Samsung multifunctionele laserprinters - Scannen met Scan Assistant in Mac OS X

Zorg dat u de Easy Printer Manager en Scan Assistant downloadt en installeert voor u vanaf een printer scant.
Om Easy Printer Manager of de scansoftware Scan Assistant te downloaden, gaat u naar Software and Drivers (Software en drivers) en typt u uw printermodel in het vak voor de zoektekst.
Easy Printer Manager bevindt zich op het tabblad Software en Scan Assistant is onderdeel van de download van de scandriver op het tabblad Driver.
Volg de onderstaande stappen om met Scan Assistant te scannen op een Mac-computer waarop Mac OS X actief is:
  1. Zorg dat de nieuwste printer- en scandrivers zijn geïnstalleerd.
    Om de nieuwste versie van de scandriver te zien, gaat u naar Software and Drivers (Software en drivers).
  2. Klik op uw Mac-computer op het pictogram Easy Printer Manager in het dockingstation.
    Afbeelding : Pictogram Easy Printer Manager
  3. Klik op de knop Scannen om Scan Assistant te openen.
      opmerking:
    Als de knop Scan (Scannen) grijs is, ga dan na of de juiste printer is geselecteerd en zorg dat de Scan Assistant-software is gedownload.
    Afbeelding : Scannen met Samsung Easy Printer Manager
  4. Pas in de basismode in het scherm Scan Assistant de standaardopties San Settings (Scaninstellingen) en Preference (Voorkeur) zo nodig aan.
    • Opties Scan Setting (Scaninstellingen):
      • Afbeeldingstype
      • Resolutie
      • Scanformaat
      • Documentbron
      • Pagina's om te scannen
    • Opties Preference (Voorkeur):
      • Afbeelding na voorbeeld automatisch bijsnijden
      • Voorbeeld bij start programma
      • Detectie van lege pagina's
      Afbeelding : Opties voor scaninstellingen en voorkeuren
  5. Klik om meer opties voor instellingen te zien op Advanced (Geavanceerd) en selecteer een optie voor de volgende geavanceerde instellingen:
    • Afbeelding aanpassen
      • Automatisch bijsnijden
      • Automatisch rechtzetten
      • Automatisch draaien
      Afbeelding : Afbeelding aanpassen
    • Beeldverbetering
      • Rand verwijderen
      • Achtergrondverwijdering
      • Descreening
      • Automatische belichting
      • Automatische kleurbalans
      Afbeelding : Beeldverbetering
    • Aanvullende instellingen
      • Poster samenvoegen
      • Boek scannen
      • Watermerk
      Afbeelding : Aanvullende instellingen
  6. Klik op Preview (Voorbeeld) om de afbeelding voor scannen en opslaan te zien of klik op Scan (Scannen) om een afbeelding met de aangepaste scaninstellingen te scannen.
    Het scherm Save (Opslaan) wordt weergegeven nadat een afbeelding is gescand.
    Afbeelding : Knoppen Preview (Voorbeeld) en Scan (Scannen)
  7. Selecteer de gewenste bestandsinstellingen om het bestand van de gescande afbeelding op te slaan.
    Typ een bestandsnaam en selecteer een bestandsindeling in de vervolgkeuzelijst Save file format (Bestandsindeling opslaan).
    Afbeelding : Opties voor bestand opslaan
    Afbeelding : Selectie PDF-indeling
  8. Klik op Save (Opslaan) om er zeker van te zijn dat de gewenste wijzigingen worden opgeslagen.
    Afbeelding : Knop Save (Opslaan)
  opmerking:
Als scannen niet werkt of als de software de scanner niet kan vinden, ga dan na of u de nieuwste driver en software hebt gedownload.