Samsung Xpress Color MFP SL-C480 - Kopieerprocedure

Kopieerprocedure
  1. Serie C48xW: Controleer of het ledlampje van de knop Scannen naar uit is.
    Serie C48xFN, C48xFW: Selecteer (Kopiëren) op het bedieningspaneel.
  2. Selecteer (Menu) > Copy Feature (Kopieerfunctie) op het bedieningspaneel.
  3. Plaats één document met de bedrukte zijde omlaag op het glas van de documentinvoer of plaats de documenten met de bedrukte zijde omhoog in de documentinvoer, zie Originelen plaatsen.
  4. Met de knoppen op bedieningspaneel kunnen gebruikers kopieerinstellingen, zoals Reduce/Enlarge (Vergroten/verkleinen), Darkness (Licht/donker) en Original Type (Type origineel) aanpassen; zie De instellingen voor elke kopie wijzigen.
  5. voer, indien nodig, het aantal exemplaren in met behulp van de pijl of het numerieke toetsenblok.
  6. Druk op (Starten).
  opmerking:
Als u een kopieertaak wilt annuleren, drukt u op de knop (Stoppen/wissen) om het kopiëren te stoppen.
De instellingen voor elke kopie wijzigen
De printer heeft standaardinstellingen voor kopiëren, zodat gebruikers snel en eenvoudig een kopie kunnen maken.
  • Als u twee keer op de knop (Stoppen/wissen) drukt bij het instellen van de kopieeropties, worden alle opties die u hebt ingesteld voor de huidige kopieertaak, geannuleerd en wordt de standaardstatus hersteld. Of de standaardstatus wordt hersteld nadat de printer de huidige kopie heeft voltooid.
  • Toegang tot menu's kan van model tot model verschillen, zie Toegang tot de menu's.
  • Mogelijk moet u voor sommige modellen op OK drukken om naar menu's op lagere niveaus te gaan.
Donkerte
Als er een origineel met vage markering en donkere afbeeldingen is, kunnen gebruikers de helderheid aanpassen om een kopie te maken die gemakkelijker te lezen is.
  1. Serie C48xW: Controleer of het ledlampje van de knop Scannen naar uit is.
    Serie C48xFN, C48xFW: Selecteer (Kopiëren) op het bedieningspaneel.
  2. Selecteer (Menu) > Copy Feature > Darkness (Kopieerfunctie > Licht/donker) op het bedieningspaneel.
  3. Selecteer de gewenste optie en druk vervolgens op OK. Bijvoorbeeld licht+ 5 is het lichtst en Donker +5 het donkerst.
  4. Druk op de knop (Stoppen/wissen) om terug te keren naar de modus Gereed.
Origineel
De oorspronkelijke instelling wordt gebruikt om de kopieerkwaliteit te verbeteren door het document te selecteren voor de huidige kopieertaak.
  1. Serie C48xW: Controleer of het ledlampje van de knop Scannen naar uit is.
    Serie C48xFN, C48xFW: Selecteer (Kopiëren) op het bedieningspaneel.
  2. Selecteer (Menu) > Copy Feature > Original Type (Kopieerfunctie > Type origineel) op het bedieningspaneel.
  3. Selecteer de gewenste optie en druk vervolgens op OK.
    • Text (Tekst): Gebruik deze optie voor documenten die voornamelijk uit tekst bestaan.
    • Tekst/Foto: Gebruik deze optie voor originelen met tekst en foto's.
        opmerking:
      Als tekst in de afdruk onscherp is, selecteert u Tekst voor duidelijke tekst.
    • Foto: Gebruik deze optie als de originelen foto's zijn.
    • Tijdschrift: Gebruik deze optie als de originelen een tijdschrift zijn.
  4. Druk op de knop (Stoppen/wissen) om terug te keren naar de modus Gereed.
Kopieën verkleinen of vergroten
Gebruikers kunnen het formaat van een gekopieerde afbeelding van 25% tot 400% vergroten of verkleinen vanaf de documentinvoer of de scannerglasplaat.
  • Deze functie is mogelijk niet beschikbaar, afhankelijk van het model of optionele goederen, zie Diverse functies.
  • Als de printer is ingesteld op de Eco-modus, zijn de functies verkleinen en vergroten niet beschikbaar.
Vooraf gedefinieerde kopieerformaten selecteren
  1. Serie C48xW: Controleer of het ledlampje van de knop Scannen naar uit is.
    Serie C48xFN, C48xFW: Selecteer (Kopiëren) op het bedieningspaneel.
  2. Selecteer (Menu) > Copy Feature > Reduce/Enlarge (Kopieerfunctie > Verkleinen/vergroten) op het bedieningspaneel.
  3. Selecteer de gewenste optie en druk vervolgens op OK.
  4. Druk op de knop (Stoppen/wissen) om terug te keren naar de modus Gereed.
De kopie schalen door het schalingspercentage in te voeren
  1. Serie C48xW: Controleer of het ledlampje van de knop Scannen naar uit is.
    Serie C48xFN, C48xFW: Selecteer (Kopiëren) op het bedieningspaneel.
  2. Selecteer (Menu) > Copy Feature > Reduce/Enlarge > Custom (Kopieerfunctie > Vergroten/verkleinen > Aangepast) op het bedieningspaneel.
  3. Voer het kopieerformaat dat u wilt gebruiken in met het numerieke toetsenblok.
  4. Druk op OK om de selectie op te slaan.
  5. Druk op de knop (Stoppen/wissen) om terug te keren naar de modus Gereed.
      opmerking:
    Als gebruikers een verkleinde kopie maken, kunnen aan de onderkant van de kopie zwarte worden lijnen weergegeven.