HP DesignJet T120 en T520 - Problemen met Inktcartridges

HP heeft een firmware-probleem gevonden waardoor sommige HP DesignJet T120 en T520-printers inktcartridges weigeren, waarbij de volgende boodschap getoond wordt op het voorpaneel van de printer:
Onderstaande printers zijn mogelijks getroffen:
Printer
Modelnummer printer
HP Designjet T520 24-in ePrinter
CQ890B
HP Designjet T520 24-in ePrinter
CQ891B
HP Designjet T520 36-in ePrinter
CQ893B
HP DesignJet T520 24-in (2018 editie)
CQ890C
HP Designjet T120 24-in (2018 editie)
CQ891C
HP Designjet T520 36-in (2018 editie)
CQ893C
HP DesignJet T520 24-in (2018 editie)
CQ890D
HP DesignJet T520 24-in (2018 editie)
CQ890E
HP Designjet T520 36-in (2018 editie)
CQ893E
Als uw printer getroffen is en u hebt problemen met geweigerde inktcartridges, volg dan deze stappen:
  1. Upgrade de printerfirmware. Er zijn drie opties om de firmware te upgraden als de printer de foutboodschap toont:
    Optie 1 - Automatische Firmware-upgrade (Internetverbinding vereist)
    Van het voorpaneel van de printer
    1. Op het voorpaneel van de printer, tik op , vervolgens op Instellingen > Productupdate.
    2. Tik op Nu Controleren op Updates om na te gaan of er nieuwe firmware beschikbaar is.
      • Om de printer automatisch firmware-updates te laten downloaden en installeren, schakel Auto-update in op het Productupdate scherm.
    3. Als er een nieuwe firmware-versie beschikbaar is, krijgt u de mogelijkheid om die te downloaden en te installeren.
    Van de Embedded Web Server
    1. Op een printer met internetverbinding, tik op of op het voorpaneel van de printer om zijn IP adres te zien.
    2. Open de Embedded Web Server van de printer door het IP adres van de printer in te tikken in uw webbrowser.
    3. In de Embedded Web Server, selecteer de Webservices tab en vervolgens Productupdate.
    4. Klik op Nu Controleren om na te gaan of er nieuwe firmware beschikbaar is.
      • Om de printer automatisch firmware-updates te laten downloaden en installeren, schakel de Auto-update functie in op de Productupdate pagina en klik op Toepassen.
    5. Als er nieuwe firmware beschikbaar is, krijgt u de mogelijkheid om die te downloaden en te installeren.
    Optie 2 - Firmware-upgrade Tool (USB-verbinding vereist)
    1. Op een PC met Windows XP, 7, 8, of 10 met een USB-verbinding met de printer, download een zip-bestand met uw firmware.
    2. Herstel de fabrieksinstellingen (alle gebruikersinstellingen zullen verloren gaan):
      1. Als de printer AAN staat, druk gedurende 15 seconden op de aan-/uitknop om het Ondersteuningsmenu te raadplegen.
      2. Tik op Ondersteuningsmenu en gebruik de pijltjes op het voorpaneel, of de pijltjes naar links en rechts op het frame van het voorpaneel om door het menu te navigeren. Tik drie keer op het pijltje naar onder om te navigeren naar 3. Herstellen en tik op OK.
      3. Navigeer naar Fabrieksinstellingen herstellen en tik op OK.
      4. De printer zal herstarten en op het voorpaneel verschijnt de taalkeuze. Druk niet op een knop.
    3. Open het zip-bestand en voer de HP DesignJet T120/T520 Firmware-upgrade Tool uit. Bij het zip-bestand vindt u een stappenplan met de upgrade-procedure.
    4. Volg de stappen in de upgrade-toepassing.
    5. Wacht tot de toepassing een bevestigingsboodschap toont om te bevestigen dat u uw firmware succesvol hebt geüpgraded. De printer zal herstarten.
    6. Volg de stappen op het voorpaneel om de printer te configureren.
    Optie 3 - HP DesignJet Utility (met het firmwarebestand van hp.com)
    1. Download het firmwarebestand voor Rev B/C printers van de Firmware tabpagina van de ondersteuningspagina.
    2. Herstel de fabrieksinstellingen (alle gebruikersinstellingen zullen verloren gaan):
      1. Als de printer AAN staat, druk gedurende 15 seconden op de aan-/uitknop om het Ondersteuningsmenu te raadplegen.
      2. Tik op Ondersteuningsmenu en gebruik de pijltjes op het voorpaneel, of de pijltjes naar links en rechts op het frame van het voorpaneel om door het menu te navigeren. Tik drie keer op het pijltje naar onder om te navigeren naar 3. Herstellen en tik op OK.
      3. Navigeer naar Fabrieksinstellingen herstellen en tik op OK.
      4. De printer zal herstarten en op het voorpaneel verschijnt de taalkeuze. Druk niet op een knop.
    3. Terwijl de printer de taalkeuze toont, start de HP DesignJet Utility en selecteer uw printer.
    4. Klik op de Admin tab.
    5. Klik op de knop Bestand Selecteren... en ga naar het firmwarebestand dat u net hebt gedownload.
    6. Klik op de knop Bestand Uploaden en volg de instructies.
    7. Wacht tot de toepassing een bevestigingsboodschap toont om te bevestigen dat u uw firmware succesvol hebt geüpgraded. De printer zal herstarten.
    8. Volg de stappen op het voorpaneel om de printer te configureren.
  2. Vervang de vier inktcartridges in de printer als het probleem zich voordoet.
  3. Als het probleem niet verholpen is, neem contact op met HP
© 2019 HP Development Company, L.P. De informatie in deze handleiding kan zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd. De enige garanties voor HP-producten en - diensten worden vermeld in de specifieke garantieverklaring bij dergelijke producten en diensten. Niets in deze kennisgeving mag worden geïnterpreteerd als een aanvullende garantie. HP is niet aansprakelijk voor fouten van technische of redactionele aard of weggelaten informatie in deze handleiding.