HP LaserJet Pro M401 en MFP M425 - Het product blijft hangen en op het bedieningspaneel wordt het bericht 'Bezig met initialiseren' weergegeven

Probleem:
Het product kan willekeurig blijven hangen terwijl het bericht Bezig met initialiseren wordt weergegeven op het bedieningspaneel. Het product moet worden uit- en ingeschakeld om te herstellen.
Oorzaak:
Het probleem kan optreden op apparaten waarbij het standaardpapierformaat is ingesteld op A4, maar papier van het formaat Letter is geplaatst in de papierlade(n). Het probleem zal voornamelijk optreden op apparaten die zijn verkocht in de Verenigde Staten, waar vaak papier van het formaat Letter in papierladen wordt geplaatst. Dit probleem treedt vaak op op de multifunctionele HP LaserJet Pro M425, maar kan ook optreden op de printer met één functie, de M401.
Oplossing:
  1. Een configuratierapport afdrukken op het apparaat:
    1. Ga naar het Installatiemenu van het product door het pictogram Instellingen te selecteren ().
    2. Selecteer Rapporten.
    3. Selecteer Configuratierapport.
  2. De standaardinstellingen voor het papierformaat controleren:
    1. Zoek de kop Papierinstellingen in het afgedrukte rapport.
    2. Controleer het papierformaat dat is geselecteerd als standaardpapierformaat.
  3. Als het standaardpapierformaat is ingesteld op A4, gebruikt u één van de onderstaande opties om het formaat in te stellen op Letter:
    Methoden via het bedieningspaneel:
    Bedieningspaneel met aanraakscherm
    1. Ga naar het Installatiemenu van het product door het pictogram Instellingen te selecteren ().
    2. Selecteer Systeem instellen.
    3. Selecteer Papier instellen.
    4. Selecteer Standaardpapierformaat.
    5. Selecteer Letter in de lijst.
    LCD-schermen met twee regels
    1. Druk op de knop OK om het menu Instellingen te openen.
    2. Selecteer Systeem instellen en druk op OK om het menu te openen.
    3. Markeer Papierinstellingen en klik vervolgens op OK.
    4. Blader naar Standaardpapierformaat en druk op OK.
    5. Blader naar Letter en druk op OK om die optie te selecteren.
    Methode via de geïntegreerde webserver (EWS):
      opmerking:
    Het apparaat moet zijn verbonden met een netwerk om deze methode te kunnen gebruiken.
    1. Open een webbrowser en voer het IP-adres van het product in in de adresbalk van de browser. Druk op Enter op het toetsenbord. Hierdoor wordt de EWS van het apparaat geopend.
    2. Selecteer het tabblad Systeem.
    3. Selecteer in het linkerdeelvenster de optie Papier instellen.
    4. Stel het standaardpapierformaat in op Letter.
    5. Klik op de knop Toepassen rechtsonderaan op de pagina om de wijziging op te slaan.
  4. Als het standaardpapierformaat is ingesteld op Letter of een ander formaat dat overeenkomt met hetgeen in de papierlade is geplaatst, gaat u door met de probleemoplossing (dit document is niet van toepassing).