HP All-in-One pc's - Luidsprekers of hoofdtelefoons aansluiten (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq All-in-One computers met Windows 7.
Dit document toont hoe u een hoofdtelefoon of luidsprekers op uw computer aansluit. Gebruik dit document om de audio-instellingen te configureren, de correcte aansluitingspoort te bepalen en uw externe audioapparaat op uw computer te gebruiken.
opmerking:
Dit is geen document voor probleemoplossing. Als er geen geluid uit de luidsprekers of hoofdtelefoon komt, raadpleegt u HP Desktop pc's - Geen geluid uit de luidsprekers of hoofdtelefoon (Windows 7).

Luidsprekers of hoofdtelefoon aansluiten

In dit gedeelte wordt beschreven welke poorten en connectoraansluitingen er nodig zijn om luidsprekers of een hoofdtelefoon op uw computer te gebruiken.
opmerking:
Als u een hoofdtelefoon wilt instellen met draadloze Bluetooth-technologie, raadpleeg dan HP pc's - Een Bluetooth-apparaat aansluiten (Windows).
Connectoren
De luidsprekers van uw computer hebben mogelijk een 3,5-mm audioconnector, een USB-connector of een ander type audioconnector.
Uw hoofdtelefoon heeft een connectorstekker van drie of vier segmenten. Beide produceren geluid wanneer ze op een hoofdtelefoonpoort worden aangesloten. De driesegmentenstekker kan alleen voor een hoofdtelefoon worden gebruikt. De viersegmentenstekker ondersteunt een hoofdtelefoon en een aangesloten microfoon.
3,5-mm audioconnector voor hoofdtelefoon of luidsprekers
Poorten
Plaats de stekker van de luidspreker in de audio-uitgangspoort of USB-poort, afhankelijk van het type connectorstekker. Als de connectorstekker niet in een van de poorten op uw computer past, hebt u misschien een adapter nodig om de stekker aan te sluiten op een van de beschikbare poorten.
Voorbeeld van audio-uitgangspoort
Steek de stekker van de hoofdtelefoon in de poort op de computer die is gemarkeerd met het pictogram van een hoofdtelefoon.
Poort voor hoofdtelefoon

Het standaardgeluidsapparaat instellen

Bij Windows wordt geluid door slechts één apparaat tegelijk voortgebracht. U kunt selecteren welk apparaat wordt gebruikt door het standaardapparaat in te stellen in Geluidseigenschappen. Als Luidsprekers/Hoofdtelefoon als standaard is geselecteerd, schakelt Windows automatisch naar de hoofdtelefoon of externe luidsprekers wanneer deze correct zijn aangesloten.
opmerking:
Als u een hoofdtelefoon wilt instellen met draadloze Bluetooth-technologie, raadpleeg dan HP pc's - Een Bluetooth-apparaat aansluiten (Windows).
Gebruik de volgende stappen om het standaardgeluidsapparaat in te stellen:
opmerking:
Afhankelijk van het geïnstalleerde besturingssysteem en het type geluidschip dat wordt gebruikt, kunnen de afbeeldingen van de geluidsbesturingen in dit document afwijken van wat u ziet.
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
    Configuratiescherm in het menu Start
  2. Klik op Hardware en geluiden.
    Hardware en geluid in het menu van het Configuratiescherm
  3. Klik op Geluid.
    Geluid in het menu Hardware en geluid
  4. Ga naar het tabblad Afspelen en selecteer het audioapparaat dat u wilt gebruiken.
    Luidsprekers op het tabblad Geluid afspelen
  5. Klik op Als standaard instellen en daarna op OK.
    Het geselecteerde apparaat is ingesteld als het standaardapparaat voor het afspelen van audio.

Andere aansluitingen

Misschien wilt u uw computer aansluiten op een tv om foto's te bekijken, streaming video te kijken of te surfen op internet. Dit is mogelijk met de juiste kabels. Zie Een beeldscherm aansluiten op een All-in-One pc voor meer informatie.
U hebt een adapterkabel nodig om een thuisstereo, tv of opnameapparaat aan te sluiten op uw computer. Kabels voor VGA-, DVI- en component video bieden geen ondersteuning voor audiosignalen. HDMI-kabels ondersteunen audiosignalen, maar niet alle HDMI-videokaarten ondersteunen audio. Als uw tv een audio-ingang heeft, kunt u misschien een afzonderlijke audiokabel rechtstreeks van uw computer op de tv aansluiten. Als de tv geen audio-ingang heeft, moet u het audiosignaal aansluiten op een ander apparaat, bijvoorbeeld de externe luidsprekers van de computer of uw huiskamersysteem.