Samsung laserprinters - Samsung Easy Printer Manager gebruiken

opmerking:
  • De Samsung Easy Printer Manager is alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows en Mac OS.
  • Voor Windows is Internet Explorer 6.0 of later de minimumvereiste voor Samsung Easy Printer Manager.
Samsung Easy Printer Manager is een toepassing die Samsung printerinstellingen op één locatie combineert. Samsung Easy Printer Manager combineert apparaatinstellingen, maar ook afdrukomgevingen, instellingen/acties en starten. Al deze functies bieden één locatie waar u eenvoudig uw Samsung printer kunt gebruiken. Samsung Easy Printer Manager biedt de gebruiker twee verschillende gebruikersinterfaces om uit te kiezen: de basisgebruikersinterface en de geavanceerde gebruikersinterface. U hoeft enkel op een knop te klikken om tussen de twee interfaces te schakelen.
Samsung Easy Printer Manager begrijpen
Het programma openen:
Voor Windows:
Selecteer Start > Programma's of Alle programma's > Samsung Printers > Samsung Easy Printer Manager.
  • Voor Windows 8
    Selecteer uit de CharmsZoeken > Apps > Samsung Printers > Samsung Easy Printer Manager.
  • Voor Windows 10 / Windows Server 2016
    Typ in de taakbalk Samsung Printers in het invoergebied Zoeken. Druk op de Enter-toets en selecteer Samsung Easy Printer Manager.
    OF
    Selecteer in het pictogram StartAlle apps > Samsung Printers > Samsung Easy Printer Manager.
Voor Mac,
Open de map Toepassingen > Samsung > Samsung Easy Printer Manager.
  opmerking:
De afgebeelde schermopname kan afwijken, afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt.
De interface van Samsung Easy Printer Manager is samengesteld uit diverse basisgedeelten, zoals beschreven in de volgende tabel:
1
Printerlijst
In de printerlijst worden printers weergegeven die op uw computer zijn geïnstalleerd en netwerkprinters die door netwerkdetectie zijn toegevoegd (alleen Windows).
2
Geavanceerde instellingen
De geavanceerde gebruikersinterface is bedoeld voor gebruik door de persoon die verantwoordelijk is voor het beheer van het netwerk en de printers.
  opmerking:
Sommige menu's worden niet weergegeven op het beeldscherm, afhankelijk van de opties of het model. Deze zijn in dat geval niet van toepassing op uw printer.
  • Device Settings (Apparaatinstellingen): u kunt verschillende printerinstellingen configureren, zoals printerconfiguratie, papier, opmaak, emulatie, netwerk en afdrukgegevens.
      opmerking:
    Als u uw printer met een netwerk verbindt, wordt het pictogram SyncThru Web Service ingeschakeld.
  • Scan to PC Settings (Instellingen Scannen naar pc): dit menu bevat instellingen voor het creëren of verwijderen van Scannen naar pc-profielen.
    • Scan Activation (Scanactivering): hiermee wordt vastgesteld scannen wel of niet op het apparaat is ingeschakeld.
    • Tabblad Basic (Basis): bevat instellingen die betrekking hebben op algemene scan- en apparaatinstellingen.
  • Alert Settings (Windows only) (Waarschuwingsinstellingen (alleen Windows)): dit menu bevat instellingen die betrekking hebben op het melden van fouten.
    • Printer Alert (Printerwaarschuwing): biedt instellingen die betrekking hebben op wanneer waarschuwingen worden ontvangen.
    • Email Alert (E-mailwaarschuwing): biedt opties die betrekking hebben op het ontvangen van waarschuwingen via e-mail.
    • Alert History (Waarschuwingsgeschiedenis): biedt een geschiedenis van waarschuwingen die betrekking hebben op het apparaat en de toner.
3
Toepassingsgegevens
Inclusief koppelingen voor het wijzigen van de vernieuwingsfrequentie, voorkeursinstelling, help en informatie.
4
Printergegevens
In dit gedeelte krijgt u algemene informatie over uw printer. U kunt informatie controleren, zoals de naam van het model printer, het IP-adres (of de poortnaam) en de printerstatus.
  opmerking:
Met deze knop opent u de Troubleshooting Guide (handleiding voor het oplossen van problemen) wanneer er een fout optreedt. U kunt het onderdeel voor probleemoplossing in de gebruikershandleiding van de printer rechtstreeks openen.
5
Snelkoppelingen
Geeft Quick Links (Snelkoppelingen) naar specifieke printerfuncties weer. Dit gedeelte bevat ook koppelingen naar toepassingen in de geavanceerde instellingen.
  opmerking:
Als u uw printer met een netwerk verbindt, wordt het pictogram SyncThru Web Service ingeschakeld.
6
Contentgedeelte
Geeft informatie over de geselecteerde printer, het resterende tonerniveau en het papier weer. De gegevens variëren op basis van de geselecteerde printer. Sommige printers beschikken niet over deze functie.
7
Benodigdheden bestellen
Klik op de knop Order (Bestellen) in het venster voor het bestellen van benodigdheden. U kunt online vervangende tonercartridges bestellen.