HP Spectre 15-Bl000 X360 Convertible PC, HP Spectre 12-c000 x2 Detachable PC - UEFI diagnostische gegevens en HPSA accucontrole tonen spanning op 4 cellen in plaats van 6

De accucontrole test in HP Support Assistant (HPSA) en HP PC Hardware Diagnostics UEFI de spanning voor 3 cellen in de geavanceerde instellingen, hoewel de accu van de computer in werkelijkheid 6 cellen heeft.
Afbeelding 1. Accutest geeft 3 cellen weer, ook al heeft de computer in werkelijkheid 6 cellen (3 paren)
De computeraccu heeft in werkelijkheid 6 cellen, maar omdat de 6 cellen gerangschikt zijn in 3 series van gekoppelde paren vermeldt de accucontrole 3 cellen (één voor ieder paar).
OPMERKING: Celspanning 4 (afbeelding 1) geeft 0 mV weer omdat de computer het vierde celpaar niet heeft.