Samsung-laserprinters - melding 'Afdrukspooler is niet gestart' wordt weergegeven wanneer u probeert af te drukken vanaf een Windows-pc

Als de melding 'Afdrukspooler is niet gestart' wordt weergegeven terwijl u probeert af te drukken of bij het toevoegen van een printer, zorg er dan voor dat de afdrukspoolerservice ingeschakeld is.
Volg deze stappen om de afdrukspoolerservice te controleren in Windows 7 of Windows 8:
  1. Afhankelijk van uw Windows-besturingssysteem, opent u het Configuratiescherm.
    • Windows 7: Klik in de taakbalk van Windows op Start() en klik vervolgens op Configuratiescherm.
    • Windows 8: Druk op het toetsenbord op de Windows-toets () en druk tegelijkertijd op de 'X'-toets op het toetsenbord. Selecteer vervolgens Configuratiescherm.
      Afbeelding : Configuratiescherm
  2. Klik op Systeem en beveiliging.
    Afbeelding : Systeem en beveiliging
  3. Selecteer Systeembeheer.
    Afbeelding : Systeembeheer
  4. Dubbelklik op Services.
    Afbeelding : Services
  5. Gebruik de schuifbalk aan de rechterkant van het venster om naar Print spooler te navigeren.
    Afbeelding : Print spooler
  6. Aan de linkerkant van het venster zijn de volgende opties mogelijk in blauw weergegeven: Start, Stop en Opnieuw starten.
    Klik op Start als dit beschikbaar is en klik op Opnieuw starten.
    opmerking:
    Als de service niet is gestart, dan wordt Start weergegeven in plaats van Stop en vice versa.
    Afbeelding : Start de service opnieuw op.
  7. Sluit het venster en start de computer opnieuw op.
Probeer na het herstarten van de computer een testpagina af te drukken of nogmaals een printer toe te voegen.
Als voor de printer Offline wordt weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer, selecteert u Apparaat verwijderen om de printer volledig te verwijderen en installeert u de printer opnieuw.