• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer of printer– Klik hier

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung ProXpress MFP SL-M4560, SL-M4562 - Afdrukken op speciaal papier

De onderstaande tabel toont de beschikbare soorten speciaal papier voor elke lade.
De papierinstelling in de printer en het stuurprogramma moeten overeenkomen om zonder fouten af te drukken.
Om de papierinstelling die in de printer is geconfigureerd te wijzigen, klikt u in SyncThru™ Web Service op Information > Current Settings > Printer information > System > Input Trays (Informatie > Huidige instellingen > Printerinformatie > Systeem > Invoerlades). Zie tabblad Settings (Instellingen). Gebruikers kunnen het ook instellen vanaf het bedieningspaneel.
Vervolgens stelt u de papiersoort in via het venster Printing preferences (Voorkeursinstellingen voor afdrukken) > tabblad Paper > Paper Type (Papier > Papiersoort). Zie Voorkeursinstellingen voor afdrukken openen. Om af te drukken op etiketten selecteert u bijvoorbeeld Labels (Etiketten) bij Paper Type (Papiersoort).
opmerking:
Bij gebruik van speciaal papier adviseren wij om één vel papier tegelijkertijd in te voeren. Controleer voor elke papierlade het maximum aantal vellen papier dat mag worden ingevoerd; zie Afdrukspecificaties van het papier.
Soorten
Lade 1
Optionele lade
Multifunctionele lade
Gewoon
X
X
X
Dik
X
X
X
Dikker
X
Dun
X
X
X
Katoen
X
X
X
Kleur
X
X
X
Voorbedrukt
X
X
X
Gerecycled
X
X
X
Envelop
X
X
X
Etiketten
X
X
X
Kaarten
X
X
X
Bankpost
X
X
X
Archief
X
X
X
Briefhoofd
X
X
X
Geponsd
X
X
X
Ondersteund: X
Niet ondersteund: Blanco
opmerking:
De papiersoorten worden weergegeven in de Voorkeursinstellingen voor afdrukken. Met deze papiersoortoptie kan het soort papier dat in de lade moet worden geplaatst door de gebruiker worden ingesteld. Deze instelling verschijnt in de lijst, zodat de gebruiker deze kan selecteren. Hierdoor krijgen gebruikers de best mogelijke afdrukkwaliteit. Als dit niet wordt ingesteld, heeft de afdruk mogelijk niet de gewenste afdrukkwaliteit.

Envelop

Succesvol afdrukken op enveloppen hangt voornamelijk af van de kwaliteit van de enveloppen. Om af te drukken op een envelop plaatst u deze zoals in de onderstaande afbeelding wordt getoond:
Afbeelding : Envelop
  • Bij het selecteren van enveloppen, dient u rekening te houden met de volgende factoren:
    • Gewicht: Mag niet meer zijn dan 90 g/m2, anders kan het papier vastlopen.
    • Samenstelling: Moeten plat liggen met minder dan 6 mm krul en mogen geen lucht bevatten.
    • Toestand: Mogen niet gekreukt, gescheurd of beschadigd zijn.
    • Temperatuur: Zijn bestand tegen de warmte en de druk van de printer tijdens gebruik.
  • Gebruik alleen goed gemaakte enveloppen met scherpe en goed gevouwen vouwen.
  • Gebruik geen gestempelde enveloppen.
  • Gebruik geen enveloppen met sluiters, klemmen, vensters, voering, zelfklevende sluitingen of andere synthetische materialen.
  • Gebruik geen beschadigde of slecht gemaakte enveloppen.
  • Zorg ervoor dat de naad aan beide kanten van de envelop volledig doorloopt tot aan de hoek van de envelop.
      Afbeelding : Naden
    1. Aanvaardbaar
    2. Onaanvaardbaar
  • De lijm van enveloppen met een verwijderbare plakrand of met meer dan één flap die wordt omgevouwen om de envelop te sluiten moet compatibel zijn met de fusingtemperatuur van de printer van ongeveer 170 °C (338 °F) gedurende 0,1 seconde. De extra flappen en stroken kunnen kreuken, vouwen of papierstoringen veroorzaken en kunnen de fuser beschadigen.
  • Plaats voor de beste afdrukkwaliteit de marges niet dichter dan 15 mm vanaf de randen van de envelop.
  • Druk niet af op het gebied waar de naden van de envelop bij elkaar komen.

Etiketten

Gebruik alleen etiketten die ontworpen zijn voor laserprinters, om te voorkomen dat de printer beschadigd raakt.
Afbeelding : Etiketten
  • Als u etiketten kiest, houd dan rekening met het volgende:
    • Kleefmiddelen: De lijm moet stabiel zijn bij de fusingtemperatuur van de printer van ongeveer 170 °C (338 °F).
    • Schikking: Gebruik alleen etiketten waarbij geen grondpapier zichtbaar is tussen de etiketten. Etiketten kunnen loslaten van het grondpapier als er tussenruimte tussen de etiketten is, wat ernstige papierstoringen veroorzaakt.
    • Omkrullen: Moeten vlak liggen met niet meer dan 13 mm krulling in iedere richting.
    • Toestand: Gebruik geen etiketten met kreukels, bobbels of andere indicaties van loslating.
  • Zorg dat er geen blootliggend kleefmiddel tussen de etiketten is. Door onbedekte plekken met kleefmiddel kunnen de etiketten tijdens het afdrukken losraken, wat papierstoringen tot gevolg kan hebben. Onbedekt kleefmiddel kan ook schade veroorzaken aan printercomponenten.
  • Plaats een vel etiketten niet meer dan een keer in de printer. Het zelfklevende grondpapier is ontworpen voor één sessie door de printer.
  • Gebruik geen etiketten die zijn losgekomen van de steunlaag of die kreukels, blaasjes of beschadigingen vertonen.

Kaarten/aangepast papierformaat

Afbeelding : Kaarten/aangepast papierformaat
  • Druk niet af op papier dat minder dan 98 mm (3,8 inch) breed of 148 mm (5,8 inch) lang is.
  • Stel in de softwaretoepassing de marges in op ten minste 6,4 mm (0,25 inch) vanaf de randen van het materiaal.

Voorbedrukt papier

Als u voorbedrukt papier plaatst, moet de bedrukte zijde naar boven liggen met een niet omgekrulde kant aan de voorzijde. Als u problemen hebt met het invoeren van het papier, draait u het papier om. De afdrukkwaliteit is echter niet gegarandeerd.
Afbeelding : Voorbedrukt papier
  • Moet zijn bedrukt met warmtebestendige inkt die niet smelt, verdampt of schadelijke stoffen achterlaat bij blootstelling aan de fuseertemperatuur van de printer gedurende 0,1 seconde (ongeveer 170 °C).
  • De inkt van voorbedrukt papier mag niet brandbaar zijn en mag geen negatieve invloed hebben op de printerrollen.
  • Voordat u voorgedrukt papier plaatst, moet u controleren of de inkt op het papier droog is. Tijdens het fuseerproces kan natte inkt van voorbedrukt papier loskomen, waardoor de afdrukkwaliteit vermindert.