HP OMEN pc's - De prestaties van video-games of FPS verbeteren (Windows 10)

Dit document is van toepassing op de HP OMEN computers met Windows 10.
Leer meer over welke factoren beïnvloeden hoe een video-game wordt weergegeven op uw computer en hoe u de gameprestaties kunt verbeteren.
Wat is FPS?
FPS staat voor Frames Per Second (frames per seconde). Dit is een meting van hoe vaak het scherm binnen één seconde volledig wordt vernieuwd. FPS is een meting die varieert op basis van rendering, beeldcomplexiteit, refresh rates en meer.
Er zijn verschillende factoren die de FPS beïnvloeden:
  • Beperkingen van de monitor - de refresh rate van een monitor, gemeten in hertz (Hz), toont het maximale aantal cycli per seconde. 1 Hz is gelijk aan 1 FPS.
  • Tearing - de term 'tearing' beschrijft een visueel artefact waarbij de monitor informatie uit verschillende frames op één scherm weergeeft.
  • Sync technologies - er zijn verschillende synchronisatietechnologieën die 'tearing' kunnen verhelpen: V-synchronisatie, AMD Free-synchronisatie, Nvidia G-synchronisatie, en meer. Ze werken allemaal op een andere manier om hetzelfde probleem aan te pakken. Controleer uw hardwarespecificaties om te bekijken welke technologieën, indien van toepassing, compatibel zijn met uw apparaten.
FPS meten
Controleer uw FPS met behulp van functies in de game of andere beschikbare toepassingen:
  • AMD RadeonPro - systemen die een ondersteunde AMD-videokaart gebruiken kunnen AMD RadeonPro gebruiken om FPS te controleren.
  • Nvidia GeForce Experience - systemen die een ondersteunde Nvidia-grafische kaart gebruiken kunnen GeForce Experience om FPS te controleren.
  • In de game - de meeste games hebben een FPS-monitoringsysteem die kan worden ingeschakeld via gamemenu.
  • Downloadbare toepassingen - er zijn verscheidene softwaretoepassingen beschikbaar om FPS te controleren. Raadpleeg de technische specificaties van uw videokaart om de comptabiliteit te controleren.
De prestaties of FPS verbeteren
Er zijn veel verschillende manieren om de FPS en systeemprestaties te verbeteren:
  • Het BIOS bijwerken.
    Voor desktopcomputers raadpleegt u HP desktopcomputers - Het BIOS bijwerken.
    Voor notebookcomputers raadpleegt u HP noteboocomputers - Het BIOS bijwerken
  • Werk het grafische stuurprogramma bij.
    Ga naar HP Klantenondersteuning - Software en stuurprogramma's downloaden, voer uw computermodel in en selecteer vervolgens het stuurprogramma voor uw videokaart.
  • Bij de meeste games kunt u de grafische instellingen zelf wijzigen. Door een lagere grafische kwaliteit te gebruiken hebt u vaak een betere FPS.
  • Sluit alle programma's of toepassingen die niet worden gebruikt.
  • Schakel de Game-modus in. Game-modus is een nieuwe functie in Windows 10 Creators Update die de prestaties van games verbetert door ervoor te zorgen dat achtergrondprocessen en programma's minder systeembronnen kunnen gebruiken terwijl een game wordt gespeeld.
    1. Druk op de Windows-toets en G om de Game-balk te openen.
    2. Klik in de Game-balk op Instellingen.
    3. Klik op het selectievakje naast de naam van de game om de Game-modus voor die game in te schakelen.
  • Sluit de notebookcomputer aan op een netstroomadapter om de videokaart meer vermogen te geven.