Samsung ProXpress MFP SL-M4560, SL-M4562 - Toner opnieuw verdelen

Wanneer de tonercartridge bijna het einde van de levensduur heeft bereikt:
  • Er ontstaan witte strepen of lichte afdrukken en/of de dichtheid verschilt per zijde.
  • De statusled knippert oranje. Op het beeldscherm kan een bericht verschijnen waarin staat dat de toner bijna op is.
  • Op de computer wordt het programmavenster van Samsung printerstatus weergegeven met het bericht voor gebruikers dat de tonercartridge bijna op is, zie Samsung printerstatus gebruiken.
Als dit gebeurt, kunnen gebruikers de afdrukkwaliteit tijdelijk verbeteren door de resterende toner in de cartridge opnieuw te verdelen. In sommige gevallen blijven er witte strepen of lichte afdrukken ontstaan, ook nadat gebruikers de toner opnieuw hebben verdeeld.
opmerking:
De afbeeldingen in deze gebruikershandleiding kunnen afwijken van uw printer, afhankelijk van de opties of het model. Controleer het printertype. Zie Printeroverzicht.
  let op:
Als er toner op de kleding van de gebruiker komt, veeg dan de toner af met een droge doek van de kleding en was de kleding in koud water. Met warm water wordt de toner in de stof opgenomen.
De volgende instructies geven weer hoe de toner voor printers uit de SL-M4560, SL-M4562 serie opnieuw verdeeld kan worden:
  1. Open de voorklep.
    Afbeelding : Voorbeeld van het openen van de voorklep
  2. Ontgrendel de tonercartridge
    Afbeelding : Voorbeeld van het ontgrendelen van de tonercartridge
  3. Trek aan de hendel van de tonercartridge en verwijder deze uit de printer.
    Afbeelding : Voorbeeld van de tonercartridge uittrekken en verwijderen
  4. Om de toner opnieuw te verdelen, beweegt u de tonercartridge voorzichtig heen en weer.
    Afbeelding : Voorbeeld van het voorzichtig heen en weer bewegen van de tonercartridge
  5. Plaats de tonercartridge terug in de printer.
    Afbeelding : Voorbeeld van het terugplaatsen van de tonercartridge
  6. Zet de tonercartridge weer vast in de printer.
    Afbeelding : Voorbeeld van het op zijn plaats vastzetten van de tonercartridge
  7. Sluit de voorklep.
    Afbeelding : Voorbeeld van het sluiten van de voorklep