Sprout Pro by HP G2 - Animaties maken met Stop Motion

Deze informatie is van toepassing op Sprout Pro by HP G2 en de Stop Motio-app.
Met de app Stop Motion kunt u stop-motion animatievideo's maken met behulp van bestanden op uw computer of objecten die u hebt vastgelegd op de Sprout-mat. Gebruik digitale afbeeldingen van hoge kwaliteit om professionele animatievideo's te maken of maak snelle en leuke claymation-video's met materialen die u bij de hand hebt.
In dit document vindt u enkele voorbeelden van projecten zodat u een idee het van de soorten animaties die u kunt creëren.
Animaties maken met Stop Motion
U kunt uw eigen animatie maken of een voorbeeldachtergrond - of object gebruiken om een project aan te maken. De achtergrond blijft hetzelfde en de objecten die u toevoegt kunnen op de achtergrond worden vastgezet of telkens worden verplaatst en elke keer opnieuw vastgelegd, om zo de animatie to leven te brengen. Gebruik de volgende instructies om een animatiefilm te maken met behulp van de voorbeeldachtergronden en -objecten:
  1. Selecteer Mat in de cameraselectie.
    Afbeelding : Mat selecteren
    Camera op de mat selecteren
  2. Tik op Weergeven in de linkerbovenhoek van de touch mat.
    Afbeelding : De knop Weergeven
    De knop Weergeven
  3. Tik op Achtergrond en selecteer vervolgens de achtergrond voor uw project.
    Afbeelding : Een achtergrond selecteren
  4. Tik op Objecten en selecteer een object.
    Afbeelding : Een objecten in de lijst met objecten selecteren
    Een objecten in de lijst met objecten selecteren
  5. Maak het (geselecteerde) object groter of kleiner en sleep het naar de beginpositie op de mat voor de eerste frame van uw animatiefilm.
    Afbeelding : Het geselecteerde object om geplaatst te worden
    Object geselecteerd en geplaatst voor het eerste frame
  6. Stel het aantal seconden in van de Frame Grab Delay. Met deze instelling stelt u in hoeveel seconden er zijn tussen het tikken op de knop Frame Grab en wanneer het frame wordt vastgelegd.
    Afbeelding : Frame Grab Delay
    Frame grab delay
  7. Tik op Frame Grab wanneer u een object uit de galerij Objecten op de achtergrond hebt geplaatst en deze in positie staat om de animatie te starten. Het aantal ingestelde seconden telt af, en het beeld wordt vastgelegd en op de balk aan de onderkant van het scherm geplaatst.
      opmerking:
    Om beelden automatisch vast te leggen, kunt u Auto Frame Grab inschakelen. De Frame Grab Delay Time moet langer zijn, omdat u het object telkens wanneer de klok aftelt naar zijn nieuwe positie moet verplaatsen. U moet niet elke keer op Frame Grab tikken, aangezien elk frame automatisch wordt vastgelegd.
    Afbeelding : De knop Frame Grab
    De knop Frame Grab
  8. Sleep het object naar de volgende positie en tik op Frame Grab.
  9. Ga zo verder tot u het gewenste aantal frames hebt vastgelegd.
    Afbeelding :
  10. Tik op Afspelen om uw animatie te bekijken.
  11. Na het bekijken van de animatie kunt u de snelheid aanpassen door de 'Frames per Second' in te stellen op de schuifbalk.
    Afbeelding : Frames Per Second
    Frames per second
  12. Tik op Opslaan om uw project te benoemen en op te slaan.
Tekst toevoegen aan uw animatieproject
Gebruik de volgende stappen een project te openen en tekst toe te voegen:
  1. Tik op de knop Menu.
    Afbeelding : De knop Menu
  2. Tik op Openen.
    Afbeelding : Openen
    De knop Openen
  3. Selecteer het project dat u wilt openen en tik op Project laden.
    Afbeelding : Project laden
    Het project laden om het te bewerken
  4. Het project wordt weergegeven op de mat en het verticale scherm. Gebruik de opties in het menu op de mat om het project te bewerken.
    Tik op de letter T op de menubalk om een tekstvak te openen.
    Afbeelding : Tekstvak is geopend
    Tekstvak is geopend
  5. Tik uw tekst in het vak. Tik op de knop kleur om een kleur voor de tekst te kiezen.
    Afbeelding : Tekst toevoegen en een kleur kiezen
    Tekst toevoegen en een kleur kiezen
  6. Wanneer u klaar bent met het bewerken van de tekst, tikt u op het blauwe selectievakje om de tekst in het project in te voegen.
    Afbeelding : Blauw selectievakje
    Tik op het blauwe selectievakje om tekst aan het project toe te voegen
  7. De tekst wordt toegevoegd aan uw project. Tik op de tekst om deze te selecteren (het blauwe vak eromheen wordt weergegeven). U kunt de tekst groter of kleiner maken en verplaatsen.
    Afbeelding : Tekst is geselecteerd
    Tekst is geselecteerd
    Afbeelding : Tekst is groter/kleiner gemaakt en verplaatst
    Tekst is groter/kleiner gemaakt en verplaatst
Schrijven met uw vinger of een HP Active Pen
Om handgeschreven tekst aan uw project toe te voegen, selecteert u de pen in het menu en schrijft u met uw vinger of een HP Active Pen. Open een project of werk verder in uw huidige project, en voer de volgende stappen uit om handgeschreven tekst toe te voegen:
  1. Tik op de knop Pen in het menu aan de linkerzijde.
    Afbeelding : De knop Pen
    De knop Pen met selecties voor kleur en lijndikte
  2. Klik op het vervolgkeuzemenu om de gewenste lijndikte te selecteren.
    Afbeelding : Opties voor lijndikte
    Opties voor lijndikte
  3. Gebruik de HP Active Pen of uw vinger om op de mat te schrijven.
    Afbeelding : Schrijven op het project op de mat
    Schrijven op het project op de mat
  4. Tik op en selecteer de geschreven tekst dan (een blauw vakje wordt weergegeven rond de selectie). U kunt de handgeschreven tekst ook groter of kleiner maken, of verplaatsen.
Objecten bewerken
Aan de linkerzijde van de mat vindt u een lijst met bewerkingsprogramma's. Als u een object, tekst of ander bestand hebt geselecteerd (in het blauw gemarkeerd), worden de bewerkingsprogramma's weergegeven:
Pictogram voor Bewerkingsprogramma
Functie
Verbergen: De bewerkingsprogramma's weergeven of verbergen
Pen: Selecteer de kleur en lijndikte wanneer u een Active Pen of uw vinger gebruikt om op de selectie te schrijven
Effecten: U kunt het object draaien, omkeren, en de doorzichtigheid, schaal of grootte wijzigen
Dupliceren: Maak een identieke kopie van het object
Lettertype: Wijzig de stijl van het lettertype
Naar voor: Wanneer u meer dan één object gebruikt, kunt u het geselecteerde object vooraan plaatsen of bovenop een ander(e) object(en) plaatsen
Naar achter: Wanneer u meer dan één object gebruikt, kunt u het geselecteerde object achteraan plaatsen of achter een ander(e) object(en) plaatsen
Verwijderen: Verwijder ongewenste objecten, tekst, afbeeldingen of andere media
Audio toevoegen
U kunt muziek of andere audio-opnamen toevoegen aan uw project.
Tik op Audio om audio aan uw project toe te voegen.
Afbeelding : Audioregeling
Audioregeling
Gebruik de knoppen voor audioregeling om een audiobestand te importeren vanaf uw computer, of om uw stem en andere geluiden op te nemen:
  • Rec: Maak een opname van uw stem of neem andere geluiden of audio op die u niet eerder hebt opgenomen en opgeslagen op uw computer
  • Audio importeren: Tik op Audio importeren om vanaf uw computer een audiobestand te importeren naar uw project
  • Audio verwijderen: Wis of verwijder de audio uit uw project
Afbeelding : Audioregeling
Audio opnemen, importeren of verwijderen.