HP printers - Scannen (Chromebooks)

Dit document is van toepassing op HP printers die zijn aangesloten op Chromebook computers.
Scannen van documenten en foto's met een HP printer met Webscan via de Chrome-browser. Geen extra software of drivers vereist.

Scannen met Webscan

Toegang tot de Webscanfunctie in de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer om scans op te slaan op een Chromebook.
  1. Verbind de printer met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee de Chromebook is verbonden.
    • Printers met aanraakscherm of op tekst gebaseerde menu's: Selecteer het menu Setup, Netwerk of Draadloos om de wizard Draadloos instellen te starten. Wanneer ernaar wordt gevraagd, selecteert u de naam van uw lokale netwerk en volgt u de instructies op het scherm voor het invoeren van het netwerkwachtwoord om de verbinding te voltooien.
    • Printers met alleen knoppen: Houd de knop Draadloos minimaal 3 seconden ingedrukt of tot het lampje voor draadloze communicatie begint te knipperen en druk vervolgens op de WPS-knop op de router. Wanneer het lampje voor draadloze communicatie op de printer constant brandt, is de verbinding voltooid.
  2. Het IP-adres van de printer, het unieke identificatienummer dat aan de printer in het netwerk is toegewezen, verkrijgen.
    U vindt het IP-adres op printers met een aanraakscherm of op menu gebaseerde bedieningspanelen in het menu Draadloos of in netwerkinstellingen. Bij printers zonder een menu op het bedieningspaneel drukt u een netwerkconfiguratiepagina af om het IP-adres te verkrijgen.
    Voorbeeld van het IP-adres van de printer op het bedieningspaneel van de printer
  3. Typ het IP-adres in de adresregel van de Chrome-browser in en druk op Enter om de geïntegreerde webserver (EWS) van de printer te openen.
    Voorbeeld van een IP-adres in de adresbalk van de Chrome-browser
  4. Klik op Scannen in het bovenste menu.
    Het bericht 'U kunt deze functie niet gebruiken omdat deze is uitgeschakeld' wordt weergegeven.
    Webscan-fout wordt weergegeven in de EWS
  5. Klik op Instellingen in het bovenste menu, klik op Beveiliging en vervolgens op Beheerdersinstellingen.
    Een bericht wordt weergegeven dat u wordt omgeleid naar een beveiligde HTTPS-pagina. Klik op OK of Doorsturen naar HTTPS.
  6. Als het bericht 'Uw verbinding is niet privé' wordt weergegeven, klikt u op Geavanceerd en vervolgens op Verdergaan met [Printer IP-adres].
  7. In de Beheerdersinstellingen selecteert u het vakje naast Webscan of Webscan vanuit EWS, klik op Toepassen en klik vervolgens op OK.
  8. Keer terug naar het menu Scannen, selecteer een van de beschikbare scaninstellingen en klik vervolgens op Scan starten.
    Gescand item in Webscan
  9. Klik met de rechtermuisknop op het gescande item en klik op Opslaan als om het bestandstype, de naam en doelmap of op cloud gebaseerde service te selecteren.

Extra scanopties

Als uw printer geen Webscan ondersteunt, kunt u deze andere methoden gebruiken om scans op een Chromebook te openen.
  • Scannen naar een USB-flashdrive of SD-geheugenkaart: Als uw printer een USB- of SD-kaartpoort op het voorpaneel heeft, sluit u het opslagapparaat aan op de poort en selecteert u vervolgens de optie USB of SD-kaart in het menu Scannen in het bedieningspaneel. Zodra de scan op het opslagapparaat is opgeslagen, verwijdert u deze uit de printer en plaatst u deze in een beschikbare poort op de Chromebook om het scanbestand te openen.
  • Scannen naar e-mail of de cloud: Sommige HP ePrint printers met bedieningspanelen met aanraakscherm hebben ingebouwde apps die scans rechtstreeks verzenden naar een e-mailaccount of Google Drive. Open de menu's Apps of Scannen voor toegang tot de app Scannen naar E-mail of Drive en volg de instructies op het scherm voor het instellen en gebruiken van de apps.
    Voor meer informatie over het gebruik van de app Drive gaat u naar De Google Drive-app op uw HP Printer instellen en gebruiken.