HP Tango printers - Eerste keer printer instellen

Dit document is van toepassing op HP Tango en Tango X printers.
Haal de printer uit de doos, sluit deze aan op een voedingsbron, plaats papier, installeer inktcartridges en verbind deze vervolgens met uw draadloze netwerk.

Stap 1: Een overzichtsvideo bekijken

Stap 2: De printer uit de doos halen

Haal de printer uit de doos en stel vervolgens de uitvoerlade of wikkel in.
  1. Haal de printer en de voedingskabel uit de doos.
  2. Verwijder en recycle al het verpakkingsmateriaal.
  3. Plaats de printer op de uitvoerlade of wikkel en breng de vier hoeken op één lijn met de inkepingen.
    De printer uitlijnen op de lade of wikkel

Stap 3: Sluit een netsnoer aan op de printer.

Sluit het netsnoer aan op de achterkant van de printer, sluit het andere uiteinde van het netsnoer aan op een wandstopcontact en schakel de printer in.

Stap 4: Papier plaatsen en inktcartridges installeren

Plaats normaal U.S. Letter- of A4-papier in de invoerlade en installeer de inktcartridges die met uw printer zijn meegeleverd.
  1. Schuif de papierbreedtegeleiders naar de randen van invoerlade.
    De papierbreedtegeleiders naar de randen van invoerlade schuiven
  2. Plaats a stapel gewoon wit papier in de invoerlade.
    Papier plaatsen
  3. Schuif de papierbreedtegeleiders naar binnen tot ze tegen de rand van het papier aankomen.
    De papierbreedtegeleiders naar binnen schuiven
  4. Druk zachtjes op de inktklepknop om de toegangsklep voor inktcartridges te ontgrendelen en til de klep vervolgens op totdat deze op zijn plaats blijft.
    De toegangsklep voor inktcartridges openen
  5. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  6. Haal de inktcartridge uit de verpakking. Raak alleen het zwarte plastic van de inktcartridge aan.
    De inktcartridges aan de zijkanten vasthouden
  7. Verwijder de plastic tape van de inktcartridge en verwijder of recycle de verpakking en de tape.
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de inktsproeiers niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dat leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    De plastic tape verwijderen
  8. Plaats de inktcartridge met de sproeiers naar de printer gericht in de sleuf totdat deze vastklikt.
    opmerking:
    Plaats de kleureninktcartridge links en de zwarte inktcartridge rechts.
    Inktcartridges installeren
  9. Herhaal deze stappen voor de andere inktcartridges.
  10. Laat de toegangsklep voor inktcartridges zakken en druk er voorzichtig op totdat deze vastklikt.
    Nadat u de inktcartridges hebt geïnstalleerd, drukt de printer een uitlijningspagina af.
  11. Wacht totdat de printer de uitlijningspagina volledig heeft afgedrukt.

Stap 5: De printer verbinden met een netwerk

Gebruik de HP Smart-app om de printer te verbinden met een draadloos netwerk. HP Smart is een gratis app waarmee u uw printer snel en eenvoudig kunt aansluiten op het netwerk en printerinstellingen kunt beheren. Het is beschikbaar voor Android, Apple iOS, Windows 10 en macOS. Als u een computer met Windows 8.1 (en eerder) gebruikt, gebruikt u de WPS-methode om de printer met uw netwerk te verbinden.
opmerking:
U kunt een beknopte handleiding voor draadloze communicatie afdrukken om u te helpen bij het instellen van uw printer. Houd de knop Informatie op het bedieningspaneel ten minste 3 seconden lang ingedrukt. Wanneer de andere knoppen op het bedieningspaneel oplichten, raakt u de knop Informatie nogmaals aan om een Beknopte handleiding voor draadloze communicatie af te drukken en volgt u vervolgens de stappen op de afgedrukte pagina.

Stap 6: Registreren bij HP Instant Ink (optioneel)

Uw printer komt in aanmerking voor HP Instant Ink, waarmee u uw afdrukkosten vermindert en tijd bespaart. Nadat u zich hebt geregistreerd, controleert uw printer automatisch de inktniveaus van de printer en stuurt HP Instant Ink vervolgens vervangende cartridges als de niveaus laag zijn.
Om u voor HP Instant Ink te registreren of als u meer wilt weten, gaat u naar Registreren bij HP Instant inkt.
Zie hpsmart.com/tango (in het Engels) voor meer informatie.