• Informatie

HP LaserJet Managed MFP E82540-E82560, E87640-E87660, E77820, E77830, E72520, E72530 - Scannen naar netwerkmap

Inleiding

De printer kan een bestand scannen en opslaan in een gedeelde map op het netwerk.
opmerking:
Voordat u kunt scannen naar een netwerkmap, moet de printerbeheerder of IT-afdeling de geïntegreerde webserver van HP gebruiken om de functie in te schakelen en de gedeelde mappen te configureren.

Scannen naar netwerkmap

opmerking:
Het is mogelijk dat u zich moet aanmelden op de printer om deze functie te kunnen gebruiken.
  1. Plaats het document met de afdrukzijde naar beneden op de glasplaat van de scanner of plaats het met de afdrukzijde naar boven in de documentinvoer en stel de papiergeleiders in op het documentformaat.
  2. Schuif op het startscherm van het bedieningspaneel naar Scannen en selecteer vervolgens Scannen naar netwerkmap.
  3. Geef een mapbestemming op. Mapopties moeten eerst worden geconfigureerd door de printerbeheerder.
    • Als u een maplocatie wilt selecteren die al door de beheerder is ingesteld, selecteert u Laden bij Quick Sets en standaardinstellingen, selecteert u de map en selecteert u vervolgens Laden.
    • Als u een nieuwe maplocatie wilt opgeven, raakt u het tekstveld Mappaden aan om een aanraaktoetsenbord te openen en voert u het pad naar de map in. Selecteer vervolgens de knop Enter . Voer de aanmeldgegevens van de gebruiker in als u hierom wordt gevraagd en selecteer vervolgens Opslaan om het pad op te slaan.
      opmerking:
      Gebruik deze structuur voor het pad: \\server\map, waarbij 'server' de naam is van de server met daarop de gedeelde map, en 'map' de naam van de gedeelde map. Als de map in andere mappen is genest, voert u alle benodigde segmenten van het pad in om de map te bereiken. Bijvoorbeeld: \\server\map\map
      opmerking:
      Het veld Mappaden bevat mogelijk een voorgedefinieerd pad en is mogelijk niet bewerkbaar. In dat geval heeft de beheerder deze map geconfigureerd voor algemene toegang.
  4. Raak het tekstveld Bestandsnaam aan om een aanraaktoetsenbord te openen en typ de naam van het bestand. Selecteer vervolgens de knop Enter .
  5. Als u instellingen wilt configureren zoals Bestandstype en resolutie, Zijden origineel en Afdrukstand inhoud, selecteert u linksonder Opties en vervolgens de instellingen in de menu's Opties. Selecteer Gereed voor elke instelling als u hierom wordt gevraagd.
  6. Optioneel voorbeeld: Raak de het rechterpaneel van het scherm aan om een voorbeeld van het document te bekijken. Met de toetsen Uitvouwen en Samenvouwen aan de linkerkant van het voorbeeldvenster kunt u het voorbeeldscherm uitvouwen en samenvouwen.
    Knop Uitvouwen
    Knop Samenvouwen
    Met de knoppen aan de rechterkant van het scherm kunt u de voorbeeldopties aanpassen en pagina's herschikken, draaien, invoegen of verwijderen.
    Schakelen tussen de weergave met twee pagina's en de weergave met miniaturen. In de weergave met miniaturen zijn er meer opties beschikbaar dan in de weergave met twee pagina's.
    In- of uitzoomen op de geselecteerde pagina.
    opmerking:
    Selecteer slechts één pagina voor het gebruik van deze knoppen.
    De pagina 180 graden draaien.
    opmerking:
    Deze knop is alleen beschikbaar in de weergave met miniaturen.
    De geselecteerde pagina's verwijderen.
    opmerking:
    Deze knop is alleen beschikbaar in de weergave met miniaturen.
    De pagina's in het document opnieuw rangschikken. Selecteer een of meer pagina's en verplaats ze naar links of rechts.
    opmerking:
    Deze knoppen zijn alleen beschikbaar in de weergave met miniaturen.
    Een pagina aan het document toevoegen. De printer vraagt u om aanvullende pagina's te scannen.
    De wijzigingen in het voorbeeld wissen en overnieuw beginnen.
  7. Wanneer het document gereed is, selecteert u Verzenden om het bestand op te slaan in de netwerkmap.