• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung-laserprinters - de draadloze functie van een multifunctionele kleurenprinter instellen via USB in Mac OS X

Draadloze functie van de printer instellen
  opmerking:
Het printerstuurprogramma moet eerst worden geïnstalleerd voordat u de draadloze functie kunt instellen. Klik hier om naar het Samsung Download Center te gaan en het printerstuurprogramma te downloaden.
Volg deze stappen als u de draadloze functie wilt instellen:
  1. Nadat de verbindingen zijn gemaakt, begint u met het instellen van de draadloze functie door de Wireless Settings-app uit te voeren.
  2. Sluit de USB-kabel aan op de achterkant van de printer en sluit het andere uiteinde van de USB-kabel aan op uw pc.
      opmerking:
    Klik hier om de Easy Wireless Settings-app te downloaden en uw printer te verbinden met het netwerk. Het bestand is ook te vinden in het Samsung Download Center, op het softwaretabblad Easy Wireless Setup.
  3. Als u de Wireless Settings-app wilt uitvoeren, klikt u op Open (Openen).
  4. Het hoofdscherm voor de installatie wordt weergegeven. Klik op Next (Volgende) om het instelproces te starten.
  5. Zorg dat de printer is ingeschakeld en zich in de actieve modus bevindt.
  6. Selecteer de methode voor het instellen van de draadloze functie. Bij de eerste keer instellen op een printer die niet met het netwerk is verbonden, selecteert u Using a USB cable (Met behulp van een USB-kabel) en klikt u op Next (Volgende).
  7. Sluit de printer tijdelijk op uw Mac-computer aan als u dat nog niet had gedaan en klik op Next (Volgende).
  8. De installatiewizard zoekt alle verbonden apparaten en haalt de draadloze informatie op.
    • Als de printer nog steeds niet wordt gevonden, verschijnt het dialoogvenster Printer Not Found (Printer niet gevonden). Controleer of de printer is ingeschakeld en gereed is om af te drukken, en klik vervolgens op Next (Volgende) in het dialoogvenster Printers Not Found (Printers niet gevonden).
    • Als de printer niet wordt gevonden, verschijnt het dialoogvenster Printer Not Found (Printer niet gevonden). Controleer de USB-verbinding tussen de printer en de pc en klik vervolgens op Next (Volgende) in het dialoogvenster Printers Not Found (Printers niet gevonden). Probeer een andere USB-kabel als die beschikbaar is.
    • Zorg ervoor dat uw draadloze router of toegangspunt op de 2,4GHz-band uitzendt, en niet op de 5GHz-band. Samsung-printers hebben op dit moment geen 5GHz-functie.
    • Controleer of een ander draadloos apparaat op dezelfde plek wel een sterk signaal kan krijgen (in ieder geval consequent 2 balkjes). Houd er rekening mee dat de kracht van de antenne van apparaat tot apparaat verschilt. Als uw laptop of telefoon slechts een signaal met 1 balkje kan krijgen, is het waarschijnlijk dat de printer helemaal geen betrouwbaar signaal kan krijgen.
    • Als u hebt vastgesteld dat er een goed en betrouwbaar signaal is, maar de printer het netwerk niet kan vinden, klikt u op Advanced Settings (Geavanceerde instellingen) en voert u de netwerkgegevens handmatig in.
  9. Er verschijnt een lijst met draadloze netwerken die voor de printer beschikbaar zijn. Selecteer uw netwerk en klik op Next (Volgende). (Er verschijnt een dialoogvenster over de beveiliging van het draadloze netwerk.) Als uw netwerk niet wordt vermeld:
      opmerking:
    Mogelijk moet u omlaag bladeren om uw netwerk te vinden. Het dialoogvenster sorteert de beschikbare netwerken op signaalsterkte.
  10. Voer de beveiligingssleutel (WEP/WPA/WPA2) in het opgegeven vak in en klik op Next (Volgende).
      opmerking:
    Als u niet weet wat uw beveiligingssleutel is, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder of de fabrikant van uw router/toegangspunt.
  11. De printer probeert verbinding te maken met het geselecteerde draadloze netwerk.
  12. Er wordt een bericht weergegeven waarin staat dat de verbinding is voltooid. Klik op Next (Volgende).
  13. In een ander bericht wordt het instellen van de draadloze functie bevestigd en wordt u gevraagd te controleren of u de USB-kabel hebt ontkoppeld. Klik op Next (Volgende).
  14. Het instelproces is voltooid. Ga naar Print and Scan (Afdrukken en scannen) in System Preferences (Systeemvoorkeuren) om uw printer te zien.
      opmerking:
    Als de printer niet in deze lijst wordt weergegeven, klikt u op de How to add printer guide (Handleiding voor het toevoegen van een printer) rechtsboven in het venster onder het gedeelte Related Content (Verwante inhoud).