Samsung multifunctionele laserprinters - Scannen met Easy Document Creator

Zorg dat u de Easy Printer Manager en Easy Document Creator downloadt en installeert voor u vanaf een printer scant.
Om Easy Printer Manager of de scansoftware Easy Document Creator te downloaden, gaat u naar Software and Drivers (Software en drivers) en typt u uw printermodel in het vak voor de zoektekst. De scansoftware bevindt zich op het tabblad Software.

De scanfuncties in Easy Document Creator gebruiken

Voer de volgende stappen uit om te scannen met de Easy Document Creator:
  1. Zorg dat de nieuwste printer- en scandrivers zijn geïnstalleerd.
    Om de nieuwste versie van de scandriver te zien, gaat u naar Software and Drivers (Software en drivers).
  2. Klik op de taakbalk van Windows met de rechtermuisknop op het pictogram Easy Printer Manager () en selecteer Easy Printer Manager.
    Open de verborgen pictogrammen als u het pictogram niet op uw bureaublad kunt zien.
    Afbeelding : Samsung Easy Printer Manager
    Afbeelding : Selectie Samsung Easy Printer Manager
  3. Selecteer een printer in het linkerpaneel in Easy Printer Manager en selecteer vervolgens de scanoptie in het gedeelte Quick Links (Snelkoppelingen).
    opmerking:
    Als het scherm Easy Document Creator niet wordt geopend, gaat u naar Software and Drivers (Software en drivers) om de nieuwste softwareversie te downloaden.
    Afbeelding : Snelkoppelingen
  4. Klik op het scanpictogram om de instellingen aan te passen als u afbeeldingen scant.
    opmerking:
    Als er geen scannernaam linksonder in Easy Document Creator wordt weergegeven, klikt u op Search (Zoeken) om een verbonden scanner te zoeken.
    Afbeelding : Easy Document Creator
  5. Selecteer een optie, afhankelijk van het type papier voor het scannen.
    Afbeelding : Scantypes
    Na het selecteren van een optie wordt er een vooraf gescande afbeelding met instellingsopties weergegeven.
    Afbeelding : Vooraf gescande afbeelding
  6. Selecteer een optie voor het papierformaat in de vervolgkeuzelijst Size (Formaat).
    Afbeelding : Selectie formaat
  7. Selecteer een optie voor de documentbron in de vervolgkeuzelijst Document Source (Documentbron).
    • Automatisch
    • Flatbed
    • ADI
    Afbeelding : Selectie documentbron
  8. Selecteer een resolutieoptie in de vervolgkeuzelijst Resolution (Resolutie).
    De standaardoptie is 300 dpi.
    Afbeelding : Selectie resolutie
  9. Klik op More Options (Meer opties) om de scanafbeelding aan te passen en klik op Scan (Scannen).
    Afbeelding : Meer opties
    Pas na het scannen van een afbeelding de bestandsinstellingen aan om een bestand op te slaan.
    Afbeelding : Opties voor bestandsinstellingen
  10. Selecteer een bestandsindeling in de vervolgkeuzelijst File Format (Bestandsindeling) en typ een bestandsnaam in het tekstvak.
    Afbeelding : Bestandsindeling
  11. Klik in Save to Location (Opslaan op locatie) op het vergrootglas om een map te selecteren om het bestand in op te slaan.
    Afbeelding : Opslaan op locatie
  12. Klik na het aanpassen van de opties op Save (Opslaan).
    Als er een venster wordt weergegeven, klikt u op een van de volgende opties:
    No (Nee): Om een bestand één keer op te slaan.
    OF
    Yes (Ja): Om een bestand op een andere locatie op te slaan.
    Afbeelding : Opties voor het opslaan van een bestand op een locatie
    Het scherm Easy Document Creator wordt weergegeven nadat u de optie No (Nee) hebt geselecteerd.
    Klik op de knop afsluiten (X) rechtsboven in het scherm om Easy Document Creator af te sluiten.
    Afbeelding : Easy Document Creator afsluiten