Samsung laserprinters - Beveiligde documenten afdrukken met behulp van de vertrouwelijke afdrukmodus

Inleiding

Informatie over het veilig afdrukken van documenten met behulp van de vertrouwelijke afdrukmodus. Gebruik deze functie om privé- of vertrouwelijke documenten af ​​te drukken waar anderen geen toegang toe hebben.

Vereisten voor het gebruik van de vertrouwelijke afdrukmodus

Om de functie Vertrouwelijke afdrukmodus te gebruiken, moet uw printer of MFP een RAM-schijf of HDD hebben.

Een document afdrukken met behulp van de vertrouwelijke afdrukmodus

Volg de onderstaande stappen om een ​​document af te drukken met de vertrouwelijke afdrukmodus.
  1. Afhankelijk van uw besturingssysteem klikt u op het Windows-pictogram in de Windows-taakbalk en gebruik een van de volgende methoden om het venster te openen dat de lijst met geïnstalleerde printers bevat:
    • Windows 10: Klik op het pictogram Instellingen , klik op Printers en scanners en klik vervolgens op Apparaten en printers.
    • Windows 8 en 8,1: Klik op Configuratiescherm, Hardware en geluiden en vervolgens op Apparaten en printers.
    • Windows 7: Klik op Apparaten en printers.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de printer die u wilt gebruiken voor het beveiligd afdrukken en klik vervolgens op Voorkeursinstellingen voor afdrukken.
  3. Klik op het tabblad Basis, klik vervolgens op de vervolgkeuzelijst naast Afdrukmodus en klik vervolgens op Vertrouwelijk.
    opmerking:
    Afhankelijk van de software bevindt de instelling voor de afdrukmodus zich mogelijk op een ander tabblad.
    Afbeelding : Op Vertrouwelijk in de vervolgkeuzelijst Afdrukmodus klikken
    Het dialoogvenster Instellingen afdrukmodus wordt geopend.
    Afbeelding : Dialoogvenster Instellingen afdrukmodus
  4. Een taaknaam, gebruikers-ID en wachtwoord voor de afdruktaak toewijzen:
    • Taaknaam: Voer een naam in voor de afdruktaak. Met deze naam kunt u het het bestand identificeren wanneer u klaar bent om de taak af te drukken vanaf het bedieningspaneel van de printer. Als u de taaknaam wilt aanpassen, selecteert u de optie Naam invoeren in de vervolgkeuzelijst.
      Afbeelding : Een taaknaam invoeren
    • Gebruikers-ID: Voer een gebruikers-ID in. U gebruikt deze ID om u aan te melden wanneer u klaar bent om de taak af te drukken vanaf het bedieningspaneel van de printer. Als u de gebruikers-ID wilt aanpassen, selecteert u de optie Naam invoeren in de vervolgkeuzelijst.
      Afbeelding : Een gebruikers-ID invoeren
    • Wachtwoord: Voer een wachtwoord in. U gebruikt dit wachtwoord om u aan te melden wanneer u klaar bent om de taak af te drukken vanaf het bedieningspaneel van de printer. U moet het wachtwoord invoeren om het bestand af te drukken of te verwijderen.
  5. Klik op OK om de instellingen op te slaan en het dialoogvenster te sluiten. Klik vervolgens op Toepassen en nogmaals op OK om het dialoogvenster Afdrukvoorkeuren te sluiten.
  6. Open het document dat u wilt afdrukken, klik op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken.
  7. Klik op de naam van de printer die u hebt geconfigureerd voor beveiligd afdrukken en klik vervolgens op Afdrukken om de taak naar de printer te verzenden.
  8. Als u klaar bent om het document af te drukken, gaat u naar de printerbediening, raak Taakstatus aan en raak vervolgens Beveiligd afdrukken aan.
    Het scherm Aanmelden voor beveiligd afdrukken wordt weergegeven.
    Afbeelding : Scherm Aanmelden voor beveiligd afdrukken
  9. Voer op het scherm Aanmelden voor beveiligd afdrukken de ID en het Wachtwoord in met behulp van het toetsenbord van het aanraakscherm en raak vervolgens Aanmelden aan.
    Een lijst met beveiligde afdruktaken wordt weergegeven op het scherm.
    Afbeelding : Lijst met beveiligde afdruktaken
  10. Raak de naam aan van de taak die u wilt afdrukken en raak vervolgens Afdrukken aan.
    De printer drukt de taak af en wist vervolgens het document uit de printeropslag.