• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Photosmart 5520 printers - Draadloze printer instellen (Mac)

Dit document is van toepassing op HP Photosmart 5520, 5521, 5522, 5524 en 5525 e-All-in-One printers en Mac-computers.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het draadloos netwerk en installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP op een Mac-computer. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.

Stap 1: De installatie voorbereiden

Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, noteert u de naam en het wachtwoord van het netwerk en schakelt u de router, printer en Mac in.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID (Service Set Identifier).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met uw draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure dicht bij de computer en binnen het bereik van de router.
  3. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.

Stap 2: De printer verbinden met het draadloze netwerk

De wizard Draadloos instellen biedt u een eenvoudige manier om de draadloze verbinding met uw printer op de Mac in te stellen en te beheren.
  1. Schakel de printer in als dat nog niet is gebeurd.
  2. Raak op het bedieningspaneel van de printer het pictogram Draadloos aan.
    Het scherm Draadloos overzicht wordt weergegeven.
  3. Raak eerst Instellingen en vervolgens Wizard Draadloze installatie aan.
  4. Volg de instructies op het bedieningspaneel om de printer te verbinden met uw draadloos netwerk.

Stap 3: De driver downloaden en installeren

Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket van uw printer vanaf 123.hp.com.
  1. Ga naar 123.hp.com.
  2. Typ uw printermodel in het vak Voer eerst het modelnummer van uw apparaat in.
  3. Selecteer uw printer in het vervolgkeuzemenu en klik op Begin.
  4. Klik op Downloaden.
  5. Wanneer de download is voltooid, klikt u op het bestand met de naam xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser of in de map Downloads om het installatieprogramma te openen.
    Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de downloadbalk van de browser
    Voorbeeld van het bestand xxxx.dmg in de map Downloads op de Mac
  6. Dubbelklik in het venster van het installatieprogramma op HP Inkjet SW.
    HP Inkjet SW in het venster van het installatieprogramma
  7. Volg de instructies op het scherm om de installatie te voltooien.
  8. Sluit de software-installatie wanneer dit wordt gevraagd.
    HP Utility wordt geopend.
  9. Selecteer de naam van uw printer in het installatievenster van HP Utility en klik op Doorgaan.
  10. Klik op Printer toevoegen.
    Het venster Toevoegen verschijnt.
  11. Klik op de naam van de printer.
    Zorg dat u de printer selecteert waarbij Bonjour wordt vermeld onder Type.
  12. Klik op het menu Gebruiken of Afdrukken via en selecteer vervolgens de naam van uw printer in het vervolgkeuzemenu.
  13. Afbeelding: Selecteer de naam van uw printer in het menu Gebruiken
  14. Klik op Toevoegen om de printer toe te voegen aan de lijst.
  15. Klik in het venster Printer toevoegen op Doorgaan.
  16. Volg de instructies op het scherm om de printerinstallatie te voltooien, en klik op Gereed.

Veelgestelde vragen

Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen over de installatie en configuratie van uw HP draadloze printer.