• Informatie
    Windows 11

Find ofte stillede spørgsmål og svar her.

• Feedback

Bezig met laden...

HP pc's - Probleemoplossing van een Bluetooth-verbinding

Dit document is van toepassing op computers van HP en Compaq met Windows en Bluetooth-connectiviteit.
Als u uw computer kan niet met een Bluetooth-apparaat kunt koppelen, bekijk dan de stappen voor het oplossen van problemen met de verbinding of met het stuurprogramma.

Stap 1: Controleer of uw computer Bluetooth heeft

Gebruik Apparaatbeheer om te bevestigen dat uw computer Bluetooth ondersteunt.
  1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit hulpprogramma.
  2. In Apparaatbeheer, zoek naar Bluetooth of Bluetooth-radio in de lijst.
    • Als Bluetooth niet wordt weergegeven, ondersteunt uw computer geen Bluetooth.
    • Als Bluetooth wordt weergegeven, ga dan verder met de volgende stap.
      Bluetooth wordt weergegeven in Apparaatbeheer

Stap 2: Zorg ervoor dat het Bluetooth-signaal ingeschakeld is

Wanneer het Bluetooth-signaal is uitgeschakeld, kunt u geen apparaat koppelen, een nieuw apparaat toevoegen of de Bluetooth-instellingen wijzigen.
  1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast het Bluetooth of Bluetooth-radio.
    Klik op de pijl naast Bluetooth om de lijst uit te klappen
    • Als uw apparaat wordt weergegeven in de lijst, is het Bluetooth-signaal ingeschakeld. Ga verder naar de volgende stap.
    • Als uw apparaat niet in de lijst wordt weergegeven, klik dan met de rechtermuisknop op de Bluetooth-kaart, selecteer Apparaat inschakelen en probeer vervolgens te koppelen.
      Inschakelen van het apparaat voor de Bluetooth-kaart

Stap 3: Verwijder alle draadloze interferentie

Het Bluetooth draadloze signaal tussen uw computer en het apparaat is mogelijk te zwak om een goede verbinding te maken.
Voorbeeld van niet-draadloze apparaten die de draadloze prestaties belemmeren
  1. Controleren of het apparaat is ingeschakeld en detecteerbaar is.
  2. Schakel Bluetooth uit op andere apparaten die niet worden gebruikt.
  3. Zet de computer en het apparaat dichter bij elkaar, meestal binnen 10 meter (33 ft).
  4. Controleer of er zich geen objecten tussen uw computer en het apparaat bevinden. Objecten zoals tv's, magnetrons, draadloze telefoons of andere draadloze apparaten kunnen Bluetooth-signalen verzwakken.
  5. Proberen te koppelen.

Stap 4: Het apparaat en de computer opnieuw starten

Sommige verbindingsfouten worden opgelost door uw apparaat en de computer opnieuw op te starten.
  1. Sluit alle geopende programma's op de computer en schakel de computer uit.
  2. Schakel het apparaat uit.
  3. Schakel het apparaat en de computer opnieuw in en probeer te koppelen.

Stap 5: Controleer de instellingen voor draadloze communicatie

Zorg ervoor dat uw draadloze communicatie-instellingen op uw computer een Bluetooth-verbinding mogelijk maken.
  1. Zoek in Windows naar Vliegtuigstand en open deze functie.
  2. Controleer of de vliegtuigstand is uitgeschakeld en Wi-Fi en Bluetooth zijn ingeschakeld.
    opmerking:
    De Vliegtuigstand schakelt automatisch Wi-Fi en Bluetooth uit. Als u Bluetooth wilt gebruiken in de Vliegtuigstand, kunt u het handmatig inschakelen.
    Zorg dat de Vliegtuigstand uitgeschakeld is en Wi-Fi en Bluetooth ingeschakeld zijn
  3. Proberen te koppelen.

Stap 6: Controleren of er een update voor het Bluetooth-stuurprogramma is

Als het Bluetooth-stuurprogramma voor uw apparaat verouderd is, kunt u mogelijk problemen met de verbinding ondervinden.
  1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast Bluetooth om de huidige geïnstalleerde apparaten te bekijken.
    Voorbeeld van niet-draadloze apparaten die de draadloze prestaties belemmeren
  2. Klik met de rechtermuisknop op het bluetooth-apparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken.
  3. Selecteer in het venster Stuurprogramma's bijwerken Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken.
    • Als er geen update beschikbaar is, gaat u verder met de volgende stap.
    • Als een update beschikbaar is, werkt u het stuurprogramma bij en probeert u daarna te koppelen.

Stap 7: Verwijder het Bluetooth-apparaat en probeer daarna opnieuw te koppelen

Het Bluetooth-stuurprogramma voor uw apparaat bevindt zich mogelijk in een foutstatus of is beschadigd. Verwijder het apparaat met behulp van Apparaatbeheer en probeer daarna het stuurprogramma weer te installeren en te koppelen met de computer.
  1. Open Apparaatbeheer en klik vervolgens op de pijl naast Bluetooth om de huidige geïnstalleerde apparaten te bekijken.
    Voorbeeld van niet-draadloze apparaten die de draadloze prestaties belemmeren
  2. Klik in Apparaatbeheer met de rechtermuisknop op het apparaat dat u probeert te koppelen, en klik op Apparaat verwijderen.
  3. Klik in het bevestigingsscherm op Verwijderen. Het apparaat is verwijderd uit de lijst.
  4. Start de computer opnieuw om de draadloze verbindingen opnieuw in te stellen.
  5. Proberen te koppelen.