• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Tango printers - Problemen met inktcartridges

Dit document is van toepassing op HP Tango en Tango X printers.
De printer print niet, de randverlichting is oranje, de knop van de inktklep knippert en de knoppen Annuleren en Hervatten branden. Een van de volgende foutmeldingen wordt weergegeven op de HP Smart-app:
  • Probleem met de cartridge
  • Incompatibele cartridges
  • Cartridges ontbreken

Stap 1: De printerfirmware bijwerken

Controleer of er firmware-updates zijn die betrekking hebben op cartridges.
  1. Open de HP Smart-app en tik vervolgens op het printerpictogram om het scherm met de printerinstellingen en hulpmiddelen te openen.
  2. Schuif naar beneden in de lijst en selecteer Geavanceerde instellingen.
  3. Selecteer Extra, Printerupdates en vervolgens Firmware-updates.
  4. Volg de aanwijzingen om de beveiligde pagina te openen en tik vervolgens op Nu controleren.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 2: Controleren of de inktcartridges juist in de printer zijn geplaatst

De printer geeft een foutmelding weer als de inktcartridges niet correct zijn geïnstalleerd. Verwijder de inktcartridges, controleer of alle plastic tape is verwijderd, plaats de inktcartridges opnieuw en probeer vervolgens opnieuw af te drukken.
  1. Schakel de printer in en open vervolgens de printerklep.
  2. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  3. Controleer of de uitvoerlade of hoes is uitgeschoven.
    De lade of wikkel uitschuiven
  4. Druk zachtjes op de inktklepknop om de toegangsklep voor inktcartridges te ontgrendelen en til de klep vervolgens op totdat deze op zijn plaats blijft.
    De inktklep openen
  5. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  6. Til de vergrendeling van de inktcartridge omhoog om deze te ontgrendelen en verwijder vervolgens de inktcartridges.
    De vergrendeling van de printkop omhoog tillen
  7. Controleer de inktcartridge en verwijder beschermende tape die mogelijk nog op de contacten zit.
      let op:
    Probeer niet de koperen elektrische strip te verwijderen.
    De plastic tape verwijderen
  8. Plaats de inktcartridge met de sproeiers naar de printer gericht in de sleuf totdat deze vastklikt.
    opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    Nieuwe cartridges plaatsen
  9. Herhaal deze stappen om de andere inktcartridge te controleren en terug te plaatsen.
  10. Sluit de toegangsklep voor de inktcartridge.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 3: De elektrische contactpunten reinigen

De printer kan een inktcartridgefout tonen als de contactpunten van de inktcartridge vuil zijn. Koppel alle snoeren of kabels los, verwijder de inktcartridges en reinig vervolgens de elektrische contactpunten op de inktcartridges en wagen met inktcartridges.
  1. Druk zachtjes op de inktklepknop om de toegangsklep voor inktcartridges te ontgrendelen en til de klep vervolgens op totdat deze op zijn plaats blijft.
    De inktklep openen
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer.
  4. Til de vergrendeling van de inktcartridge omhoog om deze te ontgrendelen en verwijder vervolgens de inktcartridges.
      let op:
    Verwijder niet beide cartridges tegelijkertijd. Verwijder de inktcartridges en reinig deze vervolgens een voor een. Laat een inktcartridge niet langer dan een half uur buiten de printer liggen.
    De vergrendeling van de printkop omhoog tillen
  5. Houd de inktcartridge vast aan de zijkanten.
    De inktcartridge vasthouden aan de zijkanten.
  6. Dompel een schoon schuimrubberen reinigingsstaafje of pluisvrij doekje in gedistilleerd water en knijp het overtollige water eruit.
  7. Reinig alleen de koperkleurige contactpunten.
    De contactpunten reinigen
  8. Bevochtig nog een schuimrubberen reinigingsstaafje of pluisvrije doek licht met gedistilleerd water en knijp het overtollige water eruit.
  9. Gebruik het wattenstaafje of de doek om de elektrische contactpunten te reinigen in de wagen met cartridges, in de printer.
    Contactpunten in de wagen met cartridges
  10. Wacht 10 minuten zodat de gereinigde gebieden kunnen drogen of gebruik een droog wattenstaafje of een droge doek om te drogen.
  11. Plaats de inktcartridge met de sproeiers naar de printer gericht in de sleuf totdat deze vastklikt.
    opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    Nieuwe cartridges plaatsen
  12. Herhaal deze stappen om de andere inktcartridge te reinigen en terug te plaatsen.
  13. Sluit de toegangsklep voor de inktcartridge.
  14. Sluit het netsnoer weer aan en schakel de printer in.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 4: De printer resetten

Soms kunt u een fout met de inktcartridge oplossen door de printer te resetten.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal het netsnoer uit het wandstopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het wandcontact.
    opmerking:
    HP raadt u aan het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het wandcontact.
  7. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 5: De contactpunten van de inktcartridge nogmaals reinigen

Het reinigen van de contactpunten van de inktcartridge kan helpen bij het oplossen van het probleem. Herhaal de stappen die u eerder in dit document hebt uitgevoerd om de contactpunten van de inktcartridges te reinigen.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 6: De problematische inktcartridge vervangen

Het is mogelijk dat er een foutmelding wordt weergegeven waarin wordt gespecificeerd welke inktcartridge de fout heeft veroorzaakt. Vervang de problematische inktcartridge die wordt aangegeven in het foutbericht.
Om het nummer van uw cartridge te vinden en om inkt- of tonerbenodigdheden te kopen, gaat u naar HP Store of een lokale winkel. Controleer of u de juiste originele HP inkt- of tonerbenodigdheden voor uw printer gebruikt. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen. Om de echtheid van de cartridges te controleren, gaat u naar de webpagina van HP over vervalste producten (in het Engels).
Als u een defecte cartridge of printkop hebt, is het mogelijk dat dit onder de garantie valt. Als u de garantie op uw inkt- of tonerbenodigdheden wilt controleren, gaat u naar Overzicht printer en paginaopbrengst. Bekijk hier informatie over de beperkte garantie voor uw benodigdheden.
Deze printer is ingeschakeld met dynamische beveiliging. Deze werkt alleen met inktcartridges met een origineel HP circuit. Inktcartridges die een chip gebruiken die niet van HP is, werken mogelijk niet en cartridges die op dit moment werken, werken mogelijk niet in de toekomst. Raadpleeg voor meer informatie Printers met dynamische beveiliging ingeschakeld.
  1. Schakel de printer in en open vervolgens de printerklep.
  2. Plaats gewoon wit papier in de invoerlade.
  3. Controleer of de uitvoerlade of hoes is uitgeschoven.
    De hoes uitschuiven
  4. Druk zachtjes op de inktklepknop om de toegangsklep voor inktcartridges te ontgrendelen en til de klep vervolgens op totdat deze op zijn plaats blijft.
    De inktklep openen
  5. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  6. Til de vergrendeling van de inktcartridge omhoog om deze te ontgrendelen en verwijder vervolgens de inktcartridges.
    De vergrendeling van de printkop omhoog tillen
  7. Haal de nieuwe inktpatroon uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.
    De inktcartridge vasthouden aan de zijkanten.
  8. Verwijder de plastic tape van de nieuwe inktcartridge en verwijder of recycle de verpakking en de tape.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    De plastic tape verwijderen
  9. Plaats de inktcartridge met de sproeiers naar de printer gericht in de sleuf totdat deze vastklikt.
    opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    Nieuwe cartridges plaatsen
  10. Herhaal indien nodig de stappen om de andere inktcartridge te inspecteren.
  11. Laat de toegangsklep voor inktcartridges zakken en druk er voorzichtig op totdat deze vastklikt.
    Nadat u nieuwe inktcartridges hebt geïnstalleerd, wordt er automatisch een uitlijningspagina geprint.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, ga dan door naar de volgende stap.

Stap 7: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.
Ga naar Contact opnemen met HP klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgestuurd naar een lokaal servicecenter in uw regio.
Ga naar Controle van de garantiestatus van het HP product om uw garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.