Samsung-laserprinters - de Google-afdrukfunctie voor klassieke printers instellen

Wat is afdrukken met een klassieke printer
Een klassieke printer gebruiken voor Google Cloud Print is vergelijkbaar met het gebruik van een printer met cloudfunctionaliteit, maar er zijn enkele belangrijke verschillen. Een van die verschillen is dat de printer moet zijn verbonden met een hostcomputer (met Windows of OS X) en dat die hostcomputer moet zijn ingeschakeld op het moment van afdrukken. De printer moet ook zijn ingeschakeld en op de hostcomputer moet de Chrome-browser zijn geïnstalleerd.
Synchroniseer uw klassieke printer door eerst de Chrome-browser te downloaden en u aan te melden bij Chrome met het Google-account waarmee u ook bent aangemeld op de Chromebook. Als u hulp nodig hebt bij het aanmelden bij de browser, klikt u hier voor de ondersteuningspagina van Google.
Afdrukken met een klassieke printer instellen
  1. Open het menu met instellingen.
  2. Blader naar beneden in het instellingenvenster.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen tonen.
  4. Blader naar Google Cloud Print.
  5. Klik op Add Printers (Printers toevoegen).
    verificatie
      opmerking:
    Afhankelijk van uw accountinstellingen kunt u worden gevraagd u opnieuw aan te melden. Als u tweevoudige verificatie gebruikt, moet u mogelijk een afzonderlijk wachtwoord voor de toepassing invoeren.
  6. Klik in het volgende venster, de printerbevestiging, op Add Printers (Printers toevoegen).
  7. Dat is alles! U wordt doorgeleid naar een tweede bevestigingspagina. U kunt nu afdrukken vanaf uw Chrome-apparaat of via de Chrome-browser op elke willekeurige pc als u bent aangemeld.
      opmerking:
    Als u een printer toevoegt, wordt elke compatibele methode voor afdrukken/faxen/scannen toegevoegd. In onze teststudio hadden we een computer met 30 verschillende printers die op verschillende momenten waren verbonden of geïnstalleerd. Ik kon toen uit 30 verschillende printers kiezen. Het is mogelijk printers te verwijderen en ze indien nodig opnieuw te koppelen.