• Informatie
    Belangrijke beveiligingsupdate voor het afdrukken

HP is onlangs op de hoogte gebracht van een kwetsbaarheid in bepaalde inkjetprinters. HP heeft updates beschikbaar om te downloaden om het beveiligingslek te verhelpen. Details en meer informatie zijn beschikbaar in het beveiligingsbericht.(in Engels)

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Officejet Enterprise Color X555 - De printer instellen (hardware)

opmerking:
Dit document is voor de modellen HP Officejet Enterprise Color X555dn en X555xh.
Dit document legt uit hoe u de fysieke delen van de printer kunt instellen. Voltooi deze stappen voordat u de printersoftware op uw pc installeert.
Als de printerhardware al is geïnstalleerd, raadpleegt u het gedeelte Koppelingen naar de instructies voor software-installatie aan het einde van dit document voor hulp met de software-installatie.
Dit document omvat de volgende stappen om de printer in te stellen:
De printer uitpakken
  1. Kies een plaats voor de printer die voldoet aan de volgende specificaties:
    • Een stevig werkoppervlak, goed geventileerde ruimte en buiten het bereik van direct zonlicht
    • Temperatuurbereik: 15 - 32,5 °C
    • Vochtigheidsbereik: 10% tot 80%
    Zorg ervoor dat er genoeg ruimte om de printer heen is om alle kleppen en laden te kunnen openen.
    Afbeelding : Omgevingsvereisten
  2. Neem de HP-printer uit de doos en verwijder het verpakkingsmateriaal. Controleer of de inhoud overeenkomt met deze afbeelding.
      let op:
    Het dn-model weegt 21,9 kg.
    Het xh-model weegt 27,2 kg.
    HP adviseert dat twee mensen de printer verplaatsen.
      opmerking:
    Alleen het xh-model bevat de optionele papierinvoerlade voor 500 vel (lade 3).
    Afbeelding : Inhoud van de doos
  3. Alleen model X555xh: Plaats de optionele papierinvoereenheid voor 500 vel op een stevige ondergrond en plaats vervolgens voorzichtig de printer bovenop de papierinvoereenheid.
    Afbeelding : Plaats de printer op de papierinvoereenheid
  4. Verwijder de tape aan de buitenkant van de printer.
    Afbeelding : De tape verwijderen
  5. Open de klep van de inktcartridges.
    Afbeelding : De klep openen
  6. Verwijder het verpakkingsmateriaal uit het product.
    Afbeelding : Het verpakkingsmateriaal verwijderen
De inktcartridges plaatsen
  1. Haal de inktcartridges uit de verpakking. Raak de goudkleurige metalen contactpunten op de inktpatroon niet aan. Vingerafdrukken op de contactpunten kunnen problemen met de afdrukkwaliteit veroorzaken.
    Afbeelding : De inktcartridges uitpakken
  2. Plaats elke cartridge in de sleuven met kleurcodering in de printer.
    Afbeelding : De inktcartridges plaatsen
  3. Druk op elke inktcartridge totdat deze vastklikt.
    Afbeelding : Op elke cartridge drukken
  4. Sluit de klep van de inktcartridges.
    Afbeelding : De klep sluiten
Lade 2 vullen
  opmerking:
Volg voor het model X555xh ook de volgende procedure om lade 3 te vullen.
  1. Open lade 2. Verwijder het kartonnen verpakkingsmateriaal.
    Afbeelding : Het verpakkingsmateriaal uit de lade verwijderen
  2. Schuif de papierlengte- en breedtegeleiders naar de zijden van de lade toe.
    Afbeelding : De papiergeleiders bijstellen
  3. Plaats het papier in de lade en zorg ervoor dat de vellen in alle vier de hoeken plat liggen.
      opmerking:
    Plaats het papier in de lade met de te bedrukken zijde omhoog.
    Afbeelding : Papier in de lade plaatsen
  4. Schuif de papierbreedtegeleiders aan de zijkant tegen de markeringen voor de papiergrootte aan de onderkant van de lade. Schuif de papierlengtegeleider aan de voorzijde tegen de papierstapel, zodat de stapel tegen de achterkant van de lade wordt gedrukt.
    Afbeelding : De geleiders verschuiven
  5. De lade terug in de printer.
    Afbeelding : De lade sluiten
De netwerkkabel aansluiten (optioneel)
Sluit de netwerkkabel nu aan als u met de printer verbinding wilt maken met een netwerk. Als dit niet het geval is, kunt u deze stap overslaan en gaat u naar het gedeelte Het netsnoer aansluiten en de printer inschakelen in dit document.
  let op:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. Om de printer via een USB-kabel met de pc te verbinden, sluit u deze aan wanneer daarom tijdens de software-installatie wordt gevraagd.
Afbeelding : De netwerkkabel aansluiten
Het netsnoer aansluiten en de printer inschakelen
Afbeelding : Het netsnoer aansluiten en de printer inschakelen
  1. Sluit het netsnoer op de printer aan. Gebruik alleen het bij de printer geleverde netsnoer om schade aan de printer te voorkomen.
  2. Steek de stekker in een geaard stopcontact.
      let op:
    Controleer of de voedingsbron geschikt is voor het voltage van de printer. U vindt het voltage op het printeretiket. De printer werkt op 100-127 V of 220-240 V wisselstroom en 50/60 Hz.
  3. Zet de printer aan.
    Wacht 60 seconden voordat u doorgaat. Als gedurende deze tijd de printer op een netwerk is aangesloten, zal het netwerk de printer herkennen en een IP-adres of hostnaam toewijzen aan de printer.
  4. Stel op het bedieningspaneel de taal, de datum-/tijdsindeling en de tijdzone in. Wanneer het beginscherm wordt weergegeven, raakt u Begininstellingen aan en schakelt u de basisfuncties van de printer in.
    Voor geavanceerde instellingen voor printers die zijn aangesloten op een netwerk, voert u na voltooiing van de software-installatie het IP-adres van de printer in de adresbalk van een webbrowser in. Voer een van de volgende stappen uit om het IP-adres te vinden:
      opmerking:
    Welke stappen u moet volgen om het IP-adres van de printer te vinden, is afhankelijk van het type bedieningspaneel. Raadpleeg de tabel in stap 5 om te bepalen welk type bedieningspaneel u hebt.
    • FutureSmart 3: Raak op het bedieningspaneel van de printer de knop Netwerk aan.
    • FutureSmart 4: Raak op het bedieningspaneel van de printer het pictogram Informatie aan en vervolgens de knop Netwerk .
  5. Als de printer is verbonden met een USB-kabel, moet de printer tijdens het installatieproces zijn ingeschakeld en de status Gereed hebben. Volg de stappen hieronder om de instelling Activeren/automatisch inschakelen te activeren, zodat de printer tijdens het software-installatieproces uit de slaapstand komt:
      opmerking:
    De stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneel.
    FutureSmart 3
    FutureSmart 4
    FutureSmart 3
    1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer naar de knop Beheer en raak deze aan.
    2. Kies het menu General Settings (Algemene instellingen).
    3. Raak de optie Energy Settings (Energie-instellingen) aan.
    4. Raak de optie Wake/Auto On to These Events (Ontwaken/Automatisch inschakelen bij deze gebeurtenissen) aan.
    5. Raak de optie All events (Alle gebeurtenissen) aan.
    FutureSmart 4
    Printers met FutureSmart 4 worden tijdens het software-installatieproces standaard uit de slaapstand gehaald.
Controleren of de printer werkt
Voer de volgende stappen uit om te controleren of de printer afdrukt.
  opmerking:
De stappen zijn afhankelijk van het bedieningspaneel.
FutureSmart 3
FutureSmart 4
FutureSmart 3
  1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer naar de knop Beheer en raak deze aan.
  2. Open de volgende menu's:
    • Rapporten
    • Config.-/statuspagina's
  3. Raak het veld Configuration Page (Configuratiepagina) aan om het te selecteren.
  4. Raak de knop Afdrukken aan om de configuratie en de Jetdirect-pagina's af te drukken.
      opmerking:
    Als u de printer op een netwerk wilt gebruiken, bewaar dan deze pagina's. De Jetdirect-pagina bevat het IP-adres van de printer.
  5. Als u de printer op een netwerk hebt aangesloten, zoek dan het IP-adres op de Jetdirect-pagina op.
    • IPv4: Als het IP-adres 0.0.0.0, 192.0.0.192 of 169.254.x.x is, dan moet u het IP-adres handmatig configureren. Als het IP-adres anders is, dan is de configuratie geslaagd.
    • IPv6: Als het IP-adres begint met 'fe80:', dan moet de printer kunnen afdrukken. Anders moet u het IP-adres handmatig configureren.
    Afbeelding : Jetdirect-pagina
FutureSmart 4
  1. Blader op het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Rapporten.
  2. Selecteer Configuratie-/statuspagina's.
  3. Selecteer Configuratiepagina.
  4. Selecteer Afdrukken om de configuratie en de Jetdirect-pagina's af te drukken.
  5. Als de printer op een netwerk is aangesloten, zoekt u het IP-adres op de Jetdirect-pagina.
    • IPv4: Als het IP-adres 0.0.0.0, 192.0.0.192 of 169.254.x.x is, moet u het IP-adres handmatig configureren. Als het IP-adres anders is, dan is de configuratie geslaagd.
    • IPv6: Als het IP-adres begint met 'fe80:', dan moet de printer kunnen afdrukken. Anders moet u het IP-adres handmatig configureren.
    Afbeelding : Jetdirect-pagina
De firmware bijwerken (optioneel maar aanbevolen)
HP geeft regelmatig updates uit voor functies die beschikbaar zijn in de firmware van de printer. Werk de firmware van de printer bij, zodat u gebruik kunt maken van de nieuwste functies.
  opmerking:
Overleg met de netwerkbeheerder alvorens u de firmware van de printer bijwerkt.
Klik hier voor informatie over het bijwerken van de printerfirmware door middel van een USB-flashstation of de geïntegreerde webserver.
Koppelingen naar instructies voor de installatie van software
Nadat u de voorgaande stappen voor de installatie hebt voltooid, installeert u de printersoftware.
Windows: Installeer de printersoftware vanaf de cd.
Mac: Installatiesoftware voor de Mac staat niet op de cd. Voer de volgende stappen uit om de Mac-installatiesoftware te downloaden:
  1. Selecteer Ondersteuningsopties.
  2. Selecteer onder DownloadoptiesStuurprogramma's, software en firmware.
  3. Selecteer de versie van uw besturingssysteem en klik vervolgens op DOWNLOADEN.
  let op:
Sluit nu nog geen USB-kabel aan. Om de printer via een USB-kabel met de pc te verbinden, sluit u deze aan tijdens de software-installatie.
Voor instructies betreffende de installatie van software klikt u op de link voor het besturingssysteem van uw pc en de verbindingssoort.
Windows
Mac OS X