• Informatie

HP ScanJet Pro, ScanJet Enterprise Flow - Problemen met de afdrukkwaliteit oplossen

In de volgende onderwerpen wordt beschreven hoe u algemene problemen met de afbeeldingskwaliteit kunt oplossen.

Er verschijnen witte of gekleurde verticale strepen op de afgedrukte pagina

De toner- of inktcartridge van de printer is waarschijnlijk leeg. Scan een ander origineel naar dezelfde printer om te bekijken of het probleem wordt veroorzaakt door de printer.
Als bij de tweede scan hetzelfde probleem optreedt, scant u naar een andere printer.
Stof kan zich ophopen op de scanstroken in de documentinvoer en vlekken of strepen veroorzaken op gescande afbeeldingen. Maak de scanstroken schoon met een zachte, pluisvrije doek en een mild reinigingsmiddel voor glazen oppervlakken.

Gescande afbeeldingen zijn niet recht

• Controleer of de papiergeleiders in het midden van de scanner zijn geplaatst en zijn ingesteld op de juiste breedte voor het origineel dat wordt gescand. Controleer of de papiergeleiders de randen van het papier raken.
  • Windows: Met de functie Automatisch rechtzetten kunt u inhoud rechttrekken die verbogen is ten opzichte van de pagina-afmetingen in het brondocument. Met de functie Formaat automatisch detecteren corrigeert u afbeeldingen die mogelijk scheef zijn komen te staan tijdens het scanproces.

De gescande afbeeldingen vertonen strepen of krassen

Zie het gedeelte Service en onderhoud in de handleinding voor informatie over het schoonmaken van de scanner.
  • Zorg ervoor dat de originelen schoon zijn en niet zijn gekreukeld.
  • Maak de scanstroken schoon.

De gescande afbeelding is wazig

• Controleer of de papierbanen vrij zijn en of de papierbreedtegeleiders juist zijn geplaatst. Voer nogmaals een scantaak uit.
  • Controleer of het document niet wazig is.

De scan is volledig zwart of volledig wit

• Het item is mogelijk niet goed in invoerlade geplaatst. Controleer of het origineel met de te scannen zijde naar beneden in de invoerlade is geplaatst.
  • Windows: Als u naar een zwart-witafbeelding scant, zorgt u dat de zwart-witdrempel niet op een van de uiterste waarden is ingesteld. Als u de drempel instelt op een uiterste waarde, resulteert dit in een afbeelding die helemaal wit of helemaal zwart is.
  • OS X: Als u scant naar een tekstafbeelding met de toepassing Fotolader, stelt u Beeldcorrectie in op Handmatig en gebruikt u de schuifbalk Drempelwaarde om de drempelwaarde aan te passen.

De onderkant van de gescande afbeelding is afgekapt

Standaard kan het apparaat originelen scannen die maximaal 356 mm lang zijn.
Controleer of de geselecteerde paginagrootte in de scansoftware (of de geselecteerde scansnelkoppeling) voldoende is voor de lengte van het te scannen document.

De afbeelding kan niet worden vergroot

Mogelijk stelt de software de belichting in voor het volledige scangebied in plaats van voor een kleine origineel. Selecteer en sleep de grepen door het selectiegebied totdat u de afbeelding ziet die u wilt scannen.