Samsung SF-760, SF-761, SF-765 Laser MFP - De tonercartridge vervangen

In dit document wordt uitgelegd hoe u de tonercartridge in uw printer vervangt. Wanneer het einde van de levensduur van een tonercartridge is bereikt, stopt de printer met afdrukken.
opmerking:
  • Schud de tonercartridge goed. Dit verhoogt de oorspronkelijke afdrukkwaliteit.
  • Voordat u de bovenste klep opent, sluit u eerst de uitvoersteun.
  • Stel de tonercartridge niet langer dan een paar minuten bloot aan licht. Zo voorkomt u schade aan de tonercartridge. Dek deze indien nodig af met een vel papier.
  • Raak de groene kant van de tonercartridge niet aan. Gebruik de hendel op de cartridge om te voorkomen dat u dit gedeelte aanraakt.
  • Gebruik geen scherpe voorwerpen zoals een mes of een schaar om de verpakking van de tonercartridge te openen. Dit kan krassen op de drum van de cartridge veroorzaken.
  • Als u toner op uw kleding krijgt, veegt u de toner met een droge doek van uw kleding en wast u de kleding in koud water. Met warm water wordt de toner in de stof opgenomen.

De tonercartridge vervangen

Volg deze stappen om de tonercartridges te vervangen.
  1. Open de bovenklep (1) en vervolgens de binnenklep (2).
    Afbeelding : De kleppen openen
  2. Pak de hendel van de tonercartridge vast en verwijder de cartridge uit de printer.
    Afbeelding : De gebruikte tonercartridge verwijderen
  3. Haal de beschermkap van de nieuwe tonercartridge.
    Afbeelding : De nieuwe tonercartridge uitpakken
  4. Schud de toner voorzichtig heen en weer om deze gelijkmatig te verdelen.
    Afbeelding : De toner 5-6 keer voorzichtig schudden
  5. Plaats de nieuwe tonercartridge in de printer.
    Afbeelding : De nieuwe tonercartridge installeren
  6. Sluit de binnenklep (1) en vervolgens de bovenklep (2).
    Afbeelding : De kleppen sluiten
  7. Open de printerladen voordat u opnieuw afdrukt.
    Afbeelding : Open de laden