• Informatie

HP Enterprise printer, HP LaserJet Pro - Google Cloudprinter gebruiken

Dit document is van toepassing op HP printers die compatibel zijn met Google Cloudprinter. Voor een lijst met printers die compatibel zijn met Google Cloudprinter gaat u naar Printers die Google Cloudprinter ondersteunen..
Google Cloudprinter is een mobiele afdrukoplossing die beschikbaar is voor personen met een Gmail-account. Hiermee kunt u via het web afdrukken naar printers, inclusief vanaf uw telefoon of tablet. Via de Chrome-browser kunt u vanaf een Android-, Chrome-, iOS-, OS X-, Windows- of Linux-apparaat afdrukken naar een printer met Google Cloudprinter, mits de apparaten zich op hetzelfde lokale netwerk bevinden (lokale bestemming), of naar een printer die verbonden is met de Google Cloud.
Dit geldt ook in één of meer van de volgende gevallen:
opmerking:
Dit is de enige afdrukoplossing die beschikbaar is voor Chromebooks.
  • Afdrukken vanaf een Chromebook
  • Afdrukken vanaf een smartphone of tablet met een cloudverbinding
  • Afdrukken vanaf een laptop of notebook met een cloud- of lokale netwerkverbinding
  • Afdrukken vanaf een smartphone of tablet naar de Google Cloudprinter die al wordt gebruikt met een Chromebook, laptop of notebook
  • Afdrukken vanaf een of meerdere apparaten naar meerdere HP printers met één mobiele afdrukoplossing middels een cloudverbinding
Met een cloudverbinding kunnen gebruikers ook naar één of meer van de volgende printerbestemmingen afdrukken:
  • Een printer in de buurt wanneer er geen verbinding is met een lokaal netwerk,
  • Een externe printer op een andere locatie, via een cloudverbinding, of
  • Een externe printer of een printer in de buurt dat zich op een ander netwerk (ander subnet) bevindt

Voordat u begint

• Zorg ervoor dat u een Gmail-account met het bijbehorende wachtwoord hebt.
  • Zorg ervoor dat u een HP printer hebt die compatibel is met Google Cloudprinter en die is geregistreerd op de website van Google Cloudprinter.
    Ga voor installatie-instructies naar Google Cloudprinter instellen.
  • Zorg ervoor dat u beschikt over een ondersteund besturingssysteem:
    • Android 4.3 en nieuwer
    • Chrome OS (alleen voor Chromebook)
    • iOS 7.0 en nieuwer
    • OS X 10.7 en nieuwer
    • Windows 8.1/8/7/Vista/XP
    • Linux
  • Zorg ervoor dat u de Chrome-browser hebt geïnstalleerd op uw Chromebook, laptop of notebook
  • Controleer of de printer verbonden is met een bekabeld of draadloos netwerk en correct is geconfigureerd.

Afdrukken vanaf een smartphone of tablet

Gebruikers van Android en iOS kunnen afdrukken via Chrome wanneer ze de juiste app of plug-in hebben gedownload voor hun besturingssysteem.
opmerking:
Chrome- en Google-toepassingen worden aanbevolen om er zeker van te zijn dat u profiteert van de best mogelijke afdrukervaring wanneer u Google Cloudprinter gebruikt. Als u wilt afdrukken via andere apps dan de Chrome-browser, gaat u naar Google Play > Android-apps en zoekt en downloadt u alternatieven. Voor een lijst met ondersteunde apps gaat u naar Apps die Google Cloudprinter ondersteunen.

Android 4.3

opmerking:
Als u wilt afdrukken via een printer in de buurt die zich op hetzelfde netwerk bevindt als het Android 4.3-apparaat, gebruikt u een andere mobiele afdrukoplossing, zoals de app HP ePrint.
Volg deze stappen om af te drukken vanaf de meeste Android 4.3-apparaten met een cloudverbinding:
  1. Download de app Cloud Print.
  2. Open het document dat u wilt afdrukken.
  3. Zie de printer-id die wordt vermeld op de bevestigingspagina die is afgedrukt tijdens het registreren van de printer.
  4. Selecteer het pictogram voor Verzenden naar () en selecteer de Cloud Print-printer of selecteer de printer met bijvoorbeeld de id (00A123).
    opmerking:
    Als er veel printers beschikbaar zijn op het netwerk kunt u de naam van de printer wijzigen om deze makkelijker te kunnen identificeren. Als u de printernaam wilt wijzigen, gaat u naar Een Cloud Print-printer beheren.

Android 4.4 en nieuwer

opmerking:
Als u wilt afdrukken naar een printer in de buurt op hetzelfde netwerk als het Android-apparaat (4.4+), gebruikt u de HP Print Service plug-in of de HP Mopria Print Service plug-in.
Volg deze stappen om af te drukken vanaf apparaten met Android (4.4+) met een cloudverbinding:
  1. Download de Cloud Print plug-in.
  2. Controleer of de Cloud Print plug-in is ingeschakeld.
    1. Open Instellingen ().
    2. Tik op Afdrukken.
    3. Zoek de Cloud Print plug-in en tik op Aan als die optie nog niet is geselecteerd.
  3. Open het document dat u wilt afdrukken.
  4. Zie de printer-id die wordt vermeld op de bevestigingspagina die is afgedrukt tijdens het registreren van de printer.
  5. Selecteer Afdrukken en selecteer Cloud Print of selecteer de printer met bijvoorbeeld de id (00A123).

iOS 7.0 en nieuwer

opmerking:
Gebruik AirPrint om af te drukken naar een printer in de buurt dat zich op hetzelfde netwerk bevindt als een iOS-apparaat (7.0+).
Volg deze stappen om af te drukken vanaf de meeste iOS 7.0+ apparaten met een cloudverbinding:
  1. Download de Chrome-app.
  2. Open de Chrome-browser door op de Chrome-app te tikken.
  3. Open het document dat u wilt afdrukken via Gmail, Google Docs of Google Drive.
  4. Zie de printer-id die wordt vermeld op de bevestigingspagina die is afgedrukt tijdens het registreren van de printer.
  5. Selecteer het informatiepictogram (i) en selecteer Cloud Print of selecteer de printer met bijvoorbeeld de id (00A123).
    opmerking:
    Als er veel printers beschikbaar zijn op het netwerk kunt u de naam van de printer wijzigen om deze makkelijker te kunnen identificeren. Als u de printernaam wilt wijzigen, gaat u naar Een Google Cloudprinter-printer beheren.
Voor informatie over het beheren, verwijderen of opnieuw registreren van de printer gaat u naar Een Google Cloudprinter-printer beheren.

Afdrukken vanaf een Chromebook, laptop of notebook

Als u wilt afdrukken vanaf een Chromebook of een andere laptop of notebook naar een HP printer in de buurt (verbonden met hetzelfde lokale netwerk), gebruikt u de Chrome-browser.
opmerking:
Als u wilt afdrukken via een Microsoft-toepassing zoals Word, gaat u naar de Google Cloudprinter-beheerpagina, meldt u zich aan, klikt u op Afdrukken, selecteert u Bestand uploaden om af te drukken en klikt u op Een bestand selecteren op mijn computer.
Selecteer het bestand dat u wilt afdrukken, klik op Openen, selecteer de printer en klik vervolgens op Afdrukken.
Als u wilt afdrukken via andere apps dan de Chrome-browser, gaat u naar de Chrome Web Store en zoekt en downloadt u alternatieven. Voor een lijst met ondersteunde apps gaat u naar Apps die Google Cloudprinter ondersteunen.
  1. Meld u aan bij uw Gmail-account voor toegang tot de Google-website. Onder Nieuwe apparaten klikt u op Aanmelden en volgt u de meldingen op het scherm.
  2. Open de Chrome-browser ().
  3. Klik op het pictogram en selecteer Afdrukken....
  4. Zie de printer-id (bijvoorbeeld (00A123)) die wordt vermeld op de bevestigingspagina die is afgedrukt tijdens het registreren van de printer.
  5. Voer één van deze stappen uit, afhankelijk van het verbindingstype en de printerlocatie:
    opmerking:
    Als u de printer niet eerder hebt geselecteerd, is de optie Afdrukken niet beschikbaar, maar wordt de optie Opslaan vermeld. Klik onder Bestemmingen op Wijzigen... En klik daarna onder Lokale bestemmingen (of onder Google Cloudprinter) op de printer. Herhaal dit proces als u wilt terugkeren naar de optie Opslaan.
    • Als u het bestand wilt afdrukken naar een printer in de buurt op het lokale netwerk, selecteert u de printer onder Lokale bestemmingen.
    • Als u het bestand wilt afdrukken via een printer op een ander netwerk en op een andere locatie, of via een printer in de buurt die niet is verbonden met het lokale netwerk, selecteert u de printer onder Google Cloudprinter.
  6. Indien gewenst kunt u het papierformaat, de lay-out, de marges of andere afdrukopties wijzigen. Selecteer vervolgens Afdrukken.
    opmerking:
    Deze opties kunnen variëren, afhankelijk van het printermodel en de gekozen bestemming.
opmerking:
Als er veel printers beschikbaar zijn op het netwerk kunt u de naam van de printer wijzigen om deze makkelijker te kunnen identificeren. Als u de printernaam wilt wijzigen, gaat u naar Een Cloud Print-printer beheren.
Ga voor installatie-instructies naar Google Cloudprinter instellen. Voor informatie over het beheren of verwijderen van de printer gaat u naar Een Google Cloudprinter-printer beheren.