• Informatie

HP printers - Printen met Apple AirPrint (Mac)

Dit document is bedoeld voor HP AirPrint-compatibele printers en Mac-computers met macOS en OS X 10.7 (Lion) en later.
AirPrint is een ingebouwde afdrukoplossing voor Mac-computers en mobiele apparaten. U kunt afdrukken vanuit de meeste apps die een afdrukfunctie hebben.
Ga voor de stappen voor het gebruik van AirPrint voor Apple iPhones of iPads naar HP Printers - Afdrukken met Apple AirPrint (iOS)
opmerking:
Op iOS en macOS werken de meeste HP printers met Apple AirPrint om in volledige kwaliteit af te drukken zonder dat u stuurprogramma's hoeft te downloaden of installeren. Download de HP Smart-app vanuit de App Store voor iPhone en iPad of de Mac App Store voor extra functionaliteit.

Stap 1: De printer verbinden met uw Mac of netwerk

Om AirPrint te gebruiken, sluit u de printer aan op de Mac of verbind u hem met het netwerk waarmee ook de Mac is verbonden.
  1. Schakel de printer in en maak verbinding met het netwerk of de computer, afhankelijk van hoe u uw printer wilt gebruiken.
    • Draadloze verbinding voor printers met een aanraakscherm of bedieningspanelen met LCD-menu: Selecteer op de printer het menu Instellen, Netwerk of Draadloos, selecteer Wizard Draadloos instellen en volg de instructies op het scherm om de printer met uw netwerk te verbinden.
    • Draadloze verbinding voor printers met de alleen knoppen: Houd de knop Draadloos gedurende drie seconden ingedrukt totdat het lampje voor draadloze communicatie knippert. Druk op de knop WPS op uw router en wacht terwijl de printer verbinding maakt met het netwerk.
    • USB-verbinding: Sluit de kabel aan op de USB-poort aan de achterkant van de printer en op een beschikbare poort op de computer.
    • Bekabelde (Ethernet-)netwerkverbinding: Sluit de netwerkkabel op de Ethernet-poort van de printer en op een beschikbare poort op de router of het toegangspunt aan. Het groene verbindingslampje bij de poort zou ononderbroken moeten branden en het oranje activiteitslampje zou moeten knipperen.
    opmerking:
    Ga voor begeleiding bij het instellen van de printerverbinding naar HP Klantenondersteuning - Software en drivers downloaden, voer uw printermodel in wanneer dit wordt gevraagd, klik op Downloaden naast HP Easy Start of op het stuurprogramma met volledige functionaliteit onder Driver-Product Installatiesoftware en open het bestand om te beginnen met de installatie van de printer.
  2. Open een document of foto, klik op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken.
    • Als uw printer wordt vermeld in het menu Printers, klikt u op de naam van de printer en probeert u om af te drukken. Als u kunt afdrukken, is de installatie voltooid.
    • Als uw printer niet wordt vermeld in het menu Printers, wordt deze mogelijk weergegeven onder Printers in de buurt. Ga naar de volgende stap als de printer geen enkele lijst wordt weergegeven.

Stap 2: Voeg de AirPrint-printer toe aan de Mac-printerwachtrij

Bevestig dat u AirPrint gebruikt door de printer toe te voegen in de Systeemvoorkeuren.
  1. Klik op het Apple-menu, klik op Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op Afdrukken en scannen of Printers en Scanners.
    Afbeelding : Voorbeeld van het venster Printers en scanners
    Voorbeeld van het venster Printers en scanners
  2. Controleer of de naam van uw printer wordt weergegeven in de lijst met Printers en voer vervolgens een van de volgende stappen uit.
    • Als uw printer wordt vermeld, moet u de printer verwijderen en opnieuw toevoegen om te bevestigen dat deze is ingesteld voor AirPrint. Als de printer niet wordt vermeld, klikt u achtereenvolgens op het minteken om de printer te verwijderen, op het plusteken , op Printer of scanner toevoegen, op de naam van de printer en gaat u verder met de volgende stap.
    • Als de printer niet wordt vermeld, klikt u achtereenvolgens op het plusteken, op Printer of scanner toevoegen, op de naam van de printer en gaat u verder met de volgende stap.
    • Als uw printer niet wordt vermeld in het venster Printer of scanner toevoegen, ga dan naar de Veelgestelde vragen in dit document om problemen met de verbinding op te lossen, probeer de printer opnieuw toe te voegen en ga verder met de volgende stap.
  3. Controleer of AirPrint of AirPrint Secure wordt weergegeven in het menu Gebruiken of Druk af via en klik vervolgens op Toevoegen.
    Afbeelding : AirPrint wordt weergegeven in het menu Gebruiken
    AirPrint selecteren in het menu Gebruiken
  4. Open een document of foto, klik op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken.

Veelgestelde vragen

Bekijk de lijst met veelgestelde vragen met betrekking tot het afdrukken vanaf een Mac-computer met Apple AirPrint.