• Informatie

HP LaserJet Enterprise MFP M725 - Controlelijst voor het oplossen van problemen

Controlelijst voor het oplossen van problemen

Voer de volgende stappen uit wanneer u een probleem met de printer probeert op te lossen.
  1. Voer de volgende stappen uit als het bedieningspaneel leeg of zwart is:
    1. Controleer het netsnoer.
    2. Controleer of het apparaat is ingeschakeld.
    3. Controleer of de netspanning geschikt is voor de stroomconfiguratie van de printer. (Zie het etiket achter op de printer voor de voltagevereisten.). Als u een stekkerblok gebruikt waarvan het voltage niet binnen de specificaties valt, sluit u de printer rechtstreeks aan op een stopcontact. Als het apparaat al op een stopcontact is aangesloten, probeert u een ander stopcontact.
    4. Neem contact op met de HP klantenondersteuning als de MFP nog geen stroom krijgt.
  2. Als alles goed is, wordt op het bedieningspaneel aangegeven dat de printer gereed is. Als u een foutmelding ziet, volg dan de aanwijzingen op het bedieningspaneel om de fout op te lossen.
  3. Controleer de bekabeling
    1. Controleer de kabelaansluitingen tussen de printer en de computer of netwerkpoort. Zorg ervoor dat de kabel goed is aangesloten.
    2. Controleer of de kabel beschadigd is door zo mogelijk een andere kabel te gebruiken.
    3. Controleer de netwerkaansluiting.
  4. Zorg ervoor dat u papier gebruikt waarvan het formaat en de soort aan de specificaties voldoen. Open ook het menu Laden op het bedieningspaneel van de printer en controleer of de lade goed is geconfigureerd voor het papiertype en -formaat.
  5. Druk een configuratiepagina af via de onderstaande stappen.
    opmerking:
    De stappen zijn afhankelijk van het bedieningspaneel.
    FutureSmart 3
    FutureSmart 4
    FutureSmart 3
    1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer naar de knop Beheer en raak deze aan.
    2. Open de volgende menu's:
      • Rapporten
      • Config.-/statuspagina's
    3. Raak het veld Configuration Page (Configuratiepagina) aan om het te selecteren.
    4. Raak de knop Afdrukken aan om de configuratiepagina af te drukken.
      opmerking:
      Als de printer is aangesloten op een netwerk, wordt er ook een HP Jetdirect-pagina afgedrukt.
    FutureSmart 4
    1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Rapporten.
    2. Selecteer Configuratie-/statuspagina's.
    3. Selecteer Configuratiepagina.
    4. Selecteer Afdrukken om de configuratiepagina af te drukken.
      opmerking:
      Als de printer is aangesloten op een netwerk, wordt er ook een HP Jetdirect-pagina afgedrukt.
    Als de pagina niet wordt afgedrukt, moet u controleren of ten minste één lade papier bevat.
    Als de pagina vastloopt in de printer, volgt u de instructies op het bedieningspaneel om de storing op te lossen.
    Als de pagina niet correct wordt afgedrukt, neem dan contact op met HP Klantenservice.
    Als de pagina wel goed wordt afgedrukt, dan ligt het probleem bij de computer die u gebruikt, bij de printdriver of het programma.
  6. Controleer of u de printdriver voor deze printer hebt geïnstalleerd. Controleer het programma om te zien of u de printdriver voor deze printer gebruikt. De printdriver staat op de cd die bij de printer is geleverd. U kunt de printdriver ook downloaden op de website van HP.
  7. Druk een kort document af via een ander programma dat een vorige keer goed is afgedrukt. Als deze oplossing werkt, ligt het probleem bij het gebruikte programma. Als deze oplossing niet werkt (het document wordt niet afgedrukt), gaat u verder met de volgende stappen:
    1. Probeer de taak af te drukken vanaf een andere computer waarop de printersoftware is geïnstalleerd.
    2. Als u de printer op een netwerk had aangesloten, sluit u de printer rechtstreeks op een computer aan met een USB-kabel. Leid de printer om naar de juiste poort of installeer de software opnieuw, waarbij u de nieuwe aansluitmethode selecteert.
      opmerking:
      De USB-poort van de printer is standaard uitgeschakeld. Om de USB-poort in te schakelen en de verbinding te controleren, controleert u of de printer zich in de Gereed-status bevindt.
  8. De printerfirmware moet mogelijk worden bijgewerkt. Software- en firmware-updates en installatie-instructies voor deze printer vindt u op www.hp.com/support/ljMFPM725series. Klik op Drivers, software en firmware, selecteer uw besturingssysteem en selecteer vervolgens de download voor de printer.