• Informatie

HP pc's - Problemen met draadloze netwerken en de internetverbinding oplossen (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 10 die een draadloos netwerk (een router) gebruiken.
Gebruik de stappen en hulpprogramma's in dit document om de problemen met uw draadloze internetverbinding op te lossen.

Stap 1: Het draadloze stuurprogramma van de netwerkadapter opnieuw installeren met Apparaatbeheer

Door het stuurprogramma van de draadloze netwerkadapter te verwijderen en opnieuw te installeren kunt u registerwaarden verwijderen en configuraties resetten zodat het stuurprogramma correct kan worden ingesteld en door Windows kan worden gebruikt. Gebruik Windows-apparaatbeheer om de draadloze adapter te verwijderen en het stuurprogramma opnieuw te installeren.
  1. Als u een externe draadloze USB-netwerkadapter of mobiel breedbandapparaat gebruikt, ontkoppel deze dan, start uw computer opnieuw op en sluit deze op een andere USB-poort aan nadat Windows is geopend.
  2. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit hulpprogramma.
  3. Dubbelklik op Netwerkadapters.
    Apparaatbeheer waarin Netwerkadapters is geselecteerd
  4. Klik met de rechtermuisknop op de naam van uw draadloze netwerkadapter en selecteer daarna Apparaat verwijderen.
    opmerking:
    Als de naam van de netwerkadapter niet voorkomt in de categorie netwerkadapters, dan is de hardware van de netwerkadapter niet aangesloten of werkt het apparaatstuurprogramma niet met Plug en Play. Als dit het geval is, sluit u de computer af en controleert u de aansluiting van de hardware op de hardware van uw draadloze adapter. Laat de computer nakijken als u problemen vaststelt.
    Het scherm Apparaatbeheer waarin de Wi-Fi-adapter en de selectie Apparaat verwijderen zijn gemarkeerd
  5. Wanneer het scherm Apparaat verwijderen wordt weergegeven, selecteer Verwijder de stuurprogramma's voor dit apparaat als u dit ziet en klik vervolgens op Verwijderen.
    Nadat de netwerkadapter is verwijderd, zal de naam van de draadloze adapter niet meer worden weergegeven in de lijst van netwerkadapters.
    Apparaat verwijderen bevestigen waarbij Verwijderen is gemarkeerd
  6. Zorg ervoor dat netwerkadaptersis gemarkeerd in het venster Apparaatbeheer.
  7. Bovenaan het scherm Apparaatbeheer klikt u op Actie en vervolgens op Zoeken naar gewijzigde hardware.
    De computer installeert het draadloze netwerk opnieuw en de naam van de draadloze netwerkadapter wordt weergegeven in de categorie Netwerkadapters.
    Zoeken naar gewijzigde hardware selecteren in het actiemenu
  8. Wanneer de naam van de netwerkadapter in Apparaatbeheer wordt weergegeven, sluit u Apparaatbeheer en start u de computer opnieuw op.
  9. Probeer verbinding te maken met internet.
Als het probleem blijft optreden, gaat u naar de volgende stap.

Stap 2: De stuurprogramma's voor het draadloze netwerk bijwerken

Door het nieuwste stuurprogramma voor de draadloze adapter te downloaden en te installeren, kunt u problemen oplossen met de draadloze internetverbinding, vooral problemen met betrekking tot prestaties of verbindingen die af en toe uitvallen.
Gebruik een of meer van de volgende secties voor het vinden van bijgewerkte stuurprogramma's voor uw draadloze netwerkhardware. Als u geen bijgewerkt stuurprogramma kunt vinden of het bijgewerkte stuurprogramma het probleem niet oplost, gaat u naar de volgende stap.
opmerking:
Voor computers met Windows 10 in S-modus: Gebruik Apparaatbeheer of Windows Update om te controleren op bijgewerkte software en stuurprogramma's. Voor meer informatie, zie de Veelgestelde vragen over Windows 10 in de S-modus.

Stap 3: Netwerkinstellingen handmatig wijzigen

Handmatig de netwerkinstellingen wijzigen kan problemen met de draadloze verbinding oplossen. Een herstelpunt maken in Windows en vervolgens handmatig de netwerkinstellingen wijzigen.
  1. Zoek in Windows naar Een herstelpunt maken en open deze optie.
  2. Klik in het venster Systeemeigenschappen op Creëren.
    In het venster Systeemeigenschappen op Maken klikken
  3. Typ een naam voor het herstelpunt en klik op Maken.
    Windows maakt het herstelpunt.
  4. Zoek in Windows naar Opdrachtprompt. Klik in de lijst met resultaten met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik vervolgens op Als beheerder uitvoeren.
    Als het bericht Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.
    Een opdrachtprompt als beheerder uitvoeren
  5. Typ de volgende opdrachten een voor een en druk na elke opdracht op Enter:
    • netsh int tcp set heuristics disabled
    • netsh int tcp set global autotuninglevel=disabled
    • netsh int tcp set global rss=enabled
    Opdrachten in de opdrachtprompt typen
  6. De TCP Global-instellingen openen, typ netsh int tcp show global in de opdrachtprompt en druk vervolgens op Enter.
  7. Zorg ervoor dat alle instellingen zijn uitgeschakeld behalve Receive-Side Scaling State.
    Instellingen zijn uitgeschakeld behalve Receive-Side Scaling State
  8. Sluit de Opdrachtprompt, start het systeem opnieuw op en probeer verbinding te maken met het internet.
Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 4: Een Microsoft Systeemherstel uitvoeren

Als de computer in het verleden op het draadloze netwerk werkte, maar nu geen verbinding kan maken of slecht presteert, gebruikt u Microsoft Systeemherstel om uw systeembestanden te herstellen naar een datum en tijd waarop de draadloze netwerkmogelijkheden goed werkten. Ga naar Microsoft Systeemherstel gebruiken (Windows 10, 8) voor meer informatie over systeemherstel.

Stap 5: Andere dingen die u kunt proberen

Als uw computer nog steeds problemen met de Wi-Fi-verbinding of prestaties ondervindt, kan een van de volgende secties u mogelijk helpen om het probleem op te lossen.