• Informatie

• Feedback

HP pc's - Problemen oplossen met gezichtsherkenning van Windows Hello

Dit document is van toepassing op HP computers met een infraroodcamera (IR-camera) en Windows 10.
Gezichtsherkenning van Windows Hello werkt niet. De infraroodcamera (IR-camera) wordt mogelijk niet ingeschakeld, de functie kan vastlopen of een van de volgende foutberichten kan worden weergegeven:
  • Sorry, er ging iets mis. Kon de camera niet inschakelen. Controleer of deze correct werkt.
  • Sorry, er ging iets mis. Meld u aan met uw pincode.
Dit probleem treedt soms op na een Windows-update.
opmerking:
Als u gezichtsherkenning van Windows Hello nog nooit hebt ingesteld en de optie om de functie in te stellen wordt niet weergegeven in Instellingen, ga dan na of uw pc een IR-camera heeft. De optie om gezichtsherkenning in te stellen wordt niet weergegeven als de pc geen IR-camera heeft.

Stap 1: Verwijder de driver van de IR-camera en installeer deze opnieuw

Het probleem kan mogelijk worden opgelost als u de driver van de IR-camera opnieuw installeert. Verwijder de driver in Apparaatbeheer en installeer de driver vervolgens opnieuw vanuit HP Klantenondersteuning.
  1. Gebruik het zoekvak op de taakbalk om Apparaatbeheer te zoeken en te openen.
  2. Dubbelklik in het venster Apparaatbeheer op Weergaveapparaten, klik met de rechtermuisknop op de naam van de IR-camera en selecteer vervolgens Apparaat verwijderen.
    De IR-camera verwijderen
  3. Selecteer De driversoftware voor dit apparaat verwijderen en klik op Verwijderen.
    De driversoftware voor dit apparaat verwijderen selecteren en op Verwijderen klikken
  4. Ga naar HP Klantenondersteuning en voer het nummer van uw pc-model in.
  5. Download en installeer de driver voor de IR-camera op de pagina met resultaten voor Software en drivers voor uw pc-model.
Start uw pc opnieuw op door deze uit te schakelen en vervolgens handmatig in te schakelen om te zien of gezichtsherkenning van Windows Hello werkt. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 2: Verwijder de instellingen voor gezichtsherkenning en aanmelding met pincode

Verwijder in Instellingen de instellingen voor gezichtsherkenning en pincode uit de aanmeldingsopties.
  1. Klik op Start en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik op Accounts.
    Instellingenvenster met accounts geselecteerd
  3. Klik in het menu Instellingen op Aanmeldingsopties.
    Opties voor aanmelden accounts
  4. Klik in het Windows Hello-gebied onder Gezichtsherkenning op Verwijderen.
    Gezichtsherkenning verwijderen
  5. Klik in het gebied met de pincode op Verwijderen en klik vervolgens nogmaals op Verwijderen om te bevestigen.
    De pincode verwijderen
  6. Typ uw wachtwoord in het vak Wachtwoord en klik op OK.
    Uw wachtwoord verifiëren voordat de pincode wordt verwijderd
Ga door naar de volgende stap om de Trusted Platform Module (TPM) te wissen.

Stap 3: De Trusted Platform Module (TPM) wissen

Het probleem kan mogelijk worden opgelost door de sleutels uit de TPM te wissen. Maak een back-up van uw gegevens, schakel apps en beveiligingsfuncties uit die de TPM gebruiken en gebruik vervolgens het TPM-beheerprogramma om de TPM te wissen.
  let op:
Het wissen van de TPM kan leiden tot gegevensverlies. Maak een back-up van alle belangrijke gegevens (zoals persoonlijke bestanden, foto's, video's, documenten, applicaties en software) voordat u begint, om te voorkomen dat u gegevens verliest. Raadpleeg Een back-up maken van uw bestanden (Windows 10, 8) voor meer informatie.
  1. Schakel alle apps uit die de TPM gebruiken of stop deze, bijvoorbeeld BitLocker.
  2. Start de pc opnieuw op en druk herhaaldelijk op Esc, ongeveer één keer per seconde, totdat het opstartmenu wordt geopend.
  3. Wanneer het opstartmenu wordt geopend, drukt u op F10 om BIOS Setup te openen.
  4. Kies met de rechterpijltoets Beveiliging.
  5. Schakel in de instellingen Beveiliging of Systeembeveiliging de volgende beveiligingsfuncties uit als deze worden vermeld.
    • Intel Software Guard Extensions (SGX)
    • Intel Trusted Execution Technology (TXT)
    opmerking:
    BIOS-configuraties variëren. Raadpleeg de documentatie die bij uw pc is meegeleverd voor specifieke stappen om door het BIOS te navigeren en de instellingen uit te schakelen.
    SGX uitschakelen in de beveiligingsinstellingen
  6. Sla uw instellingen op en sluit het BIOS af.
  7. Meld u aan bij een beheerdersaccount.
  8. Zoek met behulp van het zoekvak op de taakbalk naar Uitvoeren en open het.
  9. Typ tpm.msc in het vak Openen en klik op OK.
    Als een venster Gebruikersaccountbeheer verschijnt, klikt u op Ja.
    Het venster van TPM-beheer wordt geopend.
    tpm.msc typen in de app Uitvoeren Open veld
  10. Klik op TPM wissen in het gedeelte Acties.
    Op TPM wissen klikken in het venster TPM-beheer
  11. Klik op Opnieuw opstarten.
    opmerking:
    U moet fysiek aanwezig zijn om tijdens het wissen van de TPM op opdrachten te reageren.
    Klik op Opnieuw starten in het venster TPM-beveiligingshardware beheren
  12. Volg de instructies op het scherm om de TPM te wissen.
  13. Als u beveiligingsfuncties zoals Intel Trusted Execution Technology (TXT) of Intel Software Guard Extensions (SGX) in het BIOS hebt uitgeschakeld voordat u de TPM wist, schakelt u deze opnieuw in.
    opmerking:
    Als de functie op Software Controlled was ingesteld, stelt u deze opnieuw in op Software Controlled.
Ga verder met de volgende stap om de instellingen voor pincode en gezichtsherkenning in te stellen.

Stap 4: Een pincode toevoegen en gezichtsherkenning instellen

Gebruik de aanmeldingsopties in Windows-instellingen om een pincode toe te voegen en gezichtsherkenning in te stellen.
  1. Klik op Start en vervolgens op Instellingen.
  2. Klik op Accounts.
    Instellingenvenster met accounts geselecteerd
  3. Klik in het menu Instellingen op Aanmeldingsopties.
    Opties voor aanmelden accounts
  4. Klik in het pincodegedeelte op Toevoegen.
    Toevoegen selecteren in het pincodegebied in het venster Opties voor aanmelden
  5. Typ uw wachtwoord in het wachtwoordveld en klik vervolgens op OK of Aanmelden, afhankelijk van uw accounttype (lokaal of MSA).
    Voer uw wachtwoord opnieuw in het scherm voor MSA-accounts
    Het wachtwoord van een lokaal account verifiëren
  6. Typ een pincode, bevestig deze en klik vervolgens op OK.
    Windows voegt de pincode toe.
    De pincode invoeren
  7. Klik in het Windows Hello-gebied onder Gezichtsherkenning op Instellen.
    Instellen onder Gezichtsherkenning in het Windows Hello-gebied
  8. Klik op Beginnen.
    Aan de slag met het scherm Welkom bij Windows Hello
  9. Typ uw pincode of wachtwoord in het veld Pincode of Wachtwoord.
    De pincode typen om de identiteit te verifiëren
  10. Wanneer het camerascherm wordt weergegeven, positioneert u zichzelf zodanig dat uw gezicht zich in het midden van het venster bevindt en blijft u stil totdat het venster Klaar! wordt weergegeven.
  11. Klik op Sluiten.
    Op Sluiten klikken in het scherm Klaar!
Start uw pc opnieuw op door deze uit te schakelen en vervolgens handmatig in te schakelen om te zien of gezichtsherkenning van Windows Hello werkt. Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende stap.

Stap 5: Een systeemreset uitvoeren

Als geen van bovenstaande acties het probleem oplost, maakt u een back-up van uw persoonlijke gegevens en reset u uw computer door het besturingssysteem opnieuw te installeren. Ga naar Uw computer resetten (Windows 10) voor meer informatie.
Als het probleem niet is verholpen door het opnieuw installeren van het besturingssysteem, gaat u verder naar de volgende stap.