HP LaserJet M607-M609, MFP M631-M633, E60055-E60075, MFP E62555-E62575 - Foutbericht "13.B9.xx papierstoring" en "Verkeerd formaat" weergegeven op het bedieningspaneel

Probleem

Foutberichten "13.B9.xx papierstoring" en "Verkeerd formaat" weergegeven op het bedieningspaneel van de printer wanneer geprobeerd wordt af te drukken op een zelfverzegelende of kleefpagina of drukzegelmailers van een van de volgende printers:
  • HP LaserJet Enterprise M607
  • HP LaserJet Enterprise M608
  • HP LaserJet Enterprise M609
  • HP LaserJet Enterprise MFP M631
  • HP LaserJet Enterprise MFP M632
  • HP LaserJet Enterprise MFP M633
  • HP LaserJet Managed E60055
  • HP LaserJet Managed E60065
  • HP LaserJet Managed E60075
  • HP LaserJet Managed MFP E62555
  • HP LaserJet Managed MFP E62565
  • HP LaserJet Managed MFP E62575

Oplossing

Stap één: De laatste firmwareversie van de printer downloaden

Zorg dat de nieuwste firmwareversie is geïnstalleerd op de printer.
  1. Druk een configuratiepagina af om de op de printer geïnstalleerde firmwareversie te controleren.
    1. Veeg in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer naar rechts om te navigeren en raak vervolgens Rapporten aan.
    2. Raak in het menu RapportenConfiguratie-/Statuspagina's aan.
    3. Selecteer de Configuratiepagina en raak vervolgens de knop Afdrukken aan.
    4. Noteer op de configuratiepagina de Firmwarerevisie die zich in de sectie Apparaatinformatie bevindt.
      (Firmwarerevisie: 2406048_029638, bijvoorbeeld)
  2. Ga naar HP Support.
  3. Typ uw printermodel in het zoektekstvak en druk vervolgens op Enter op het toetsenbord.
  4. Selecteer Software en drivers in het linkerdeelvenster.
  5. Verander zo nodig het besturingssysteem.
  6. Vouw de sectie Firmware-FutureSmart 4 uit.
  7. Controleer of de Firmwarerevisie die op de configuratiepagina vermeld wordt dezelfde is als die in de sectie Firmware-FutureSmart 4.
  8. Als de nieuwste firmware niet op de printer is geïnstalleerd, klikt u op Downloaden en selecteert u vervolgens Opslaan.
  9. Blader naar de locatie van het opgeslagen bestand, klik met de rechtermuisknop op het .zip-bestand en pak alle bestanden uit.
    Het firmwarebestand heeft de extensie .bdl. Gebruik een USB-flashstation of de HP geïntegreerde webserver om het .bdl-bestand (firmwarebestand) te installeren.
    Voor instructies over het bijwerken van de firmware gaat u naar het volgende ondersteuningsdocument Firmware bijwerken met een USB-flashstation of de geïntegreerde webserver.

Stap twee: Het papier correct in de lade plaatsen

opmerking:
Let op dat u de lade niet opent als deze gebruikt wordt. Zo voorkomt u storingen.
  1. Open de lade.
  2. Stel de geleiders voor de papierbreedte en -lengte in door de blauwe afstelvergrendeling van elk van de geleiders in te drukken en de geleiders op te schuiven tot het formaat van het papier.
  3. Let op dat u het papier juist in de lade hebt geplaatst. Dit is afhankelijk van het printermodel:
    • Voor HP LaserJet Enterprise M607, M608, M609, HP LaserJet Managed E60055, E60065 en E60075: Laad de zelfverzegelende pagina met de kleefrand richting de achterkant van de lade zoals is aangegeven in de afbeelding (bijschrift 1).
        Afbeelding : Kleefrand aan de achterkant van de lade
      1. Locatie van de kleefrand: richting de achterkant van de papierlade
    • Voor HP LaserJet Enterprise MFP M631, M632, M633, HP LaserJet Managed MFP E62555, E62565 en E62575: Laad de zelfverzegelende pagina met de kleefrand richting de tegenovergestelde zijde van de papierlengtegeleider van de lade zoals is aangegeven in de afbeelding (bijschrift één).
      1. Locatie van de kleefrand: richting de tegenovergestelde zijde van de papierlengtegeleider van de lade
  4. Sluit de lade.
    Als de afgedrukte afbeelding 1800 is gedraaid, gaat u naar de volgende stap om de afgedrukte afbeelding in de oriëntatie-instelling te draaien.

Stap drie: De afdrukstand van de afbeelding instellen

Afhankelijk van het printermodel gebruikt u de volgende methode om de afdrukstand te wijzigen:

Printermodellen zonder HP nietmachine/stapelaar (Finisher-standaard)

opmerking:
De volgende stappen zijn van toepassing op de volgende printermodellen zonder Finisher-standaard: HP LaserJet Enterprise M607, M608, M609, HP LaserJet Managed E60055, E60065 en E60075.
  1. Veeg in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer naar rechts om het pictogram Instellingen te selecteren.
    Afbeelding : Instellingenpictogram op het bedieningspaneel
  2. Raak Afdrukken aan in het menu Instellingen.
    Afbeelding : Afdrukinstellingen
  3. Raak in de instellingen AfdrukkenLades beheren aan en selecteer de instelling Afbeelding roteren.
    Afbeelding : Instellingen Afbeelding roteren
  4. Selecteer de optie Alternatief.
    Afbeelding : Altenatieve optie in Afbeelding roteren
Met de optie voor deze instelling wordt de afgedrukte tekst of afbeelding 1800 geroteerd.

Printermodellen met een HP nietmachine/stapelaar geïnstalleerd (Finisher-standaard)

opmerking:
De volgende stappen zijn van toepassing op de volgende printermodellen met een Finisher-standaard geïnstalleerd: HP LaserJet Enterprise MFP M631, M632, M633, HP LaserJet Managed MFP E62555, E62565 en E62575.
  1. Selecteer Apparaten en printers op uw computer, klik met de rechtermuisknop op uw printer en selecteer vervolgens Afdrukvoorkeuren in het vervolgkeuzemenu.
  2. Selecteer het tabblad Afwerking in het venster Afdrukvoorkeuren.
  3. Selecteer in de sectie Afdrukstand het vak 180 graden roteren en klik op Toepassen.
  4. Klik op OK en hervat het afdrukken.
    Afbeelding : Selectievak 180 graden roteren