• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in het Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Tablets en HP afneembare notebook tabletcomputers - Het scherm draait niet (Windows 8)

Dit document is van toepassing op HP tablets en HP afneembare notebookcomputers met Windows 8.
Het scherm draait niet wanneer de tablet of de notebook is gekanteld. Dit document beschrijft hoe u de functie voor het draaien van het scherm inschakelt. Als schermrotatie is ingeschakeld, verandert het scherm van richting op basis van de positie waarin deze wordt vastgehouden. Sensoren in de tablet stellen vast of deze verticaal of horizontaal wordt vastgehouden.
  opmerking:
Volg de onderstaande stappen op de aangegeven volgorde.
  opmerking:
Afbeeldingen in dit document kunnen verschillen afhankelijk van uw product.
Als u een afneembare notebookcomputer hebt met tabletfuncties, controleer dan of de functie voor Automatisch draaien is ingeschakeld. Als u de functie Automatisch draaien wilt in- of uitschakelen, druk dan op de toetsen Windows + O.
  opmerking:
Deze stappen werken niet op de HP Stream Tablets, alleen op de afneembare notebookcomputers.
Afbeelding : Automatisch draaien aan
Afbeelding: Automatisch draaien aan
Afbeelding : Automatisch draaien uit
Afbeelding: Automatisch draaien uit
Als de functie Automatisch draaien nog steeds niet werkt, ga dan verder met de volgende stappen.
Schermrotatie inschakelen via het bureaublad
Gebruik de volgende stappen om Automatische schermrotatie via het bureaublad in te schakelen:
  1. Klik vanaf het bureaublad met de rechtermuisknop (of, als het product in tabletmodus is, druk op het scherm voor 2-3 seconden) en selecteer Schermresolutie.
    Afbeelding : Schermresolutie
    Bureaublad met de rechtermuisknopopties met Schermresolutie gemarkeerd
  2. Schakel in het venster Schermresolutie Het scherm automatisch laten draaien in.
    Afbeelding : Het scherm automatisch laten draaien
    Het scherm automatisch laten draaien gemarkeerd
  3. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK.
    Afbeelding : Update automatisch draaien toepassen
    Het selectievakje Automatisch draaien ingeschakeld en OK gemarkeerd
Ga naar de volgende sectie als het probleem niet is opgelost met behulp van deze stappen.
Schermrotatie inschakelen via Apparaatbeheer
Gebruik de volgende stappen om Automatische schermrotatie via Apparaatbeheer in te schakelen:
  1. Klik op het Startscherm, typ Apparaatbeheer en selecteer Apparaatbeheer in de lijst met zoekresultaten.
    Afbeelding : Apparaatbeheer
    Zoekresultaten voor Apparaatbeheer
  2. Dubbelklik op Sensor I/O-apparaten.
    Afbeelding : Sensor I/O-apparaten
    Apparaatbeheer met Sensor I/O-apparaten gemarkeerd
    Het apparaat Kionix KXCJ9 Accelerometer SPB wordt weergegeven.
    Afbeelding : Het Kionix apparaat
    Kionix apparaat
  3. Klik met de rechtermuisknop op Kionix KXCJ9 Accelerometer SPB en selecteer Verwijderen.
    Afbeelding : Kionix verwijderen
    Verwijderen geselecteerd
  4. Controleer of De stuurprogrammasoftware voor dit apparaat verwijderen is uitgeschakeld in en klik op OK.
    Afbeelding : Bevestig het verwijderen van het apparaat
    Het uitgeschakelde stuurprogramma verwijderen en OK gemarkeerd
  5. Klik op het pictogram Scannen op hardwarewijzigingen .
    Afbeelding : Zoeken naar gewijzigde apparaten
    Het pictogram Scannen op hardwarewijzigingen gemarkeerd
  6. Als uw schermrotatie nog steeds niet werkt, ga dan naar http://www.hp.com/cposupport/software.html om het nieuwste Kionix-G-stuurprogramma opnieuw te installeren.
  7. Update het BIOS met de recentste versie. Raadpleeg een van de volgende ondersteuningsdocumenten gebaseerd op uw product.
Ga naar de volgende sectie als het probleem niet is opgelost met behulp van deze stappen.
Schermrotatie inschakelen via het Windows-register
Gebruik de volgende stappen om Automatische schermrotatie via het Windows-register in te schakelen:
  opmerking:
De volgende sectie bevat geavanceerde stappen. Als u hulp nodig hebt, neem contact op met HP Klantenondersteuning.
  1. Typ in het Startscherm regedit om de charm Zoeken te openen en selecteer regedit.
    Afbeelding : Zoekresultaten voor Regedit
    Zoekresultaten voor Regedit
    De Register-editor wordt weergegeven.
    Volg de volgende stappen uit om een kopie van het register te maken. Als er problemen optreden na het uitvoeren van deze stappen, dubbelklikt u op het gekopieerde bestand om het register te herstellen.
    1. Klik op Bestand en op Exporteren.
    2. Typ een bestandsnaam die u makkelijk kunt onthouden en klik op Opslaan.
  2. Ga in de Register-editor naar de map HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\AutoRotation.
    Afbeelding : Map AutoRotation Registry
    HKEY_LOCAL_MACHINE en de map AutoRotation Registry gemarkeerd
  3. Klik met de rechtermuisknop in de map AutoRotation op Inschakelen en selecteer Aanpassen.
  4. Typ in Waardegegevens1 en klik op OK.
    Afbeelding : Opties voor aanpassen inschakelen
    Waardegegevens zijn ingesteld op 1 en OK gemarkeerd
  5. Als automatisch draaien nog steeds niet werkt, maakt u een nieuw gebruikersaccount aan of voert u een Systeemherstel uit. Raadpleeg een van de volgende ondersteuningsdocumenten op basis van uw product, om een Systeemherstel uit te voeren.