• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer of printer– Klik hier

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung-kleurenlaser-MFP CLX-3180, CLX-3185, CLX-3186 - De tonercartridge vervangen

De volgende procedure toont hoe u de tonercartridge vervangt.
De printer gebruikt vier kleuren en heeft voor elke kleur een andere tonercartridge: geel (Y), magenta (M), cyaan (C) en zwart (K).
Het statuslampje en het bericht over de toner op het scherm geven aan welke tonercartridge moet worden vervangen.
Op dit moment moet de aangegeven tonercartridge worden vervangen. Voordat u de tonercartridge vervangt, controleert u het modelnummer voor de tonercartridge die wordt gebruikt in printer.
  1. Schakel de printer uit en wacht vervolgens een paar minuten om de printer te laten afkoelen
  2. Met behulp van de hendel opent u de voorklep volledig.
    Afbeelding : Voorklep, openen
  3. Pak de hendels op de tonercartridge vast en trek om de cartridge te verwijderen uit de printer.
    Afbeelding : Tonercartridge, verwijderen
  4. Haal een nieuwe tonercartridge uit zijn verpakking.
    opmerking:
    Gebruik geen scherpe voorwerpen zoals een mes of schaar om de verpakking van de tonercartridge te openen. Dit kan het oppervlak van de tonercartridge beschadigen.
  5. Trek het beschermvel uit een nieuwe tonercartridge.
    Afbeelding : Beschermvel, verwijderen
  6. Terwijl u beide hendels op de tonercartridge vasthoudt, schudt u deze grondig van links naar rechts om de toner gelijkmatig te verdelen.
    Afbeelding : Toner verdelen
  7. Plaats de tonercartridge op een vlak oppervlak zoals getoond in de volgende afbeelding en verwijder de beschermende kap.
    Afbeelding : Beschermende kap, verwijderen
    opmerking:
    Als u als gebruiker toner op uw kleding krijgt, veegt u de toner met een droge doek af en wast u de kleding in koud water. Warm water fixeert toner in stof.
  8. Zorg ervoor dat de kleur van de tonercartridge overeenkomt met de kleursleuf en pak vervolgens de hendels op de tonercartridge vast. Plaats de cartridge, waarbij u aandrukt totdat deze vastklikt op zijn plaats.
    Afbeelding : Tonercartridge plaatsen
  9. Sluit de voorklep. Zorg ervoor dat de klep stevig vergrendeld is en schakel vervolgens de printer in.
    opmerking:
    Als de voorklep niet volledig gesloten is, werkt de printer niet.