HP Tango printers - Foutbericht Vastgelopen wagen

Dit document is van toepassing op HP Tango en Tango X printers.
Tijdens een afdruktaak stopt de printer met het invoeren van pagina's, brandt de randverlichting oranje en wordt de melding in de HP Smart-app weergegeven. Wanneer u op de melding klikt, wordt het bericht Vastgelopen wagen weergegeven.

Stap 1: Vastgelopen papier uit de printer verwijderen

Verwijder alle vastgelopen papier uit de in- en uitvoerladen.
  1. Verwijder alle papier uit de in- en uitvoerladen door aan vastgelopen papier te trekken.
    Papier uit de in- en uitvoerladen verwijderen
  2. Klik in het meldingenvenster van de HP Smart-app op OK om de fout te wissen.
  3. Tik op het bedieningspaneel van de printer op de knop Annuleren.
    De printer probeert automatisch de papierstoring te verhelpen.
    • Als de fout verdwijnt en de randverlichting blauw wordt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Om vastgelopen wagens in de toekomst te voorkomen, controleert u of het papier in de invoerlade niet gescheurd of gekreukt is, of u niet te veel papier in de invoerlade plaatst of afdrukken in de uitvoerlade laat liggen en of het gebruikte papier overeenkomt met de instellingen van de printer in de HP Smart-app.
    • Als het probleem aanhoudt en de randverlichting oranje blijft, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: Het toegangsgebied voor inktcartridges vrijmaken

Verwijder obstructies uit de printer.
  1. Druk zachtjes op de inktklepknop om de toegangsklep voor inktcartridges te ontgrendelen en til de klep vervolgens op totdat deze op zijn plaats blijft.
    De toegangsklep voor inktcartridges openen
  2. Wacht tot de wagen met cartridges niet meer beweegt voordat u verdergaat.
  3. Schakel de printer uit en koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer.
      waarschuwing:
    U moet het netsnoer loskoppelen voordat u uw hand in de printer steekt, om het risico op verwonding of elektrische schokken te voorkomen.
  4. Kijk of er vastgelopen of afgescheurde stukjes papier zich in het inktcartridgegebied gebied bevinden en verwijder deze.
    Papierstoring verhelpen via het cartridgetoegangsgebied
  5. Schuif de wagen naar elke zijde en verwijder alle stukjes papier of vreemde voorwerpen die u vindt.
    De wagen naar rechts duwen
  6. Schuif de wagen naar elke zijde om te controleren of deze vrij kan bewegen.
  7. Klik in het meldingenvenster van de HP Smart-app op OK om de fout te wissen.
  8. Laat de toegangsklep voor inktcartridges zakken en druk vervolgens op de inktklepknop totdat de klep vastklikt.
  9. Sluit het netsnoer weer op de achterkant van de printer aan en schakel de printer in.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 3: De stekker van de printer rechtstreeks in een stopcontact steken

Steek het netsnoer van de printer rechtstreeks in een stopcontact, zodat u zeker weet dat de voedingsbron goed functioneert.
  1. Koppel het netsnoer los van de achterzijde van de printer.
  2. Koppel het netsnoer los van een stekkerblok of piekbeveiliger.
  3. Sluit het netsnoer van het product rechtstreeks op een stopcontact aan.
  4. Sluit de stekker weer aan op de achterkant van de printer.
  5. Zet de printer aan.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 4: De printer resetten

Mogelijk kunt u het probleem met de vastgelopen wagen oplossen door de printer te resetten.
  1. Schakel de printer in als dit nog niet is gebeurd.
  2. Ga pas verder als de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van de printer zonder de printer uit te zetten.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Wacht minstens 60 seconden.
  6. Steek de stekker weer in het stopcontact.
    opmerking:
    U wordt aangeraden het netsnoer van de printer rechtstreeks aan te sluiten op het stopcontact.
  7. Sluit het netsnoer weer aan op de achterkant van de printer.
  8. Zet de printer aan als deze niet automatisch inschakelt.
  9. Ga pas verder wanneer de printer inactief is en geen geluid meer maakt.
Probeer te printen. Als de fout zich blijft voordoen, gaat u door naar de volgende stap.

Stap 5: De printer laten nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als het probleem zich blijft voordoen nadat alle voorgaande stappen zijn voltooid.
Ga naar Contact opnemen met HP klantenondersteuning om een productenreparatie of -vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, wordt u doorgeleid naar een lokaal servicecenter in uw regio.
Ga naar Garantiecontrole HP product om uw garantiestatus te bevestigen. Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.