• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung Xpress SL-C460FW kleurenlaser-MFP - firmware bijwerken

Samsung biedt af en toe firmware-updates aan om de prestaties te verbeteren, nieuwe functies mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat uw printer compatibel is met updates. In deze handleiding vindt u de stappen voor het bijwerken van uw firmware.
  opmerking:
Ontkoppel de kabel niet, schakel de printer niet uit en druk niets af voordat de firmware-update is voltooid. Als u dit wel doet, kan dit als gevolg hebben dat de printer niet meer goed functioneert.
Vereisten voordat u begint
  • U hebt een computer met Windows nodig om deze firmware-update te voltooien. Als uw printer is verbonden met een Mac, moet u hem tijdelijk op een Windows-computer aansluiten om de firmware bij te werken. Daarna kunt u hem weer met de Mac verbinden.
  • U hebt een computer met Windows nodig om deze firmware-update te voltooien. Als uw printer is verbonden met een Mac, moet u hem tijdelijk op een Windows-computer aansluiten om de firmware bij te werken. Daarna kunt u hem weer met de Mac verbinden.
  • Controleer of uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten en of er geen andere apparaten (camera's, andere printers, enz.) met een USB-kabel op uw computer zijn aangesloten.
  • Opmerking: deze firmware-update is alleen getest op compatibiliteit met Samsung-tonercartridges. Als u de update installeert, kan dit als gevolg hebben dat niet-Samsung-tonercartridges niet goed meer werken.
  • Gebruik uw printer niet en druk niets af tijdens de firmware-update.
De firmware van uw printer bijwerken
  opmerking:
De afbeeldingen zijn van een computer met Windows 7, dus wat u ziet kan enigszins afwijken van andere versies van Windows.
  1. Download het bestand met de firmware, die compatibel is met Windows XP/2003/2008/2012/Vista/Win 7/Win 8/Win 8.1 (32- en 64-bits).
    Klik hier om het bestand te downloaden
  2. Open het bestand.
    • In Chrome en vergelijkbare browsers dubbelklikt u op het gedownloade bestand om het te openen.
    • In Internet Explorer klikt u op Openen. Het bestand wordt dan gedownload en vervolgens automatisch geopend.
    • Klik op Alle bestanden uitpakken.
    • Er verschijnt een venster met de bestemming voor de bestanden. Klik op Uitpakken.
    • Installeer de upgradepatch door te dubbelklikken op het bestand dat eindigt op Upgrade_Patch.exe
        opmerking:
      U moet deze firmware-upgradepatch eerst installeren. Klik niet op het primaire firmwarebestand voordat u deze firmware-upgradepatch hebt geïnstalleerd.
        opmerking:
      Afhankelijk van uw beveiligingsinstellingen ontvangt u mogelijk een bericht waarin staat dat Windows Firewall of andere beveiligingssoftware het programma heeft geblokkeerd en u om toestemming vraagt het programma te mogen uitvoeren. U kunt ook worden gevraagd of u zeker weet dat u het programma wilt uitvoeren. Sta toe dat het programma wordt uitgevoerd.
    • Zorg dat de printer is ingeschakeld.
    • Klik op Agree (Akkoord) op de overeenkomst voor de firmware-update.
    • Selecteer uw printer door het vakje ernaast in te schakelen en klik op Update Firmware (Firmware bijwerken).
    • Een verschijnt een waarschuwingsvenster: Schakel printer(s) NIET uit tijdens een firmware-update, want dit kan schade veroorzaken. Klik op OK.
        opmerking:
      Schakel de printer niet uit totdat het statuslampje is gestopt met knipperen. Als u dit toch doet, kan dit tot schade aan de printer leiden.
    • Het printerlampje brandt ononderbroken groen na ongeveer 2 minuten, wanneer de patch is voltooid.
    • Nadat de printer uit en weer in is geschakeld, staat er F/W Upgrade Mode Upgrade Final FW op het display en brandt het statuslampje ononderbroken groen. Sluit het programma voor het bijwerken van de firmwarepatch af en ga terug naar de map met de uitgepakte bestanden. Klik op het tweede bestand van boven, dat de primaire firmware-update bevat.
    • Zorg dat de printer is ingeschakeld.
    • Klik op Volgende om verder te gaan.
    • Er verschijnt een venster met een overeenkomst waarin wordt vermeld dat de firmware alleen is getest met Samsung-tonercartridges. Klik op Next (Volgende).
    • Selecteer uw printer door het vakje ernaast in te schakelen en klik op Update Firmware (Firmware bijwerken).
    • Een verschijnt een waarschuwingsvenster: Schakel de printer NIET uit tijdens de firmware-update. Als u dit wel doet, kan dit als gevolg hebben dat de printer niet meer goed functioneert.
        opmerking:
      Schakel de printer niet uit totdat er 'ready' op het display staat of totdat het statuslampje is gestopt met knipperen. Als u dit toch doet, kan dit tot schade aan de printer leiden.
    • Wanneer de firmware-update is voltooid, klikt u op Finish (Voltooien) om het bijwerkprogramma af te sluiten. Uw printer start vanzelf opnieuw op en is vervolgens klaar voor gebruik.
    Als er een fout optreedt nadat de firmware is bijgewerkt, start u de printer opnieuw en probeert u de update nog een keer met een andere USB-kabel in een andere USB-poort op de computer.