Sprout Pro by HP G2 - Een 3D-afbeelding vastleggen met WorkTools Camera 3D

Deze informatie is van toepassing op WorkTools Camera 3D-software die is geïntegreerd in de Sprout Pro by HP G2.
Goed scannen moet je oefenen. Voor optimale resultaten moet het object dat u scant niet kleiner zijn dan ongeveer 8 cm en niet groter dan ongeveer 20 cm. Zeer kleine of zeer grote objecten kunnen niet goed worden gescand. Houd het object voor optimale resultaten gestaag, maar zeer langzaam in beweging als u scant, en als de camera het niet bijhoudt, plaatst u het object terug in de originele positie op de touchmat en gaat u door als de camera gereed is.
Recente updates voor Capture 3D
Uw 3D-scan exporteren naar Stage: Nadat u een 3D-scan hebt gemaakt, kunt u uw 3D-afbeelding kopiëren en exporteren naar een andere 3D-app of kunt u uw nieuwe 3D-afbeelding exporteren naar Stage.
Voordat u begint
Gebruik de volgende informatie om de best mogelijke 3D-scan vast te leggen.
  • Sprout scant bepaalde soorten objecten beter dan andere. Modellen die zijn gemaakt van matte, effen, ondoorzichtige en niet te dunne objecten zijn succesvoller dan modellen, gemaakt van glanzende, zachte, platte of transparante objecten.
  • Objecten die groter zijn dan 20 x 20 x 20 cm (8 x 8 x 8 inch) zijn te groot om gescand te worden. Objecten die kleiner zijn dan 8 x 8 x 8 cm (3 x 3 x 3 inch) zijn te klein om goed gescand te worden.
  • De verlichting rond uw Sprout moet gelijk zijn. Direct zonlicht moet worden vermeden.
Een model scannen met WorkTools Camera 3D
Gebruik de volgende stappen voor het maken van een 3D-afbeeldingsmodel met de handmatige functie van WorkTools Camera 3D.
  1. Om de WorkTools Camera 3D weer te geven en te gebruiken, tikt u op het middelste pictogram op de basis die met de mat verbonden is om het startmenu te openen.
    Afbeelding : Knop voor startmenu
    Pictogrammen waar de mat wordt aangesloten
  2. Tik op de knop Camera 3D in het startmenu.
    Afbeelding : Knop startmenu Camera 3D
    Knop startmenu Camera 3D
    Het Camera 3D-opnamescherm wordt weergegeven op de verticale monitor.
  3. Bekijk de instructies op het scherm als deze worden weergegeven en sluit de instructies.
  4. Om de functies van de menupictogrammen rechts weer te geven, tikt u op de dubbele pijlen in de bovenhoek.
  5. Plaats het te scannen object op de touchmat en binnen de groene cirkel die op het verticale scherm wordt weergegeven.
    De cirkel moet groen zijn om door te kunnen gaan met de scan. Als er nog niet gescand kan worden, is de cirkel grijs.
    Afbeelding : Op de touchmat geplaatst object, weergegeven op de verticale monitor
  6. Houd handen uit de buurt van de touchmat en het object.
  7. Tik op de knop Camera 3D aan de rechterkant.
    Afbeelding : Knop Camera 3D
  8. Draai het object langzaam met uw vingers tot het oppervlak is gescand voor u het van de mat tilt. Pak het object vervolgens op en draai het tot alle hoeken van het object zijn gescand. Houd uw handen er zo veel mogelijk onder. Een voorbeeld van de scan wordt tijdens het werk weergegeven op de monitor. Draai het object om afbeeldingen te krijgen van de bovenkant, onderkant en zijkanten van het object.
      opmerking:
    Voor optimale resultaten draait u het object heel erg langzaam.
    Afbeelding : Scherm object draaien
    Het object langzaam draaien met uw vingers
    Het scannen stopt mogelijk en geeft een bericht weer: Oeps... We zijn het object kwijt geraakt.
    Afbeelding : Sprout is het object kwijt geraakt.
    Sprout is het object kwijt geraakt tijdens de 3D-opname
    Volg de aanwijzingen die mogelijk op het scherm worden weergegeven om de scan te hervatten:
    1. Plaats het object terug op de mat en haal uw handen weg of houd het object vast met uw handen eronder.
    2. Verwijder al het andere van de mat.
    3. Probeer andere posities tot het scannen wordt hervat.
    Afbeelding : Het scannen hervatten
    Aanwijzingen om het scannen te hervatten
    Als het scannen niet wordt hervat nadat u het object in verschillende posities hebt geplaatst, tikt u op Annuleren.
    Afbeelding : Scannen annuleren
    Scannen annuleren
    Tik vervolgens op Opname verwijderen en begin opnieuw.
    Afbeelding : Opname verwijderen
    Opname verwijderen
    Nadat u de opname hebt verwijderd, kunt u een nieuwe scan starten.
  9. Tik op de knop Scannen stoppen.
    Afbeelding : Knop Scannen stoppen
    Knop Scannen stoppen
  10. Om een hogere resolutie op de oppervlakten van de scan te bereiken, neemt u kleurenopnamen van het object met de camera omlaag.
    Plaats het object en tik op de knop Kleurenopname aan de rechterkant. Draai het object en leg een aantal hoeken van het object vast. De afbeeldingen die de WorkTools-camera neemt, verscherpen de 3D-afbeelding voor een betere resolutie.
    Voor u foto's neemt (kleurenopnamen), is het object grijs op het scherm. Nadat u met bepaalde hoeken foto's hebt genomen, keren die specifieke delen terug naar de kleur van het object, waarmee wordt aangegeven dat de zijkant van het object met succes is vastgelegd. Ga door tot alle hoeken van het object zijn vastgelegd.
    Afbeelding : Cameraknop kleuropname
  11. Om de afbeelding van de Camera 3D en te opnamen te combineren voor een afbeelding in hogere resolutie, tikt u op Scannen voltooien, het vinkje aan de rechterkant. Camera 3D doet er mogelijk 5 minuten over om de afbeelding te finaliseren.
    Afbeelding : Scannen voltooien
    Menu met Scannen voltooien geselecteerd
  12. Tik op Opslaan.
    Afbeelding : Tikken op Opslaan
    De scan opslaan
  13. Een bestandsnaam toewijzen. Sla het bestand op als ofwel een 3mf- of obj-bestand in het veld Opslaan als type. Standaard wordt het bestand opgeslagen op het bureaublad.
    Afbeelding : Scan opslaan
    Scan opslaan met bureaublad standaard, bestandsnaam en Opslaan als type gemarkeerd.
      let op:
    De scans worden niet automatisch opgeslagen. Als Camera 3D is gesloten of als er een nieuwe scan is gestart zonder dat uw werk is opgeslagen, raakt u uw vorige werk kwijt.
Uw 3D-opname kopiëren en exporteren
Gebruik de volgende instructies om uw 3D-opname te kopiëren en te exporteren.
Kopiëren van het 3D-model naar het klembord
U kunt uw 3D-opname naar het klembord kopiëren en vervolgens in een externe app plakken.
  1. Tik op Kopiëren om uw 3D-opname naar het klembord te kopiëren.
    Afbeelding : Kopiëren
    Kopiëren gemarkeerd
  2. Wacht tot de afbeelding naar het klembord is gekopieerd.
    Afbeelding : Kopiëren van het 3D-model naar het klembord
    Kopiëren van het 3D-model naar het klembord
  3. Plak het gekopieerde model in Windows 3D Builder of andere 3D-toepassingen.
Een 3D-model exporteren naar WorkTools Stage
U kunt uw 3D-opname rechtstreeks naar WorkTools Stage sturen.
  1. Om een 3D-model naar WorkTools Stage te exporteren, tikt u op Exporteren.
    Afbeelding : De 3D-afbeelding exporteren
    3D opnemen met Exporteren gemarkeerd
  2. Tik op de knop WorkTools Stage.
    Afbeelding : Knop WorkTools Stage
    Knop WorkTools Stage
  3. Wacht tot het 3D-model naar Stage wordt gestuurd.
    Afbeelding : Naar Stage sturen
    Het 3D-model naar Stage sturen
    Het 3D-beeld wordt op de touchmat in Stage geopend.
Voorbeeldbestanden openen in Camera 3D.
Er zijn voorbeeldbestanden beschikbaar om in Camera 3D weer te geven en te gebruiken.
Om een 3D-voorbeeldopname te openen, volgt u deze instructies:
  1. Tik op het middelste pictogram op de basis die met de mat verbonden is om het startmenu te openen.
    Afbeelding : Knop voor startmenu
    Pictogrammen waar de mat wordt aangesloten
  2. Tik op de knop Camera 3D in het startmenu.
    Afbeelding : Knop startmenu Camera 3D
    Knop startmenu Camera 3D
    Het Camera 3D-opnamescherm wordt weergegeven op de verticale monitor.
  3. Tik achtereenvolgens op de Menu-pijlen en op het (tandwiel)pictogram Instellingen.
    Afbeelding : Knoppen Menu en Instelling
    Knoppen Menu en Instellingen
  4. Zorg dat Voorbeeldbestanden weergeven is geselecteerd.
    Afbeelding : Voorbeeldbestanden weergeven
    Voorbeeldbestanden weergeven is geselecteerd
  5. Tik op het gewenste voorbeeldbestand om dit te openen.
    Afbeelding : Menu van voorbeeldbestanden
    Menu van voorbeeldbestanden om uit te kiezen
  6. Om andere hoeken van het driedimensionale object weer te geven, plaatst u uw vinger op het scherm naast het object en sleept u uw vinger omhoog, omlaag en rond. De voorbeeldopname wordt gedraaid zodat u deze van alle kant kunt zien.
  7. Om de afbeelding op te slaan, tikt u op Opslaan.
    Afbeelding : Opslaan
  8. Typ een bestandsnaam en sla het bestand op als ofwel een 3mf- of obj-bestand in het veld Opslaan als type. Standaard wordt het bestand opgeslagen op het bureaublad.
    Afbeelding : Scan opslaan
    Scan opslaan met bureaublad standaard, bestandsnaam en Opslaan als type gemarkeerd.
    Het bestand kunt u openen in Stage om verder te bewerken.
      let op:
    De scans worden niet automatisch opgeslagen. Als Camera 3D is gesloten of als er een nieuwe scan is gestart zonder dat uw werk is opgeslagen, raakt u uw vorige werk kwijt.