• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung SCX-5835, SCX-5935 laser-MFP - Papier plaatsen

Dit document bevat instructies voor het plaatsen van papier in lade 1, de optionele lade en de multifunctionele lade.
Gebruik lade 1 voor het afdrukmateriaal dat voor de meeste afdruktaken wordt gebruikt. Lade 1 kan maximaal 500 vel normaal papier bevatten. U kunt desgewenst een optionele lade aanschaffen. Plaats deze lade onder de standaardlade zodat u nog eens 500 vel normaal papier extra kunt plaatsen.
De papierniveau-indicator aan de voorzijde van lade 1 en de optionele lade toont de hoeveelheid papier die de lade momenteel nog bevat.
Afbeelding : Papierniveau-indicator
opmerking:
Het gebruik van fotopapier of gecoat papier kan problemen veroorzaken, waardoor reparaties nodig zijn. Dergelijke reparaties vallen niet onder de garantie- of serviceovereenkomst.

Papier in lade 1 of de optionele lade plaatsen

Voer de volgende stappen uit om papier in lade 1 of de optionele lade te plaatsen.
  1. Trek de lade naar buiten. Stel het formaat van de lade in op het papierformaat dat u plaatst. Voor instructies gaat u naar Het formaat van het papier wijzigen in de papierlade.
  2. Voordat u de originelen plaatst, buigt of bladert u de rand van de papierstapel om de pagina's te scheiden.
    Afbeelding : De rand van het papier buigen of bladeren
    opmerking:
    • Als u problemen ondervindt met de papierinvoer, legt u één vel per keer in de multifunctionele lade.
    • U kunt ook eerder gedrukt papier plaatsen. De bedrukte zijde moet naar boven liggen met een niet omgekrulde kant aan de voorzijde. Als u problemen ondervindt met de papierinvoer, draait u het papier om. De afdrukkwaliteit is echter niet gegarandeerd.
  3. Plaats het papier met de te bedrukken zijde omlaag.
      Afbeelding : Het papier plaatsen
    1. Markering papierlimiet
    2. Papierniveau-indicator
  4. Stel de papiersoort en het papierformaat in voor de lade.
    opmerking:
    • Als u problemen ondervindt met de papierinvoer, controleert u of het papier voldoet aan de papierspecificaties. Probeer in dat geval één vel per keer in de multifunctionele lade te plaatsen.
    • De instellingen uit het stuurprogramma van de printer overschrijven de instellingen op het bedieningspaneel.
      1. Als u wilt afdrukken vanuit een applicatie, opent u de applicatie en vervolgens het afdrukmenu.
      2. Selecteer Afdrukvoorkeuren.
      3. Klik op het tabblad Papier in Afdrukvoorkeuren en selecteer de juiste papiersoort.
        Als u bijvoorbeeld een etiket wilt gebruiken, stelt u de papiersoort in op Etiket.
      4. Selecteer Lade als papierbron en klik op OK.
      5. Druk af vanuit de applicatie.

Papier in de multifunctionele lade plaatsen

De multifunctionele lade kan speciale formaten en soorten afdrukmateriaal bevatten, zoals transparanten, briefkaarten, notitiekaarten en enveloppen. De printer is met name handig voor enkelzijdig afdrukken op briefpapier of gekleurd papier.
Tips over het gebruik van de multifunctionele lade
  • Plaats geen afdrukmateriaal van een verschillend formaat tegelijk in de lade.
  • Om papierstoringen te voorkomen, voegt u geen papier toe wanneer de multifunctionele lade nog papier bevat. Dit geldt ook voor andere soorten afdrukmateriaal.
  • Plaats afdrukmateriaal met de afdrukzijde naar boven en de bovenrand eerst in de multifunctionele lade. Leg het papier in het midden van de lade.
  • Gebruik alleen het aangegeven afdrukmateriaal om papierstoringen en problemen met de afdrukkwaliteit te voorkomen.
  • Strijk eventuele krulling op ansichtkaarten, enveloppen en etiketten glad voordat u ze in de multifunctionele lade invoert.
Volg de instructies voor het plaatsen van papier in de handmatige lade.
  1. Pak de hendel van de multifunctionele lade en trek deze naar beneden om de lade te openen.
    Afbeelding : De multifunctionele lade openen
  2. Als u papier gebruikt, buigt of bladert u de rand van de papierstapel om de pagina's te scheiden voordat u het papier plaatst.
    Afbeelding : De rand van het papier buigen of bladeren
  3. Plaats het papier.
    Afbeelding : Het papier plaatsen
  4. Knijp de papierbreedtegeleiders van de multifunctionele lade in en stel ze af op de breedte van het papier. Wees voorzichtig en voorkom dat het papier buigt. Dit kan tot papierstoringen of scheve afdrukken leiden.
    Afbeelding : De breedtegeleiders afstellen
    opmerking:
    • Wanneer u op speciaal afdrukmateriaal afdrukt, moet u de richtlijn voor het plaatsen van dat afdrukmateriaal volgen.
    • Wanneer papier overlapt tijdens het afdrukken vanuit de multifunctionele lade, opent u lade 1, verwijdert u het overlappende papier en probeert u opnieuw af te drukken.
    • Wanneer het papier niet wordt ingevoerd tijdens het afdrukken, duwt u het papier met de hand aan totdat automatische invoer start.
  5. Stel de papiersoort en het papierformaat in voor de multifunctionele lade.
    opmerking:
    • De instellingen uit het stuurprogramma van de printer overschrijven de instellingen op het bedieningspaneel.
      1. Als u wilt afdrukken vanuit een applicatie, opent u de applicatie en vervolgens het afdrukmenu.
      2. Selecteer Afdrukvoorkeuren.
      3. Klik op het tabblad Papier in Afdrukvoorkeuren en selecteer de juiste papiersoort.
        Als u bijvoorbeeld een etiket wilt gebruiken, stelt u de papiersoort in op Etiket.
      4. Selecteer Handmatige invoer als papierbron en klik op OK.
      5. Druk af vanuit de applicatie.
      6. Sluit de multifunctionele lade na het afdrukken.
  6. Na het afdrukken klapt u het verlengstuk van de multifunctionele lade in en sluit u de lade.

Afdrukken op speciaal afdrukmateriaal

De onderstaande tabel toont de beschikbare soorten speciaal afdrukmateriaal voor elke lade.
Soorten
Lade 1
Optionele lade
Multifunctionele lade
Normaala
O
O
O
Dika
O
O
O
Duna
O
O
O
Katoen
X
X
O
Kleur
X
X
O
Voorbedrukta
O
O
O
Kringloopa
O
O
O
Envelop
X
X
O
Transparant
X
X
O
Etiketten
X
X
O
Kaarten
X
X
O
Bond
X
X
O
Archiefa
O
O
O
a A6 en Statement worden alleen ondersteund in de multifunctionele lade.