Samsung ProXpress MFP SL-C4060, SL-C4062 - Toner opnieuw verdelen

Wanneer de tonercartridge bijna het einde van de levensduur heeft bereikt:
  • Er ontstaan witte strepen of lichte afdrukken en/of de dichtheid verschilt per zijde.
  • De statusled knippert oranje. Op het beeldscherm kan een bericht verschijnen waarin staat dat de toner bijna op is.
  • Op de computer wordt het programmavenster van Samsung printerstatus weergegeven met het bericht voor gebruikers dat de tonercartridge bijna op is, zie Samsung printerstatus gebruiken.
Als dit gebeurt, kunnen gebruikers de afdrukkwaliteit tijdelijk verbeteren door de resterende toner in de cartridge opnieuw te verdelen. In sommige gevallen blijven er witte strepen of lichte afdrukken ontstaan, ook nadat gebruikers de toner opnieuw hebben verdeeld.
  opmerking:
De afbeeldingen in deze gebruikershandleiding kunnen afwijken van uw printer, afhankelijk van de opties of het model. Controleer het printertype. Zie Printeroverzicht.
  let op:
Als er toner op de kleding van de gebruiker komt, veeg dan de toner af met een droge doek van de kleding en was de kleding in koud water. Met warm water wordt de toner in de stof opgenomen.
De volgende instructies laten zien hoe de toner voor printers uit de SL-C4060, SL-C4062 serie opnieuw verdeeld kan worden:
  1. Open de voorklep.
    Afbeelding : Voorbeeld van het openen van de voorklep
  2. Grijp de hendel van de tonercartridge voorzichtig vast en trek de tonerlade er voorzichtig uit.
    Afbeelding : Voorbeeld van het verwijderen van de tonerlade met de hendel
  3. Verwijder de gewenste tonercartridge door deze recht omhoog te tillen.
    Afbeelding : Voorbeeld van het verwijderen van de gewenste tonercartridge
  4. Om de toner opnieuw te verdelen, beweegt u de tonercartridge voorzichtig heen en weer.
    Afbeelding : Voorbeeld van het voorzichtig heen en weer bewegen van de tonercartridge
  5. Zet de tonercartridge terug in de tonerlade.
    Afbeelding : De tonercartridge in de tonerlade vervangen
  6. Zet de tonercartridge terug in de printer.
    Afbeelding : Voorbeeld van het terugzetten van de tonerlade in de printer
  7. Sluit de voorklep.
    Afbeelding : Voorbeeld van het sluiten van de voorklep