HP LaserJet Enterprise MFP, HP PageWide Enterprise MFP - Algemene faxproblemen

Hieronder volgen enkele veelvoorkomende faxproblemen.
De fax kan niet worden verzonden
JBIG is ingeschakeld, maar het faxapparaat van de ontvanger heeft geen JBIG.
Schakel de instelling voor JBIG uit.
Er wordt een statusbericht voor onvoldoende geheugen op het bedieningspaneel van de printer weergegeven
De schijf van de printer is vol. Verwijder een aantal opgeslagen taken uit het geheugen.
  opmerking:
De stappen zijn afhankelijk van het soort bedieningspaneel.
FutureSmart 3
FutureSmart 4
FutureSmart 3
  1. Blader in het beginscherm van het bedieningspaneel naar de knop Ophalen uit apparaatgeheugen en selecteer deze knop.
  2. Selecteer de map waarin het document is opgeslagen en selecteer vervolgens het document.
  3. Als het document privé is, gaat u als volgt te werk: typ de 4-cijferige pincode in het veld Wachtwoord: en selecteer vervolgens OK.
  4. Selecteer de knop Verwijderen.
FutureSmart 4
  1. Selecteer Afdrukken in het beginscherm van het bedieningspaneel van de printer en selecteer vervolgens Afdrukken vanuit taakopslag.
  2. Selecteer in de lijst Taakmappen de map waarin het document is opgeslagen, en selecteer vervolgens het document.
  3. Selecteer het pictogram Verwijderen .
De afdrukkwaliteit van een foto is slecht of de foto wordt als een grijs vlak afgedrukt
U gebruikt een onjuiste instelling voor pagina-inhoud of een onjuiste resolutie.
Probeer de optie Tekst/afb optimaliseren in te stellen op Foto.
U hebt de knop Stoppen geselecteerd om een fax te annuleren, maar de fax is toch verzonden
Als het verzendingsproces al te ver is gevorderd, kunt u de taak niet meer annuleren.
Dit is normaal.
De knop voor het faxadresboek wordt niet weergegeven
De functie Faxadresboek is niet ingeschakeld.
Schakel het faxadresboek in het configuratieprogramma HP MFP Digital Sending Software in.
De faxinstellingen in HP Web Jetadmin kunnen niet worden gevonden
De faxinstellingen in HP Web Jetadmin bevinden zich in de vervolgkeuzelijst op de statuspagina van het apparaat.
Selecteer Digital Sending and Fax (Digitaal verzenden en faxen) in de keuzelijst.
Wanneer de overlay-functie is ingeschakeld, wordt de kopregel boven aan de pagina ingevoegd
De overlay-kopregel wordt bij alle doorgestuurde faxen boven aan de pagina ingevoegd.
Dit is normaal.
Er worden zowel namen als nummers weergegeven in het vak met ontvangers
Er kunnen zowel namen als nummers worden weergegeven. Dit is afhankelijk van hun herkomst. Ontvangers die in het faxadresboek staan, worden met hun naam weergegeven. Ontvangers uit een andere database worden met hun nummer weergegeven
Dit is normaal.
Eén faxpagina wordt afgedrukt over twee pagina's
Doordat de faxkopregel wordt ingevoegd aan de bovenzijde van de fax wordt de tekst aan de onderzijde verschoven naar een tweede pagina.
Als u wilt dat de fax op één pagina wordt afgedrukt, stelt u voor de overlay-kopregel de overlay-modus in of past u de instelling Aanpassen aan pagina aan.
Het document blijft tijdens het faxen in de documentinvoer steken
Er is een storing in de documentinvoer.
Verhelp de storing en verzend de fax opnieuw.
Het volume voor geluiden van de faxmodule is te hoog of te laag
De instelling van het geluidsvolume moet worden aangepast.
Pas het volume aan in het menu Instellingen faxverzending en het menu Instellingen faxontvangst.