HP DeskJet, ENVY 5000 printers - Draadloze printerinstallatie (Mac)

Dit document is van toepassing op HP Deskjet Ink Advantage 5075, 5076, 5078, 5085, 5088 en ENVY 5020, 5030, 5032, 5034, 5052, en 5055 All-in-One printers.
Als u een HP printer wilt installeren in een draadloos (Wi-Fi) netwerk, sluit u de printer aan op het draadloze netwerk en installeert u het printerstuurprogramma en de software via de website van HP. Selecteer tijdens de installatie desgevraagd Draadloos als verbindingstype.
Stap 1: De installatie voorbereiden
Voordat u de printer in uw draadloze netwerk installeert, noteert u de netwerknaam en het wachtwoord en schakelt u de router, printer en computer in.
  opmerking:
Als u het netwerkwachtwoord nodig hebt, gaat u naar Uw Draadloos WEP, WPA, WPA2-wachtwoord zoeken.
  1. Houd het volgende bij de hand:
    • Netwerknaam: De netwerknaam is de SSID (Service Set Identifier).
    • Netwerkwachtwoord: Het wachtwoord wordt ook wel de WEP-sleutel of WPA-beveiligingscode genoemd.
    • Een computer verbonden met uw draadloze netwerk
    • Internettoegang: HP raadt toegang tot breedband-internet aan, zoals kabel of DSL, voor softwaredownloads met behulp van Webservices, en voor het downloaden van printerupdates.
  2. Controleer of de router en de computer zijn ingeschakeld en of de computer is verbonden met hetzelfde draadloze netwerk als waarmee u de printer wilt verbinden. Schakel de printer in en plaats deze tijdens de installatieprocedure dicht bij de computer en binnen het bereik van de router.
  3. Koppel alle USB- of Ethernet-kabels los die op de printer zijn aangesloten.
Stap 2: Verbinding maken met het draadloze netwerk
Verbind de printer met uw netwerk met de wizard Draadloos instellen zodat het installatieprogramma van HP de printer kan zoeken tijdens de installatie.
  1. Tik in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer op het pictogram Draadloos .
  2. Tik op het pictogram Installatie .
  3. Tik op Wizard Draadloos instellen.
    Weergave van draadloze instellingen
  4. Tik op de naam van uw netwerk in de lijst met beschikbare netwerken en tik vervolgens op OK.
    Voorbeeld van netwerknamen
  5. Als de naam van uw netwerk niet in de lijst voorkomt, tikt u op Nieuwe netwerknaam invoeren en volgt u de instructies op het scherm om uw netwerknaam te voeren.
  6. Typ de WEP- of WPA-sleutel (netwerkwachtwoord) wanneer dit wordt gevraagd en tik vervolgens op Gereed.
    Er wordt een overzichtsscherm weergegeven.
  7. Tik op OK om terug te keren naar het beginscherm.
      opmerking:
    Als er een verbindingsfoutbericht wordt weergegeven, controleert u of u de hoofdletters en kleine letters van de netwerknaam en het wachtwoord juist hebt getypt. Volg de aanwijzingen om de gegevens nogmaals in te voeren.
Stap 3: Het printerstuurprogramma downloaden en installeren
Installeer op de computer waarvan u wilt afdrukken de HP software die u begeleidt bij de draadloze installatie.
  1. Zet de printer aan.
  2. Als uw printer met een USB-kabel op de computer is aangesloten, koppel de USB-kabel dan los van de printer.
  3. Ga naar:
  4. Selecteer zo nodig het modelnummer in het menu, klik op Start en klik vervolgens op Downloaden.
  5. Dubbelklik op het bestand met HP Easy Start in de downloadbalk van de browser of in de map Downloads .
      opmerking:
    Als Easy Start niet automatisch wordt geopend, dubbelklikt u op het tweede bestand met HP Easy Start in de naam in de map Downloads.
  6. Volg de instructies op het scherm om de printer voor te bereiden en te verbinden.
  7. Blader op het scherm Installeren omlaag in de lijst van beschikbare software en selecteer HP Easy Scan.
  8. Klik op Doorgaan nadat de geselecteerde software is geïnstalleerd.
  9. Lees en reageer op elk installatiescherm totdat het venster Uw apparaat toevoegen en verifiëren wordt weergegeven.
  10. Klik op Apparaat toevoegen.
    Het venster Uw apparaat toevoegen en verifiëren
  11. Klik op Testpagina afdrukken of Testpagina scannen om te controleren of de printer correct is ingesteld.
  12. Ga verder met de instructies op het scherm om de softwareinstallatie te voltooien.
Veelgestelde vragen
Bekijk deze lijst met veelgestelde vragen over de installatie en configuratie van uw HP draadloze printer.