HP notebookcomputers - Opslagruimte vrijmaken op een vaste schijf van 32 GB (Windows 10)

Dit document is van toepassing op HP notebookcomputers met een vaste schijf van 32 GB.
HP notebookcomputers die worden geleverd met een vaste schijf van 32 GB zijn bedoeld voor gebruik met cloudopslag. Mogelijk moet u schijfruimte vrijmaken voordat Windows Updates kan worden uitgevoerd.
Als u de versie van Windows die op uw notebook is geïnstalleerd wil bijwerken, hebt u 10 GB vrije schijfruimte en een USB-flashstation met 16 GB vrije ruimte nodig. Als u niet over 10 GB vasteschijfruimte beschikt, moet u persoonlijke bestanden en door de gebruiker geïnstalleerde software of apps verwijderen of opslaan op externe opslag.
  opmerking:
Voor meer hulp bij Windows-updates raadpleegt u het HP ondersteuningsdocument HP pc's - Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update (Windows 10, 8, 7).
Ruimte op de vaste schijf vrijmaken om Windows bij te werken
Om de versie-updates van Windows 10 te installeren, hebt u 10 GB vrije ruimte op de vaste schijf en een USB-flashstation van 16 GB nodig. Windows 10 Setup bevat een optie om overbodige bestanden op de vaste schijf rechtstreeks vanuit de app Instellingen te verwijderen met behulp van de wizard Schijfopruiming. Een mogelijke andere manier om schijfruimte vrij te maken, is door gegevens op te slaan in de cloud (online).
  opmerking:
Zie Ruimte vrijmaken met behulp van de cloud (onlineopslag) als u wil weten hoe u gegevens opslaat in de cloud.
  1. Zoek in Windows naar Windows Update-instellingen.
  2. Klik in de lijst met resultaten op Windows Update-instellingen om het venster Windows Update te openen.
    Het venster Windows Update wordt weergegeven en de Windows update wordt automatisch gestart.
    Windows Update start de update automatisch
  3. Windows Update detecteert dat er meer opslagruimte voor de update nodig is en het venster Windows heeft meer ruimte nodig wordt geopend. Klik op Ruimte vrijmaken.
    Het venster Windows heeft meer ruimte nodig
  4. Klik in het venster Opslaggebruik op een categorie om overbodige bestanden te verwijderen.
    Het scherm Opslaggebruik wordt weergegeven
  5. Zoek in Windows naar Schijfopruiming en open deze functie.
  6. Schakel het selectievakje Vorige Windows-installatie(s) in en klik op OK.
    Venster Schijfopruiming
  7. Er verschijnt een waarschuwingsbericht. Klik op Ja om de schijfopruiming van de vorige Windows-installaties te voltooien.
  8. Klik in het venster Windows heeft meer ruimte nodig onder Deel A op het pictogram Vernieuwen.
    Klik op het pictogram Vernieuwen
  9. Wanneer het vernieuwen is voltooid, wordt de status Voltooid! Ga naar Deel B weergegeven onder Deel A. Plaats een flash-station of sluit een externe vaste schijf met 16 GB beschikbare opslagruimte aan.
      opmerking:
    Als het bericht Voltooid! niet wordt weergegeven onder Deel A, hebt u meer ruimte nodig voor de Windows-update. Klik op Ruimte vrijmaken om extra bestanden te verwijderen.
    Bericht Voltooid! onder Deel A
  10. Klik op Doorgaan.
    Klik op Doorgaan
  11. Klik in het venster Bijna klaar op Sluiten.
  12. Zoek in Windows naar Windows Update-instellingen.
  13. Klik in de lijst met resultaten op Windows Update-instellingen om het venster Windows Update te openen.
  14. Kies onder de kop Er is een herstart gepland een tijdstip om Windows opnieuw te starten en verder te gaan met de upgrade, of klik op Nu opnieuw opstarten als u de update onmiddellijk wil beginnen.
    Wanneer de download is gestart, volgt u de instructies op het scherm om de update van Windows 10 te voltooien.
Ruimte vrijmaken met behulp van de cloud (onlineopslag)
Voor optimale prestaties is uw notebookcomputer bedoeld voor gebruik met cloudopslag. In plaats van bestanden op uw computer te verwijderen om meer ruimte op de vaste schijf vrij te maken voor de Windows-update, kunt u bestanden ook verplaatsen naar de cloud.
  opmerking:
Afhankelijk van de configuratie biedt uw HP notebookcomputer verschillende opties ter ondersteuning van cloudopslag. Andere opties voor cloudopslag zijn online beschikbaar als deze voorbeelden niet op u van toepassing zijn.
Microsoft Office 365 activeren
Sommige 32 GB notebooks worden geleverd met Microsoft Office 365 en 1 TB cloudopslag in OneDrive. Om Office 365 te gaan gebruiken opent u een Office-toepassing en volgt u de instructies op het scherm om uw licentie te activeren. De productsleutel wordt door het apparaat automatisch ingevoerd; er is geen gedrukte productsleutel. Uw Office-licentie is nu gekoppeld aan uw Microsoft-account.
Microsoft OneDrive-cloudopslag gebruiken
Nadat u de Office 365-aanbieding hebt geactiveerd (indien van toepassing) beschikt u over 1 TB cloudopslagruimte in OneDrive. Bestanden die u op OneDrive hebt opgeslagen kunt u vanaf ieder apparaat dat met internet is verbonden openen. Door gebruik te maken van cloudopslag in plaats van bestanden lokaal op de harde schijf op te slaan, kunt u vrije ruimte besparen en de prestaties van het apparaat verbeteren. Raadpleeg de Microsoft-ondersteuningspagina OneDrive op uw pc voor meer informatie over het gebruik van OneDrive.
Bevestigen dat de Windows 10-update met succes is geïnstalleerd
Controleer de updategeschiedenis in Windows-instellingen om na te gaan of Windows 10 met succes is bijgewerkt.
  1. Zoek in Windows naar Windows Update-instellingen.
  2. Klik in de lijst met resultaten op Windows Update-instellingen om het venster Windows Update te openen.
  3. Het Update-statusbericht bevestigt dat Windows is bijgewerkt. Als u de update wil bekijken, klikt u op Geschiedenis van updates weergeven.
    Klik op Geschiedenis van updates weergeven
  4. Controleer of de installatie van de Windows-update is geslaagd.
    Scherm Geschiedenis van updates weergeven