HP Color LaserJet Pro M180 printers - Draadloze printer instellen (Mac)

Dit document is van toepassing op computers met Windows en de HP Color LaserJet Pro MFP M180nw en M181fw printers.
Als u een HP-printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP.
Stap 1: De installatie voorbereiden
Voordat u de printer in uw draadloos netwerk installeert, verzamelt u de vereiste informatie en controleert u de printer- en computerverbindingen.
  1. Houd de volgende items bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID.
    • Netwerkwachtwoord (WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode)
    • Een computer verbonden met het draadloze netwerk
    • Internettoegang (aanbevolen): HP raadt een breedbandverbinding aan, zoals kabel of DSL.
    • Uw printer die draadloos kan worden gebruikt: Plaats de printer tijdens de installatie dicht bij de computer.
    • USB-kabel: Het installatieprogramma vraagt u misschien om een USB-kabel aan te sluiten.
  2. Zorg dat de printer, de router en de computer zijn ingeschakeld en dat de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden.
  3. Stel de printer in, plaats papier in de invoerlade en installeer de tonercartridges. Voor meer informatie over het instellen van de printer, gaat u naar Eerste keer instellen van de printer.
  4. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.
Stap 2: De printer verbinden met het draadloze netwerk
Gebruik Wi-Fi Protected Setup (WPS) om de printer te verbinden zodat het HP installatieprogramma de printer tijdens de installatie kan vinden. Raadpleeg de handleiding van uw draadloze router om te bevestigen of deze het verbindingstype WPS-drukknop ondersteunt.
Als uw router WPS niet ondersteunt, gaat u verder naar de volgende stap om het stuurprogramma te downloaden en te installeren.
  1. Druk op het bedieningspaneel van de printer op de knop voor draadloze communicatie en houd deze minimaal twee seconden ingedrukt. Laat de knop los wanneer het lampje voor draadloze communicatie begint te knipperen.
  2. Druk binnen twee minuten op de WPS-knop op de draadloze router.
  3. Wacht maximaal twee minuten totdat de printer automatisch een netwerkverbinding met het draadloze netwerk tot stand heeft gebracht.
Als de printer verbonden is met het netwerk, is het lampje voor draadloze communicatie continu aan.
Stap 3: Het printerstuurprogramma downloaden en installeren
Download en installeer de meest recente versie van het volledige softwarepakket van de printer vanaf de HP website.
  1. Ga naar 123.hp.com/laserjet en klik op Downloaden.
  2. Open de map Downloads in het Mac-dock en klik op het bestand HP Easy Start om de installatie te starten.
  3. Volg de aanwijzingen op het scherm om de installatie van de software te voltooien.
    • Als HP Easy Start meerdere printers vindt, selecteert u de printer die u wilt installeren en gaat u verder met de instructies op het scherm.
    • Als HP Easy Start uw printer niet kan vinden, volgt u de instructies op het scherm om uw printer met het netwerk te verbinden.
      Als het installatieprogramma uw printer nog steeds niet kan vinden, gaat u naar Printer niet gevonden tijdens de netwerkstuurprogramma-installatie (Mac) voor gedetailleerde stappen voor probleemoplossing.
  4. Ga terug naar 123.hp.com in uw webbrowser om de printerregistratie en -activatie te voltooien.
Veelgestelde vragen
Bekijk deze veelgestelde vragen over de installatie en het instellen van uw HP draadloze printer.