• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Samsung laserprinters - Wi-Fi Direct instellen

Wi-Fi Direct is een eenvoudig in te stellen peer-to-peerverbindingsmethode tussen een voor Wi-Fi Direct gecertificeerde printer en een mobiel apparaat, die een veilige verbinding biedt.
Wi-Fi Direct kan door middel van een van de volgende methoden worden ingeschakeld:
  • Via Easy Printer Manager als u met USB verbonden bent.
  • Via SyncThru Web Service als u met een bekabeld of draadloos netwerk verbonden bent.
  • Via het paneel van de printer met de lcd-display.
Volg de stappen hieronder volgens de verbindingsmethode die bij uw printer is gebruikt:
Met USB verbonden printer
  1. Open Easy Printer Manager en schakel over op Advanced Mode (Geavanceerde modus).
    Afbeelding : Selecteer Advanced Mode (Geavanceerde modus) in Easy Print Manager
  2. Selecteer uw printer en klik op het tabblad Device Settings (Apparaatinstellingen).
    Afbeelding : Selecteer uw printer en Device Settings (Apparaatinstellingen)
  3. Klik op het tabblad Network Settings (Netwerkinstellingen).
    Afbeelding : Klik op Network Settings (Netwerkinstellingen)
  4. Zet Wi-Fi Direct op On (Aan) en voer de volgende gegevens in:
    • Device Name (Naam van apparaat): voer de naam van de printer in om naar op een draadloos netwerk naar uw printer te zoeken. Standaard is de naam van het apparaat de naam van het printermodel.
    • IP Address (IP-adres): voer het IP-adres van de printer in. Dit IP-adres wordt alleen voor Wi-Fi Direct gebruikt en wordt niet gebruikt voor het bekabelde of draadloze netwerk. Het is aan te raden het lokale standaard IP-adres te gebruiken (192.168.3.1).
    • Group Owner (Groepseigenaar): activeer deze optie om de groepseigenaar van Wi-Fi Direct aan de printer toe te wijzen. De Group Owner (Groepseigenaar) fungeert net als een draadloos toegangspunt.
    • Network Password (Wachtwoord netwerk): Als uw printer Group Owner (Groepseigenaar) is, is er voor andere mobiele apparaten een netwerkwachtwoord vereist om verbinding te maken met uw printer. U kunt zelf een netwerkwachtwoord configureren of het netwerkwachtwoord dat standaard willekeurig wordt gegenereerd behouden.
      Afbeelding : Instellingen voor Wi-Fi Direct
  5. Klik op Save (Opslaan) rechtsonder in het scherm om de wijzigingen op te slaan.
Printer verbonden met een netwerk
  1. Voer het IP-adres van de printer in uw webbrowser in.
  2. Meld u aan door rechtsboven in het scherm op de optie Login (Aanmelden) te klikken.
      opmerking:
    Standaardgebruikers-id/-wachtwoord is admin/sec00000.
    Afbeelding : Voer het IP-adres van de printer in de browser in en klik op Login (Aanmelden)
  3. Klik op het tabblad Settings (Instellingen) en selecteer Network Settings (Netwerkinstellingen).
    Afbeelding : Klik op Settings (Instellingen) en selecteer Network Settings (Netwerkinstellingen)
  4. Selecteer Wi-Fi Direct aan de linkerkant van het scherm onder Wireless (Draadloos) en schakel Wi-Fi Direct in.
    Afbeelding : Selecteer Wireless (Draadloos) > Wi-Fi Direct
  5. Voer de volgende informatie in:
    • Device Name (Naam van apparaat): voer de naam van de printer in om naar op een draadloos netwerk naar uw printer te zoeken. Standaard is de naam van het apparaat de naam van het printermodel.
    • IP Address (IP-adres): voer het IP-adres van de printer in. Dit IP-adres wordt alleen voor Wi-Fi Direct gebruikt en wordt niet gebruikt voor het bekabelde of draadloze netwerk. Het is aan te raden het lokale standaard IP-adres te gebruiken (192.168.3.1).
    • Group Owner (Groepseigenaar): activeer deze optie om de groepseigenaar van Wi-Fi Direct aan de printer toe te wijzen. De Group Owner (Groepseigenaar) fungeert net als een draadloos toegangspunt.
    • Network Password (Wachtwoord netwerk): Als uw printer Group Owner (Groepseigenaar) is, is er voor andere mobiele apparaten een netwerkwachtwoord vereist om verbinding te maken met uw printer. U kunt zelf een netwerkwachtwoord configureren of het netwerkwachtwoord dat standaard willekeurig wordt gegenereerd behouden.
      Afbeelding : Instellingen voor Wi-Fi Direct
  6. Klik op Toepassen om de wijzigingen op te slaan.
Na inschakelen van Wi-Fi Direct moet een mobiele afdruktoepassing als de Samsung Mobile Print App worden gedownload om te kunnen afdrukken vanaf uw smartphone of ander mobiel apparaat.
Het printerpaneel gebruiken
  1. Zet de printer op On (Aan).
  2. Druk op de knop Menu.
  3. Selecteer met de pijlen Network (Netwerk) en druk op OK.
  4. Selecteer met de pijlen Wireless (Draadloos) en druk op OK.
  5. Selecteer met de pijlen Wi-Fi Direct en druk op OK.
    De volgende informatie wordt weergegeven:
    • Wi-Fi Direct On/Off (Wi-Fi Direct aan/uit): hiermee schakelt u Wi-Fi Direct in of uit.
    • Device Name (Naam van apparaat): voer de naam van de printer in om naar op een draadloos netwerk naar uw printer te zoeken. Standaard is de naam van het apparaat de naam van het printermodel.
    • IP Address (IP-adres): voer het IP-adres van de printer in. Dit IP-adres wordt alleen voor Wi-Fi Direct gebruikt en wordt niet gebruikt voor het bekabelde of draadloze netwerk. Het is aan te raden het lokale standaard IP-adres te gebruiken (192.168.3.1).
    • Group Owner (Groepseigenaar): activeer deze optie om de groepseigenaar van Wi-Fi Direct aan de printer toe te wijzen. De Group Owner (Groepseigenaar) fungeert net als een draadloos toegangspunt.
    • Network Key (Netwerksleutel): Als uw printer Group Owner (Groepseigenaar) is, is er voor andere mobiele apparaten een netwerkwachtwoord vereist om verbinding te maken met uw printer. U kunt zelf een netwerkwachtwoord configureren of het netwerkwachtwoord dat standaard willekeurig wordt gegenereerd behouden.
    • Status: geeft het aantal verbonden apparaten weer. Er kunnen op ieder moment in totaal vijf apparaten worden aangesloten.
  6. Druk op de knop Back (Terug) als u terug wilt gaan naar het hoofdscherm.
Na inschakelen van Wi-Fi Direct moet een mobiele afdruktoepassing als de Samsung Mobile Print App worden gedownload om te kunnen afdrukken vanaf uw smartphone of ander mobiel apparaat.