HP LaserJet Enterprise 500 Color MFP M575 - De printer met een netwerkkabel op het netwerk aansluiten en de software installeren (Windows)

Het IP-adres configureren
  1. Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld en dat het bericht Gereed wordt weergegeven op het bedieningspaneel van het apparaat.
  2. Sluit de netwerkkabel aan op de printer en op het netwerk.
  3. Wacht 60 seconden voordat u doorgaat. In deze minuut wordt de printer herkend door het netwerk en wordt er een IP-adres of hostnaam aan de printer toegewezen.
  4. Zoek het IP-adres van de printer op door de volgende stappen te volgen:
      opmerking:
    Welke stappen u moet volgen om het IP-adres van de printer te vinden, is afhankelijk van het type bedieningspaneel. Raadpleeg de onderstaande tabel om te bepalen welk type bedieningspaneel u hebt.
    • FutureSmart 3: Raak de knop Netwerk aan vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van de printer om het IP-adres of de hostnaam te identificeren.
    • FutureSmart 4: Raak vanaf het beginscherm op het bedieningspaneel van de printer het informatiepictogram aan en raak vervolgens de knop Netwerk aan om het IP-adres of de hostnaam te identificeren.
    Als u het IP-adres van de printer niet kunt vinden op het bedieningspaneel van de printer, kunt u het IP-adres of de hostnaam vinden door een configuratiepagina af te drukken. Volg deze stappen om een configuratiepagina af te drukken:
      opmerking:
    De stappen zijn afhankelijk van het bedieningspaneel.
    FutureSmart 3
    FutureSmart 4
    FutureSmart 3
    1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer naar de knop Beheer en raak deze aan.
    2. Open de volgende menu's:
      • Rapporten
      • Config.-/statuspagina's
      • Configuratiepagina
    3. Raak de knop Bekijken aan om de informatie op het bedieningspaneel te bekijken of raak de knop Afdrukken aan om de pagina’s af te drukken.
    4. Zoek het IP-adres op de pagina Jetdirect.
      • IPv4: Als het IP-adres 0.0.0.0, 192.0.0.192 of 169.254.x.x is, dan moet u het IP-adres handmatig configureren. Als het IP-adres anders is, dan is de configuratie geslaagd.
      • IPv6: Als het IP-adres begint met 'fe80:', dan moet de printer kunnen afdrukken. Anders moet u het IP-adres handmatig configureren.
      Afbeelding : Jetdirect-pagina
    FutureSmart 4
    1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Rapporten.
    2. Selecteer Configuratie-/statuspagina's.
    3. Selecteer Configuratiepagina.
    4. Raak Afdrukken aan om de configuratie en de Jetdirect-pagina's af te drukken.
    5. Als u de printer op een netwerk hebt aangesloten, zoek dan het IP-adres op de Jetdirect-pagina op.
      • IPv4: Als het IP-adres 0.0.0.0, 192.0.0.192 of 169.254.x.x is, dan moet u het IP-adres handmatig configureren. Als het IP-adres anders is, dan is de configuratie geslaagd.
      • IPv6: Als het IP-adres begint met 'fe80:', dan moet de printer kunnen afdrukken. Anders moet u het IP-adres handmatig configureren.
      Afbeelding : Jetdirect-pagina
De software installeren
  1. Sluit alle programma's op de computer af.
  2. Installeer de software vanaf de cd.
  3. Volg de instructies op het scherm op.
  4. Selecteer de optie Verbinding maken via een draadloos netwerk wanneer u daarom wordt gevraagd.
  5. Selecteer in de lijst met beschikbare printers de printer met het juiste IP-adres. Als de printer niet in de lijst voorkomt, voert u het IP-adres, de hostnaam of het hardwareadres van de printer handmatig in.
  6. Klik aan het eind van de installatie op de knop Voltooien of klik op de knop Meer opties om meer software te installeren of algemene functies voor digitale verzending voor de printer te configureren.
  7. Druk vanuit een willekeurig programma een pagina af om te controleren of de software correct is geïnstalleerd.