• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung MFP SCX-4621 - Originelen plaatsen

Papier plaatsen voor kopiëren

De instructies voor het plaatsen van papier zijn hetzelfde voor afdrukken, faxen en kopiëren.
opmerking:
Gebruik voor kopiëren alleen de papierformaten Letter, A4, Legal, Folio, Executive, B5, A5 en A6.

Originelen voorbereiden

Gebruik de glasplaat of de automatische documentinvoer (ADF) om een origineel te plaatsen voor kopiëren, scannen of faxen. Als u de ADF gebruikt, kunt u maximaal 30 vellen papier (20 lb., 75 g/m2 bond) plaatsen voor een taak. Op de glasplaat kan slechts één vel per keer worden geplaatst.
Wanneer u de ADF gebruikt:
  • Plaats geen papier kleiner dan 142 x 148 mm (5,6 x 5,8 inch) of groter dan 216 x 356 mm (8,5 x 14 inch).
  • Plaats geen documenten met de volgende papiersoorten:
    • Carbonpapier of papier met een achterkant van carbon
    • Gecoat papier
    • Overtrekpapier of dun papier
    • Papier met kreukels of scherpe vouwen
    • Gekruld of opgerold papier
    • Gescheurd papier
  • Verwijder alle nietjes en paperclips uit het document voordat u het plaatst.
  • Zorg ervoor dat alle lijm, inkt of correctievloeistof op het document helemaal droog is voordat u het document plaatst.
  • Plaats geen stapel originele documenten met verschillende formaten of gewichten.
  • Plaats geen brochures, pamfletten, transparanten of documenten met ongebruikelijke eigenschappen.

Kopiëren vanaf de glasplaat

1. Open de klep.
    Afbeelding : Klep openen
  2. Leg het document met de bedrukte zijde naar beneden op de glasplaat. Lijn het papier uit met de registratielijn in de linkerbovenhoek van de glasplaat.
    Afbeelding : Documentuitlijning
    opmerking:
    Zorg ervoor dat er geen documenten in de ADF zijn geplaatst. Als er een document wordt gedetecteerd in de ADF, krijgt dit document een hogere prioriteit dan het document op de glasplaat.
  3. Sluit de klep.
    opmerking:
    • Wees voorzichtig bij het sluiten van de klep en voorkom letsel.
    • Als u de klep open laat tijdens het kopiëren, kan dat van invloed zijn op de kwaliteit van de kopie en het tonerverbruik.
    • Wanneer u een pagina uit een boek of tijdschrift kopieert, kopieert u eerst met de klep open.
  4. Gebruik de knoppen op het bedieningspaneel om de kopieerinstellingen aan te passen voor het aantal exemplaren, het formaat, de donkerheid en de papiersoort van het origineel. Gebruik de knop Stop/Clear (Stop/wissen) om de instellingen te wissen.
  5. U kunt desgewenst ook gebruikmaken van speciale kopieerfuncties, zoals Poster, Auto Fit (Automatisch aanpassen), Clone (Klonen) en ID Card (Identiteitskaart).
  6. Druk op Start om te beginnen met kopiëren. Op het display wordt aangegeven dat er wordt gekopieerd.
    opmerking:
    • Als u een kopieertaak wilt annuleren, drukt u op Stop/Clear (Stoppen/wissen) om het kopiëren te stoppen.
    • Stof op de glasplaat kan zwarte vlekken veroorzaken op de afdruk. Houd de glasplaat altijd schoon.
    • Voor de beste scankwaliteit, met name bij afbeeldingen in kleur of in grijstinten, gebruikt u de glasplaat.

Kopiëren vanuit de automatische documentinvoer

1. Plaats het document met de bedrukte zijde omhoog in de ADF (automatische documentinvoer). U kunt maximaal 30 vellen papier plaatsen. Zorg ervoor dat de onderkant van de stapel documenten overeenkomt met de papiermarkering in de documentlade.
    Afbeelding : Bedrukte zijde omhoog
  2. Stel de papiergeleiders in op het formaat van het document.
    Afbeelding : Geleiders afstellen
  3. Gebruik de knoppen op het bedieningspaneel om de kopieerinstellingen aan te passen voor het aantal exemplaren, het formaat, de donkerheid en de papiersoort van het origineel. Gebruik de knop Stop/Clear (Stop/wissen) om de instellingen te wissen.
  4. U kunt desgewenst ook gebruikmaken van speciale kopieerfuncties, zoals Collate (Samenvoegen) en 2 or 4 Up (2- of 4-up).
  5. Druk op Start om te beginnen met kopiëren. Op het display wordt aangegeven dat er wordt gekopieerd.
    opmerking:
    Stof op de glasplaat kan zwarte lijnen veroorzaken op de afdruk. Houd de glasplaat altijd schoon.