HP PageWide Pro 750, MFP 772, 777 - Controlelijst probleemoplossing

Volg deze stappen bij het oplossen van een probleem met het product:
Controleer of het product is ingeschakeld
  1. Als de aan/uit-knop niet brandt, drukt u hierop om het product in te schakelen.
  2. Als de aan/uit-knop niet lijkt te werken, controleert u of de netspanningskabel op zowel het product als het stopcontact is aangesloten.
  3. Als het product nog steeds niet opstart, controleert u de voedingsbron door de netspanningskabel op een ander stopcontact aan te sluiten.
Het bedieningspaneel controleren op foutmeldingen
Het bedieningspaneel moet de status Gereed aangeven. Als er een foutmelding wordt weergegeven, lost u de fout op.
De printerfunctionaliteit testen
  1. Open het dashboard van het bedieningspaneel (veeg het dashboard tabblad bovenaan het scherm naar beneden of druk op de strook aan de bovenkant van het startscherm).
  2. Raak op het dashboard van het bedieningspaneel (Installatie) aan.
  3. Raak Rapporten en vervolgens Printerstatusrapport aan om een testpagina af te drukken.
  4. Als het rapport niet wordt afgedrukt, controleert u of er zich papier in de lade bevindt en controleert u het bedieningspaneel om te zien of er papier in het product is vastgelopen.
      opmerking:
    Zorg ervoor dat het papier in de lade voldoet aan de specificaties voor dit product.
De kopieerfunctionaliteit testen
  1. Plaats de printerstatuspagina in de documentinvoer en maak een kopie. Als het papier niet probleemloos door de documentinvoer gaat, moet u mogelijk de documentinvoerrollen en het scheidingskussen reinigen. Zorg ervoor dat het papier voldoet aan de specificaties voor dit product.
  2. Plaats de printerstatuspagina op de scannerglasplaat en maak een kopie.
  3. Als de afdrukkwaliteit van de gekopieerde pagina's onacceptabel is, reinigt u de scannerglasplaat en de kleine glasstrook.
Het verzendfunctionaliteit van faxen testen
  1. Raak op het bedieningspaneel het pictogram Fax aan.
  2. Raak op het scherm het pictogram Faxinstellingen aan.
  3. Raak Hulpprogramma's en vervolgens Faxtest uitvoeren aan.
Het ontvangstfunctionaliteit van faxen testen
  1. Raak op het bedieningspaneel het pictogram Fax aan.
  2. Raak op het scherm het pictogram Faxinstellingen aan.
  3. Raak Hulpprogramma's en vervolgens Faxtest uitvoeren aan.
  4. Gebruik een ander faxapparaat om een fax naar het product te verzenden.
  5. Controleer de faxinstellingen van het product en stel deze opnieuw in.
Probeer een afdruktaak vanaf de computer te verzenden
  1. Gebruik een tekstverwerkingsprogramma om een afdruktaak naar het product te verzenden.
  2. Als de taak niet wordt afgedrukt, controleert u of u de het juiste printerstuurprogramma hebt geselecteerd.
  3. Verwijder de productsoftware en installeer deze opnieuw.
De functionaliteit USB Plug-en-print testen
  1. Kopieer een PDF, Microsoft Office-bestand (behalve Excel) of foto naar een USB-flashstation en plaats dit in de USB-poort aan de linkerzijde van het product.
  2. Het menu Opties geheugenapparaat wordt geopend. Probeer het document of de foto af te drukken.
  3. Als er geen documenten worden vermeld, probeert u een ander type USB-flashstation.
Factoren die de prestaties van het product beïnvloeden
De tijd die nodig is om een taak af te drukken is van verschillende factoren afhankelijk:
  • Het softwareprogramma dat u gebruikt en de instellingen ervan
  • Het gebruik van speciaal papier (zoals dik papier en papier van een aangepast formaat)
  • De verwerkings- en downloadtijd van het product
  • De complexiteit en de grootte van afbeeldingen
  • De snelheid van de gebruikte computer
  • De USB- of netwerkverbinding
  • Het type USB-station, indien van toepassing
  • Of het product op één zijde of op twee zijden afdrukt
  • Het aantal verschillende mediasoorten in de afdruktaak
  • Afdrukken vanaf Lade 1 als deze is ingesteld op Elk formaat en Elk type, waarvoor het product vele verschillende mediaformaten en -typen aan moet kunnen
  • Meer afdruktaken met minder pagina's