• Informatie

HP pc's - De prestaties van de pc verbeteren (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP pc's met Windows 10.
Voer regelmatig onderhoud uit om de prestatie van uw computer te verbeteren. Gebruik de informatie in dit document om te controleren wanneer toepassingen worden uitgevoerd, aan te passen hoe uw computer gebruik maakt van geheugenbronnen en warmte in uw computer te verminderen.
Als u een nieuwe computer gebruikt en de prestaties trager zijn, gaat u naar Computer is traag wanneer deze voor de eerste keer wordt gebruikt (Windows 10) voor meer informatie.
opmerking:
HP SmartFriend is een ondersteunende service die u kan helpen bij het oplossen van trage prestaties en de snelheid van uw computer kan verbeteren (alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en Canada). Zie HP SmartFriend (in het Engels) voor meer informatie.
opmerking:
Voor de beste prestaties in Windows 10 is 4 GB RAM aanbevolen. Sommige computers kunnen niet worden geüpgraded en kunnen mogelijk minder goed met de nieuwste besturingssystemen werken. Voor stapsgewijze instructies over het upgraden van RAM raadpleegt HP notebookcomputers - Geheugen (RAM) upgraden of HP desktop-pc's - Geheugen (RAM) upgraden.

Probeer dit eerst

Probeer eerst de volgende stappen voordat u de stappen voor probleemoplossing in dit document uitvoert:
  • Zorg ervoor dat u ten minste 15% vrije ruimte op de vaste schijf hebt. Ga naar het gedeelte Vrije ruimte op de vaste schijf voor meer informatie over hoe u ruimte kunt vrijmaken op de vaste schijf.
  • Werk het BIOS bij. Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument HP notebookcomputers - BIOS-update uitvoeren of HP desktop-pc's - BIOS-update uitvoeren. Als er geen BIOS voor uw versie van Windows wordt vermeld, kiest u de meest recente versie van Windows uit het vervolgkeuzemenu en installeert u die BIOS.
  • Werk het audiostuurprogramma bij met behulp van apparaatbeheer:
    1. Zoek in Windows naar Apparaatbeheer en open dit hulpprogramma.
    2. In de lijst met apparaten, klapt u elke sectie uit.
    3. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat en selecteer Stuurprogramma bijwerken.
    4. Klik op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken en volg de instructies op het scherm om de bijgewerkte driver te installeren.
      opmerking:
      Zorg dat het grafische stuurprogramma up-to-date is. Ga naar de website van de fabrikant en controleer of er een stuurprogramma-update is als u een grafische kaart van derden gebruikt.
    5. Start de computer opnieuw op om de installatie van de updates te voltooien.