Sprout Pro by HP G2 - Afbeeldingen beheren en bewerken met WorkTools Stage

Deze informatie is van toepassing op WorkTools Stage die is geïntegreerd in de Sprout Pro by HP G2.
In WorkTools Stage kunt u uw afbeeldingen beheren en bewerken. U kunt verschillende Stages creëren waarin u uw afbeeldingen en andere inhoud kunt organiseren, uw afbeeldingen in vrije vorm of rasterweergave kunt bekijken en uw beelden en Stages voor later gebruik kunt opslaan.

Recente updates voor WorkTools Stage

WorkTools Stage is onlangs bijgewerkt. In de updates zaten de volgende verbeteringen:

Capture openen vanuit Stage

Met WorkTools Stage open op de touchmat kunt u Capture starten zodat de vastgelegde afbeelding rechtstreeks naar Stage gaan om bewerkt te worden. U hoeft niet te klikken of te tikken op de knop Naar Stage verzenden in de rechterkolom in Capture.
Tik in WorkTools Stage op het camerapictogram om Capture te openen op het verticale scherm.
Afbeelding : Pictogram Camera om Capture te openen
Pictogram Camera om Capture te openen

Bewerken in WorkTools Stage

U kunt veel dingen doen met uw afbeeldingen in Stage, waaronder:
  • Afbeeldingen slepen en neerzetten van het bureaublad naar Stage en van Stage naar het bureaublad en andere apps zoals Microsoft Office-apps of e-mail.
  • Meerdere afbeeldingen openen in Stage.
  • Navigatiebalken links en rechts openen of sluiten voor eenvoudige toegang tot opdrachten.
  • Een afbeelding met het inktgereedschap markeren of tekenen met een vinger, stylus of de HP Active Pen.
  • Afbeeldingen groeperen of in lagen zetten met de hulpmiddelen.
  • Achtergrond verwijderen, automatisch herstellen, bijsnijden, draaien, aanpassen en filteren met de bewerkingshulpmiddelen.
  • Indelingen opslaan en exporteren, inclusief .STAGE (standaard), .PNG en .JPG.
Volg deze instructies om aan de slag te gaan met Stage:
  1. Om WorkTools Stage weer te geven en te gebruiken, raakt u het middelste pictogram aan op de basis die met de mat is verbonden.
    Afbeelding : Menuknop
    Pictogrammen onder het beeldscherm waar de mat wordt aangesloten
  2. Tik op Stage in het startmenu.
    Afbeelding : Stage
    Knop Stage in het startmenu
  3. Stage wordt geopend op de touchmat.
    Afbeelding : Stage op de touchmat
    Stage met weergave van de monitor en de touchmat
  4. Sleep een afbeelding uit de navigatiebalk aan de linkerkant.
    Afbeelding : Afbeelding openen in Stage
    Afbeelding openen in Stage
  5. Verander de grootte van de afbeelding.
    Selecteer de afbeelding door erop te tikken. De blauwe rand met de punten in de hoeken geeft aan dat het item is geselecteerd. Verander de grootte van de afbeelding door een hoek aan te raken en deze met slepen kleiner of groter te maken.
    Afbeelding : Kleiner gemaakte afbeelding
    Kleiner gemaakte afbeelding
  6. Na het bewerken van de afbeelding kan deze worden opgeslagen als .PNG (standaard) of .JPG.
Meerdere objecten verplaatsen: Een, twee of meer opnamen kunnen tegelijkertijd actief zijn in Stage. Als meerdere objecten of opnamen in Stage zijn geopend, kunnen ze tegelijkertijd worden verplaatst. Raak alle objecten die u wilt verplaatsen aan en sleep ze naar een andere locatie op de touchmat.
Naar voren en Naar achteren gebruiken: Een, twee of meer opnamen kunnen tegelijkertijd actief zijn in Stage. Afbeeldingen kunnen boven elkaar worden gestapeld door een afbeelding van voren naar achteren en van achteren naar voren te verplaatsen. Tik op de kleine pijlen boven in de rechternavigatiebalk om de functie van de bewerkingshulpmiddelen weer te geven.
Gebruik de volgende instructies om een ​​vastgelegde afbeelding boven een andere te leggen:
  1. Met twee of meer vastgelegde afbeeldingen op Stage selecteert u er een en tikt u op Naar achteren.
    Afbeelding : Vastleggen geselecteerd, tikken op Naar achteren
    Vastleggen geselecteerd, tikken op Naar achteren
  2. Tik hierop om deze uit te schakelen.
    Afbeelding : Tik op de opname om deze te deselecteren.
    Tik op opname om te deselecteren
    Afbeelding : Naar achteren is voltooid
    Naar achteren is voltooid
  3. Na het bewerken van de afbeelding kan deze worden opgeslagen als .PNG (standaard) of .JPG.
Inkt gebruiken: Terwijl een afbeelding is geselecteerd, tikt u op Hulpmiddelen voor inkt in de menubalk om de hulpmiddelen voor inkt in te schakelen. Met deze functies regelt u de breedte en kleur van de pen en markeerstift en schakelt u de gum in. Teken met uw vinger, de muis of de HP Active Pen.
  1. Tik op de knop Hulpmiddelen voor inkt om de hulpmiddelen voor bewerken te openen.
    Afbeelding : Op Hulpmiddelen voor inkt tikken
    Op de knop Inkt tikken
  2. Tik op Penseel of Markeerstift als u met de Active Pen wilt schrijven. U kunt ook Schrijven met aanraken selecteren als u met uw vinger wilt schrijven.
    Afbeelding : Menu Schrijven met aanraken
    Menu Schrijven met aanraken
    Tik op de knop Kleur om een kleur en lijndikte te selecteren.
    Afbeelding : Knop Kleur
    Knop Kleur
  3. Selecteer een kleur en pas de breedte van de kleurlijnen aan door de witte knop naar links of rechts te schuiven.
    Afbeelding : Kleur geselecteerd, dikke lijn
    Kleur geselecteerd, dikke lijn
  4. Als u met de HP Active Pen op Stage te schrijven, moet het penseel zijn geselecteerd. Schrijven met aanraking en Penseel of Markeerstift kunnen tegelijkertijd zijn ingeschakeld om bijvoorbeeld met uw vinger op de aanraakmat te schrijven en tegelijkertijd te pannen.
    Teken op Stage op de touchmat. De lijndikte verschilt voor de penseel- en markeerstiftmarkeringen; deze is afhankelijk van de druk die op de mat wordt toegepast met de pen of van de selectie in het kleurenpalet.
    Hoe meer druk er tijdens het schrijven op de mat wordt aangebracht op de pen, hoe dikker de resulterende lijn is. De maximale dikte wordt bepaald door de instelling van de lijndikte in de selecties kleur- en lijnbreedte.
    Afbeelding : Lijnen van verschillende breedtes
    Lijnen van verschillende breedtes afhankelijk van de toegepaste druk
    Het Penseel en de Markeerstift werken hetzelfde, maar met het penseel trekt u ondoorzichtige lijnen en met de Markeerstift transparante of doorzichtige lijnen.
      Afbeelding : Penseel- en markeerstiftstreken
      Penseel- en markeerstiftstreken
    1. Penstreek
    2. Markeerstiftstreek
    Als u wilt wissen, tikt u op de gum en vervolgens op de ongewenste lijnen die u wilt wissen. U moet de lijnen wissen voordat ze zijn opgeslagen.
  5. Sla uw projectbestand op als .PNG of .JPG.

De achtergrond aanpassen in Stage

Selecteer een aangepaste achtergrond voor uw afbeelding in Stage met de volgende instructies:
Tik op de knop instellingen.
Afbeelding : Instellingen selecteren
Instellingen openen met de knop instellingen
Selecteer de gewenste achtergrond.
Afbeelding : De achtergrond selecteren
Raster selecteren voor de aangepaste achtergrond
Afbeelding : Rasterachtergrond
Rasterachtergrond

Een document vastleggen met Doc-segmentatie

In Stage kunt u een open document als vastgelegd document opslaan zonder de achtergrond van de touchmat in de opgeslagen afbeelding. Gebruik de volgende instructies om een document op de touchmat te segmenteren:
  1. Een document openen in WorkTools Stage:
    Afbeelding : Document in Stage
    Document in WorkTools Stage
  2. Tik op de knop Bewerken in het menu.
    Afbeelding : Bewerken
    Knop Bewerken
  3. Tik op Doc-segmentatie.
    Afbeelding : Doc-segmentatie
    Bewerken terwijl Doc-segmentatie is geselecteerd
  4. Het document wordt automatisch geselecteerd. Gebruik de hendels in de hoek om de perimeter van het document te wijzigen als deze niet nauwkeurig is geselecteerd.
    Afbeelding : Document geselecteerd
    Document geselecteerd
  5. Tik nogmaals op de knop Doc-segmentatie.
    Afbeelding : Doc-segmentatie
    Bewerken terwijl Doc-segmentatie is geselecteerd
    Het document is geselecteerd en u kunt de afbeelding nu draaien of spiegelen, zoals wordt aangegeven in het menu bewerken.
    Afbeelding : Doc-segmentatie
    Bewerkingen terwijl Doc-segmentatie is geselecteerd
  6. Tip: Met het blauwe vinkje rechts van Doc-segmentatie schakelt u de wijzigingen in en uit. U kunt schakelen tussen de bewerkte afbeelding of het document en de originele opname door op de blauwe knop te tikken
    Afbeelding : Doc-segmentatie
    Doc-segmentatie
      let op:
    Met de knoppen Terugzetten en Verwijderen keert u terug naar de originele opname of de laatst opgeslagen versie en annuleert u wijzigingen die u hebt aangebracht. Dit is permanent. U kunt niet terugschakelen van de niet-bewerkte afbeelding naar de bewerkte afbeelding.
    Afbeelding : Verwijderen en Terugzetten
    Knoppen Verwijderen en Terugzetten

Een object uitknippen

Met het hulpprogramma Uitknippen in de bewerkingsopties kunt u delen van een afbeelding eruit knippen. Met een afbeelding in Stage kunt u delen van de afbeelding weghalen met de volgende instructies:
  1. Tik op de knop Bewerken in het menu.
    Afbeelding : Bewerken
    Knop Bewerken
  2. Tik op Uitknippen.
    Afbeelding : Uitknippen
    Uitknippen
  3. De afbeelding wordt weergegeven met een automatisch geselecteerd gedeelte om eruit te knippen. Het gedeelte dat is geselecteerd om eruit te knippen, heeft een roodachtige kleur.
    Afbeelding : Roodachtige gedeelte geselecteerd om eruit te knippen
    Deel van de afbeelding dat is geselecteerd om eruit te knippen.
    Tik op het pictogram Uitknippen om het geselecteerde gedeelte eruit te knippen.
    Afbeelding : Uitknippen
    Op het pictogram Uitknippen tikken
    Afbeelding : Opname waaruit achtergrond is verwijderd
    Achtergrond uitgeknipt uit afbeelding
  4. Om meer van de achtergrond eruit te knippen, tikt u nogmaals op Uitknippen. Gebruik uw vinger of de muis om een lijn te tekenen op het deel van de afbeelding dat u eruit wilt knippen.
    Wanneer u met de muis lijnen op de afbeelding tekent, staat er een wit plusteken (+) of rood minteken (-) als onderdeel van de cursor op het scherm.
    • Rood minteken (-): hiermee trekt u een rode lijn en knipt u het gedeelte van de afbeelding met de rode lijn uit.
    • Wit plusteken (+): hiermee trekt u een blauwe lijn op de afbeelding en voegt u dat deel van de afbeelding toe of behoudt u dat deel.
    Afbeelding : Rode lijnen op de opname
    Rode lijnen op de opname
    Tik op Uitknippen om de wijzigingen op te slaan.
    Afbeelding : Uitknippen
    Op Uitknippen tikken om het knipsel door te voeren
    De opname wordt weergegeven met de delen eruit geknipt.
    Afbeelding : Opname met delen eruit geknipt
    Afbeelding met delen eruit geknipt
  5. Tik met de achtergrond die uit de opname moet worden geknipt geselecteerd op Uitknippen om de wijzigingen op te slaan.
    Afbeelding : Uitknippen
    Uitknippen
    Tip: Met het blauwe vinkje rechts van Uitknippen schakelt u de wijzigingen in en uit. U kunt schakelen tussen de bewerkte afbeelding en de originele opname door op de blauwe knop te tikken.
    Afbeelding : Uitknippen
    Uitknippen
      let op:
    Met de knoppen Terugzetten en Verwijderen keert u terug naar de originele opname of de laatst opgeslagen versie en annuleert u wijzigingen die u hebt aangebracht. Dit is permanent. U kunt niet terugschakelen van de niet-bewerkte afbeelding naar de bewerkte afbeelding.
    Afbeelding : Verwijderen en Terugzetten
    Knoppen Verwijderen en Terugzetten

Wijzigingen aan de afbeelding aanbrengen

Na het vastleggen van een afbeelding kunt u uw opname op vele manieren aanpassen. Kleuropties zijn zwart-wit, sepia, autofix of terug naar de originele kleur. Er zijn schuifbalken beschikbaar om de helderheid, het contrast en de verzadiging van de opname aan te passen. De laatste drie schuifbalken zijn voor kleuroverlay, transparantie en scherpstelling.
  1. Tik op de knop Bewerken in het menu.
    Afbeelding : Knop Bewerken
  2. Tik op Aanpassen om het aanpassingsmenu te openen.
    Afbeelding : Het aanpassingsmenu openen
    Het aanpassingsmenu openen
  3. Breng de gewenste wijzigingen aan de opname aan met behulp van de aanpassingsopties.
    Afbeelding : Opties voor bewerken
    Opties voor bewerken
  4. Tik bijvoorbeeld op Sepia om de sepiatint te veranderen.
    Afbeelding : Afbeelding in sepiatint
    Afbeelding met sepia geselecteerd.
    Om terug te keren naar de standaardinstelling in de afstellingen, klikt u op Standaard onderaan de afstelopties.
  5. Terwijl de afbeelding is bewerkt met selecties in Aanpassen tikt u op Aanpassen om de wijzigingen op te slaan.
    Afbeelding : Aanpassen
    Aanpassen
    Met het blauwe vinkje rechts van Aanpassen schakelt u de wijzigingen in en uit. U kunt schakelen tussen de bewerkte afbeelding en de originele opname door op de blauwe knop te tikken.
    Afbeelding : Aanpassen
    Aanpassen
    Wees voorzichtig met de knoppen Terugzetten of Verwijderen. Met beide knoppen verwijdert u de wijzigingen en gaat u terug naar de niet-bewerkte opname.
      let op:
    Met de knoppen Terugzetten en Verwijderen keert u terug naar de originele opname en annuleert u wijzigingen die u hebt aangebracht. Dit is permanent. U kunt niet terugschakelen van de niet-bewerkte afbeelding naar de bewerkte afbeelding.
    Afbeelding : Verwijderen en Terugzetten
    Knoppen Verwijderen en Terugzetten
  6. Als de aanpassingen zijn voltooid, slaat u uw projectbestand op als .PNG of .JPG.

Op een extern beeldscherm tonen

Als er een extern beeldscherm op Sprout is aangesloten, kunt u de mat tonen op het externe beeldscherm door gebruik te maken van de knop Tonen aan/uit.
Afbeelding : Knop Tonen aan/uit
Knop Tonen aan en uit
De knop Tonen wordt pas actief als er een externe monitor wordt aangesloten. Sluit de externe monitor aan met een HDMI-kabel. De HDMI-poort bevindt zich aan de achterkant van de Sprout naast de vier USB 2.0-poorten.
Afbeelding : HDMI-poort
HDMI-poort
Als het externe beeldscherm met een HDMI-kabel op Spruit is aangesloten en de knop Tonen aan is actief, geeft het externe beeldscherm weer wat er op de touchmat in WorkTools Stage is te zien.
    Afbeelding : Touchmat-afbeeldingen (3) getoond op extern beeldscherm (1)
    Touchpad-afbeeldingen getoond op het externe beeldscherm
  1. Extern beeldscherm
  2. Verticaal Sprout-scherm
  3. Stage open op de touchmat