HP inkJetprinters - Wi-Fi-verbinding met HPNA verbroken na 2-10 minuten

Dit document is bedoeld voor bepaalde draadloze inkjetprinters routers die verbinding hebben met de Home Phoneline Networking Alliance (HPNA)-norm.
De draadloze verbinding van de printer wordt verbroken, nadat de printer slechts 2 tot 10 minuten verbinding had. Gedurende deze tijd blijft het lampje voor draadloze communicatie op de printer branden, maar treden de volgende problemen op:
  • Er zit een afdruktaak vast in de afdrukwachtrij
  • De printer wordt weergegeven als offline in Windows of Mac OS/OS X.
  • De printer kan niet worden gevonden wanneer u de printersoftware installeert.
  • U kunt niet afdrukken of scannen.
Dit probleem kan zich voordoen met de volgende gateways die ondersteuning bieden voor HPNA:
  • ATT 5268AC
  • CenturyLink C2000T
  • CenturyLink C2100T
  • Home Hub 2000
  • MTS 5768N-110
Dit kan gebeuren met bepaalde printers die draadloos zijn verbonden met een router met HPNA-beveiliging.
Gebruik deze stappen om de firmware op de printer bij te werken.
Stap 1: De printerfirmware bijwerken via de website van HP
Download een firmware-update van de website van HP en installeer deze met behulp van een USB-kabelverbinding.
  1. Als het lampje voor draadloze communicatie brandt, drukt u op de knop voor draadloze communicatie om dit uit te schakelen.
  2. Ga naar HP Klantenondersteuning, selecteer Software en drivers en voer het nummer van uw printermodel in.
  3. Selecteer indien nodig uw besturingssysteem.
  4. Na het downloaden van de firmware-update, sluit u een USB-kabel van de computer aan op de printer en wacht u tot Windows klaar is met het maken van een vermelding van het apparaat in Apparaten en printers.
  5. Klik op Firmware en vervolgens op Downloaden.
    Als een gedeelte van de Firmware niet wordt vermeld, is er op dit moment geen update beschikbaar voor uw printer. Ga naar de volgende stap om de firmware vanaf het bedieningspaneel bij te werken.
  6. Klik achtereenvolgens op HP download- en installatiehulp gebruiken (aanbevolen), Volgende en Nu installeren.
  7. Wanneer het venster HP printerupdate wordt geopend, controleert u of het serienummer van de printer wordt weergegeven.
    • Als het serienummer wordt weergegeven, selecteert u het selectievakje ernaast en klik op Update.
    • Als het serienummer wordt weergegeven, maar de status is 'niet van toepassing' (grijs weergegeven), heeft de printer al de meest recente update die beschikbaar is op de website. Klik op Annuleren en ga naar de volgende stap om recentere firmware te updaten via het bedieningspaneel van de printer.
    • Als het serienummer niet worden weergegeven, komt het hulpprogramma voor de firmware-update niet overeenkomt met de printer die moet worden bijgewerkt. Zorg ervoor dat de firmware-update die u van de website hebt gedownload overeenkomt met het model van uw printer en probeer het opnieuw.
    Afbeelding : De firmware van de printer bijwerken (Windows-versie wordt weergegeven)
     In het venster HP printerupdate wordt een serienummer weergegeven dat geselecteerd is voor een HP OfficeJet 4650 en wordt een activiteitsbalk weergegeven die aangeeft dat er een update wordt uitgevoerd.
  8. Zodra de update is voltooid, klikt u op OK.
  9. Als u Windows gebruikt om de firmware te updaten, verwijder dan het USB-station dat werd geïnstalleerd door Windows:
    1. Zoek in Windows naar Apparaten en printer en klik op Apparaten en printers in de lijst met resultaten.
    2. Klik met de rechtermuisknop op de USB-printer die overeenkomt met uw printermodel en selecteer Apparaat verwijderen.
  10. Koppel de USB-kabel los van de printer en de computer en start de computer opnieuw op.
  11. Druk op de knop voor draadloze communicatie op het bedieningspaneel van de printer om de printer te verbinden met uw draadloze netwerk.
    • Als de printer is verbonden met uw netwerk en u kunt na 10 minuten scannen en afdrukken, bent dan u klaar.
    • Als de printer is verbonden met uw netwerk en slechts 2 tot 10 minuten werkt, gaat u verder met de volgende stap om te zien of er een recentere firmware-update beschikbaar is via webservices.
Stap 3: Een tijdelijke oplossing gebruiken
De printer is niet compatibel met HPNA en een firmware-update is niet beschikbaar om het probleem op te lossen. Gebruik in plaats daarvan een van de volgende tijdelijke oplossingen om de printer te blijven gebruiken.
  • Als uw printer een Ethernet-verbinding ondersteunt, schakelt u draadloos uit en verbindt u de printer met de gateway met behulp van een netwerkkabel.
  • Sluit de printer aan op uw computer met een USB-kabel. Hierdoor voorkomt u dat de computer toegang krijgt tot internet en functies beïnvloedt, zoals ePrint en Instant Ink-leveringen, als deze worden gebruikt.
  • Meld u aan op de configuratiepagina van de router met behulp van een webbrowser en schakel HPNA uit. Schakel HPNA niet uit als er een coaxkabel is aangesloten op de HPNA-poort. De volgende routers kunnen worden uitgeschakeld: ATT 5268AC, CenturyLink C2100T, CenturyLink C2000T en MTS 5768N-110. Raadpleeg uw internetprovider of routerdocumentatie voor meer informatie.
  • Als een gastnetwerk wordt ondersteund op uw router, verbindt u de computer en de printer met het gastnetwerk. De volgende routers ondersteunen een lokaal netwerk: Home Hub 2000 ATT 5268AC.