• Informatie

HP LaserJet Enterprise 500 Color MFP M575 - De printer met een netwerkkabel op het netwerk aansluiten en de software installeren (OS X)

Het IP-adres configureren

1. Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld en dat het bericht Gereed wordt weergegeven op het bedieningspaneel van het apparaat.
  2. Sluit de netwerkkabel aan op de printer en op het netwerk.
  3. Wacht 60 seconden voordat u doorgaat. In deze minuut wordt de printer herkend door het netwerk en wordt er een IP-adres of hostnaam aan de printer toegewezen.
  4. Zoek het IP-adres van de printer op door de volgende stappen te volgen:
    opmerking:
    Welke stappen u moet volgen om het IP-adres van de printer te vinden, is afhankelijk van het type bedieningspaneel. Raadpleeg de onderstaande tabel om te bepalen welk type bedieningspaneel u hebt.
    • FutureSmart 3: Raak de knop Netwerk aan vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van de printer om het IP-adres of de hostnaam te identificeren.
    • FutureSmart 4: Raak vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van de printer het informatiepictogram aan en raak vervolgens de knop Netwerk aan om het IP-adres of de hostnaam te identificeren.
    Als u het IP-adres van de printer niet kunt vinden op het bedieningspaneel van de printer, kunt u het IP-adres of de hostnaam vinden door een configuratiepagina af te drukken. Volg deze stappen om een configuratiepagina af te drukken:
    opmerking:
    De stappen zijn afhankelijk van het bedieningspaneel.
    FutureSmart 3
    FutureSmart 4
    FutureSmart 3
    1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer naar de knop Beheer en raak deze aan.
    2. Open de volgende menu's:
      • Rapporten
      • Config.-/statuspagina's
      • Configuratiepagina
    3. Raak de knop Bekijken aan om de informatie op het bedieningspaneel te bekijken of raak de knop Afdrukken aan om de pagina’s af te drukken.
    4. Als u de printer op een netwerk hebt aangesloten, zoek dan het IP-adres op de Jetdirect-pagina op.
      • IPv4: Als het IP-adres 0.0.0.0, 192.0.0.192 of 169.254.x.x is, dan moet u het IP-adres handmatig configureren. Als het IP-adres anders is, dan is de configuratie geslaagd.
      • IPv6: Als het IP-adres begint met 'fe80:', dan moet de printer kunnen afdrukken. Anders moet u het IP-adres handmatig configureren.
      Afbeelding : Jetdirect-pagina
    FutureSmart 4
    1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Rapporten.
    2. Selecteer Configuratie-/statuspagina's.
    3. Selecteer Configuratiepagina.
    4. Raak Afdrukken aan om de configuratie en de Jetdirect-pagina's af te drukken.
    5. Als u de printer op een netwerk hebt aangesloten, zoek dan het IP-adres op de Jetdirect-pagina op.
      • IPv4: Als het IP-adres 0.0.0.0, 192.0.0.192 of 169.254.x.x is, dan moet u het IP-adres handmatig configureren. Als het IP-adres anders is, dan is de configuratie geslaagd.
      • IPv6: Als het IP-adres begint met 'fe80:', dan moet de printer kunnen afdrukken. Anders moet u het IP-adres handmatig configureren.
      Afbeelding : Jetdirect-pagina

De software installeren

1. Sluit alle programma's op de computer af.
  2. Installeer de software vanaf de cd.
  3. Klik op het printerpictogram en volg de instructies op het scherm.
  4. Klik op knop Sluiten wanneer de installatie voltooid is.
    opmerking:
    Voer de volgende stappen alleen uit na het installeren van de afdruksysteemsoftware als u tijdens de installatie geen printer hebt toegevoegd.
  5. Open op de computer het menu , klik op het menu Systeemvoorkeuren en klik vervolgens op het pictogram Printen en faxen (OS X v10.5 en 10.6) of het pictogram Printen en scannen (OS X v10.7).
  6. Klik op het plusje (+).
  7. Gebruik Bonjour (standaardbrowser) of IP Printing voor de netwerkverbinding.
    opmerking:
    Bonjour is de gemakkelijkste en beste methode als u de printer op uw lokale netwerk wilt installeren.
    IP Printing moet worden gebruikt als u de printer op een ander netwerk wilt installeren.
    Voer de volgende stappen uit als u Bonjour gebruikt:
    1. Klik op het tabblad Standaardkiezer.
    2. Selecteer de printer in de lijst. Er wordt gecontroleerd of de printer een verbinding met het netwerk heeft. In het veld Afdrukken met wordt automatisch de correcte PPD van de printer ingevuld.
      opmerking:
      Als er zich meerdere printers op uw netwerk bevinden, drukt u een configuratiepagina af en controleert u of de printernaam in Bonjour overeenkomt met de naam van de te installeren printer in de lijst.
      opmerking:
      Als u de printer niet in de lijst ziet staan, controleert u of de printer is ingeschakeld en een verbinding heeft met het netwerk. Schakel de printer vervolgens uit en weer in. Als de PPD van de printer niet in de vervolgkeuzelijst Afdrukken met staat, schakelt u de computer uit en weer in. Begin vervolgens opnieuw met het installatieproces.
    3. Klik op de knop Toevoegen om het installatieproces te voltooien.
    Voer de volgende stappen uit als u IP Printing gebruikt:
    1. Klik op het tabblad IP-printer.
    2. Kies HP Jet Direct - Socket in de vervolgkeuzelijst Protocol. Dit is de aanbevolen instelling voor HP‑printers.
    3. Typ in het scherm voor het toevoegen van de printer het IP-adres in het veld Adres.
    4. De velden Naam, Locatie en Afdrukken met worden automatisch ingevuld. Als de PPD van de printer niet in het veld Afdrukken met staat, schakelt u de computer uit en weer in. Begin vervolgens opnieuw met het installatieproces.